Profesorul de matematica Dan Zamfirache

Fiindca intr-unul din articolele noastre, la „personalitati ale  orasului Calimanesti”, am pomenit de profesorul Dan Zamfirache, redactia FemeiaStie.ro vine, in acest material, cu lamuriri despre cine este si ce a facut profesorul de matematica Dan Zamfirache, pentru a putea fi catalogat personalitate a orasului Calimanesti. Pentru o mai usoara lecturare redactorul nostru a decis elaborarea acestui material ca o cronologie a celor mai importante evenimente.

1954 >  Se naste in Brezoi, Valcea, Romania, Dan Zamfirache, cel care avea sa devina un prolific om de cultura al Romaniei.

1978 > In acest an, finalizeaza studiile de la Facultatea de Matematica-Informatica a Universitatii din Bucuresti.

1979 > Activeaza timp de un an (1978-1979) la Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste sediul Casa Scanteii, Oficiul Patrimoniului din Cadrul Muzeului de Istorie al Romaniei.

1979-2012 > In aceasta perioada, activeaza ca analist la Departamentul Tehnologia Informatiei si sef al departamentului de Audit la S.C. Proiect Bucuresti S.A., cu intreruperi, insotindu-si sotia la post

1997 >  Apare “Calimanesti ’2000”, monografie ilustrata prin studiu cartofilic. Tot in acest an, publica prima carte lansata in Romania cu mijloace IT, initiind o noua modalitate de lansare de carte prin inlocuirea limbajului obisnuit cu acela al calculatoarelor, PREZENTARI IT, in prezent sarbatorind 20 ani de la prima lansare in 1997 de la Calimanesti.

1998 > Participa la Primul For de Cartofilie din Romania-Palatul Sutu-Bucuresti, cu cartea CALIMANESTI’2000-150 de ani obtinand premiul III in rang de medalie de BRONZ.matematica

1998–2002 > In aceasta perioada, activeaza in New Delhi, India in publicistica, IT, movies, IT presetation. Realizeaza aici o baza de date pentru 4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor, Monografii ilustrate un compendiu de 6 monografii incluzand: Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Ada Kaleh, litografii romanesti.

2004-2007 > La Cairo – Ambasada Romaniei, unde continua activitatea publicistica scriind 4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Monografii ilustrate si Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor.

2004 > Misiunea Permanenta a Romaniei New York - ONU – insoteste sotia care participa la Presedentia Romaniei, tot in acest an, la Cairo, apare “Indiei”, carte dedicata Indiei. Tot atunci lucrarea „Calimanesti”2000 e inclusa in ISTORIA CARTOFILIEI ROMANESTI ed. I-a scrisa de expert cartofil si filatelist Siolviu N. Dragomir.

2005 > In acest an, apare, la Cairo, Egipt, “Impresii de calatorie” (Misterioasa Indie, Roma cu adevarat, Singapore, Kuwait, Mallaca, Siria, Efes, New York, Egipt etc.). In fapt o carte GHID continand 45 de ghiduri intr-o singura carte. Ambele carti sunt alese de catre MAE repere editorile in 2008 cu prilejul sarbatoririi a 60 de ani de relatii diplomatice.

2006 >Publica, tot la Cairo, “Monografii illustrate: Calimanesti, Bucuresti, Buzau, Busteni, Ada Kaleh, Litografii romanesti”.

2007 > Publica “Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor”, la Cairo, Egipt. Toate cartile sunt insotite de DVD-uri cu prezentari IT la Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Rm. Valcea si preluate de televiziuni cu interviuri: TV Valcea 1, Tv Etalon Valcea, TVR CULTURAL – Jurnal Cultural, Pro TV Sinaia, Jurnal Montan Sinaia.

2008 > Apare Calimanesti’2038, scrisa la Berna monografie ilustrata prin studiu  cartofilic, editia a II-a, partial color, cu prilejul sarbatorii a 620 de ani de atestare documentara prin hrisovul dat de Mircea cel Batran la 20 mai 1388. Este premiat de Primaria statiunii cu Diploma de Onoare.

2008-2012 > In aceasta perioada, la Berna, Elvetia, realizeaza peste 40 de proiecte IT: Vizitand Berna, India - prezentare IT la Sala Gafencu MAE 2008, Comoara lui Tutankhamon prezentata la Muzeul National George Enescu 2010, Romania – o Elvetie a estului pe suport DVD BlueRay – prezentata la Complexul Caciulata in 2013, Frumusetea tarii mele- Romania, Istoria Obeliscurilor egiptene, Portretele de la Fayoum, Fantani medievale la Berna, Agra – minunea numita Taj Mahal, Varnasi, Khajuraho – templele dragostei, Romania – prezentare scurt istoric, proiect Calimanesti 2009, Busteniul de altadata, Bucurestiul de altadata, Elvetia- tara cantoanelor.

2008-2012 >  la Berna – Ambasada Romaniei, unde publica 3 carti: Vizitand Berna in doua edtii si Istoria obeliscurilor egiptene Portretele de la fayoum Fantani medievale la Berna si peste 50 de proiecte IT pe DVD si DVD BlueRay.

2015 – 2016 > La Ankara, Ambasada Romaniei unde isi continua activitatea publicistica scriind si reeditand 20 de volume.

2016 > Dan Zamfirache participa in 26 octombrie la Expo FILA’2016 - sala Brancusi a Palatului Parlamentului la Concursul de Literatura Cartofila cu 5 titluri: Calimanesti’2038, Busteniul de altadata, Bucurestiul de altadata, Buzaul de altadata, Monografii ilustrate si 5 panouri cu vederi originale la fiecare carte obtinand Diplome in rang de Argint Mare pentru lucrarea Calimanesti’2038, Bronz argintat pentru Busteniul de altadata si Bronz pentru Bucurestiul de altadata.

 

In prezent pregateste un Turneu omagial in Calimanesti la Serbarile orasului din 19 mai 2017, Rm. Valcea, Busteni unde lanseaza proiectul IT pe DVD BlueRay, Romania – o Elvetie a estului iar la Bucuresti lanseaza cartile Indiei si Impresii de calatorie prin proiectul IT INDIEI la Restaurantul Taj indian.

Autorul acestor  randuri alaturi de redactia FemeiaStie.ro va asigura de faptul ca s-ar umple cativa TB de informatie despre intreaga activitate a lui Dan Zamfirache, dar nedorind sa va inoculam prea multe date intr-un singur material, nu ne ramane decat  sa va promitem ca vom reveni si cu alte articole din prodigioasa activitate a celui cu care suntem contemporani, profesorul, scriitorul, diplomatul si romanul Dan Zamfirache.

Nota obtinuta:
10 (31 voturi)
2111 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Vineri, 24 Februarie 2017

Etichete pentru acest articol:

profesor matematica


S-ar putea sa va intereseze si:

Romanele sale sunt deosebit de apreciate pentru documentarea minutioasa si felul in care [..]
citeste si comenteaza
Viata ei a fost asemanatoare unei sinusoide - urcusuri, coborasuri, urcusuri, [..]
citeste si comenteaza
50 de ani, adica o jumatate de secol, este o perioada de timp imensa pentru multi dintre [..]
citeste si comenteaza
Fiindca intr-un material precedent v-am prezentat o carte scrisa de profesorul de istorie [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Romania este statiunea Calimanesti-Caciulata. [..]
citeste si comenteaza
Stiu! Aveti perfecta dreptate, rusine mie! Ma dau fan AC/DC si NU am scris un articol despre [..]
citeste si comenteaza
Daca ati citit articolul despre Calimanesti-Caciulata, poate sunteti interesate sa aflati cate ceva [..]
citeste si comenteaza
Fiindca am observat ca articolul despre ceasurile romanesti Aradora a avut multe aprecieri si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate