Atuurile unei femei: femininatea, naturaletea si autenticitatea

pfd-femeie-atuuri

Sa fii feminina nu are legatura cu zecile de perechi de pantofi care zac in dressing, nici cu accesoriile sau rujul pe care il porti. Femininatea este o stare care provine din interiorul tau si influenteaza modul in care iti traiesti viata.

Se spune ca frumusetea porneste din suflet si radiaza in exterior. O femeie frumoasa in interior emana gratie, delicatete, puritate, gingasie, inspiratie, dar si putere feminina, stima de sine, incredere in propriile forte, inteligenta, demnitate, stabilitate emotionala, iubire.

 

O femeie autentica manifesta iubire autentica (iubire de sine si iubire pentru ceilalti), se ingrijeste pe toate planurile, isi cunoaste aspiratiile, visurile si lupta pentru a le duce la indeplinire. Feminitatea depinde mai mult de atitudine si mai putin de forme. De sclipirea interioara si de ceea ce se emite la exterior. Feminitatea este asociata cu gratia si frumusetea.

 

O femeie autentica nu este interesata de cantitate ci de calitate, se apropie de sfera frumosului, a pasiunilor, a creativitatii si a tot ceea ce ii aduce fericire si implinire. Stie ca sta in puterea ei sa isi imbunateasca viata si merge in sfera care o intereseaza, atat pe plan interactional, cat si profesional. Impresioneaza prin modul sau de a fi, prin autenticitatea sa (autenticitate care inseamna manifestarea feminitatii la nivel emotional, comportamental, prin actiune, etc), fara sa incerce sa para altcineva si urmandu-si propriile criterii de alegere. Este echilibrata si intuitiva.

 

O femeie autentica este atrasa de oameni echilibrati, egali in drepturi, respectabili, cu un sistem similar de valori si principii. Prin manifestarea feminitatii, atragem situatii placute, oameni placuti, similari.

Nu as putea spune ca le inteleg pe femeile care se masculinizeaza, care incearca sa isi nege latura naturala feminina, calitatile cu care au fost inzestrate in esenta. Este o negare a trasaturilor reprezentative, care te ajuta sa te cunosti si sa iti evidentiezi personalitatea. 

Lipsa sau negarea feminitatii reprezinta un gol interior si o incercare de a starni admiratie si apreciere prin anumite parti exterioare care sunt mai mult puse in evidenta decat este necesar. O femeie nesigura pe propriile forte are nevoie constanta de laude, de validare din exterior si o cedare la fel de usoara. Inseamna un ghidaj mai mult din surse exterioare, superficiale si nu o accesare a ceea ce reprezinti, a laturii emotionale, a starilor si a gandurilor tale.

Feminitatea este o arma secreta uitata de-a lungul generatiilor, reprimata si chiar negata, in incercarea femeilor de a dobandi un anumit statut. Feminitatea nu trebuie asociata cu ideea de victima sau de pozitie inferioara, feminitatea este un concept de unicitate, de creatie, de inspiratie, de curaj, de forta interioara, de iubire si emotie.

Femeia este esenta tare care se tine in sticlute mici, este baza creativitatii si a inspiratiei, este muza care i-a inspirat de-a lungul timpului pe marii romancieri, este o enigma si o descoperire totodata.

Calea catre echilibru si implinirea interioara il reprezinta accesul acestei surse interioare care este ceea ce reprezentam noi in esenta, prin FEMINITATE, NATURALETE SI AUTENTICITATE!

Un articol de: Gabriela Barbu 

Photo by pexels.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1052 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 11 Martie 2021

Etichete pentru acest articol:S-ar putea sa va intereseze si:

Femeia apreciaza stabilitatea financiara. Doreste o independenta a sa. O femeie capabila [..]
citeste si comenteaza
Dupa cum stim, femeile vorbesc mai mult decat barbatii, ele au tendinta de a spune in mai [..]
citeste si comenteaza
M-am vazut nevoita sa folosesc trei semne de punctuatie la finalul titlului pentru ca [..]
citeste si comenteaza
sunt usor de recunoscut. Uneori ii invidiem, alteori ii blamam, cert e ca daca stam sa-i [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Lasam in urma orasul Focsani, ultima asezare urbana din drumul nostru si pornim agale catre [..]
citeste si comenteaza
Accesorile sunt o dilema pentru majoritatea femeilor, iar, in aceasta categorie, intra si esarfele. [..]
citeste si comenteaza
Istoria rochiei de mireasa. Rochia de mireasa a aparut inca din Evul Mediu. La inceput, aceasta nu [..]
citeste si comenteaza
Am sesizat ca barbatii cred cu usurinta tot ce li se spune despre femei. Nu conteaza ca aud de la [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate