Un cactus mov
Pe langa bucuria aparitiei celor doua articole ale mele pe domeniul Casa & Gradina a mai aparut o mica problema: prietenii mei au inceput sa-mi spuna “cactusolog” si sa-mi numeasca cele doua etajere cu ghivece cu cactusi “cactusoteca”! Poate ca au dreptate asa cum au avut atunci cand mi-au atras atentia ca nu am niciun cactus de culoare mov. Intr-adevar colectia mea numara foarte multi cactusi insa niciunul mov. Asa ca am decis sa remediez acest neajuns si-am pornit catre societatile specializate in plante de apartament si florarii.
Am reusit sa aflu cu aceasta ocazie ca este foarte greu sa gasesti un cactus mov sau care sa aibe florile mov. Dupa indelungi calatorii in toate punctele cardinale ale orasului am gasit in cele din urma ceea ce cautam! Ba chiar mai mult decat atat am achizitionat un cactus cu flori mov si un cactus mov el insasi (ma rog, mai mult vinetiu decat mov).
Nu am sa ma apuc acum sa va repet cele scrise in articolele precedente despre pamantul si apa pentru cactusi, ci am sa incerc sa abordez o noua latura a detinerii unui cactus sanatos si viguros si anume amplasarea cactusilor!
Aproape orice detinator si crescator de cactusi cunoaste faptul ca un cactus amplasat la o fereastra orientata spre sud va fi mult mai predispus unei dezvoltari armonioase fata de cactusii amplasati la ferestre orientate catre alte puncte cardinale. In cazul in care exista posibilitatea expunerii in “bai de soare”, adica scoaterea ghivecelor cu cactusi pe terase sau in gradini, nu poate fi decat benefic plantelor noastre in special cactusilor plante mari iubitoare de soare.
In timpul inmuguririi sau in perioada cand incep sa infloreasca, nu se va schimba sub nicio forma amplasamentul cactusilor, deoarece acest lucru poate fi extrem de daunator acestor plante.
Pe perioada de iarna cactusii vor fi amplasati in camere mari bine luminate ferite inghet si de intemperii. Totodata udarea cactusilor va fi redusa simtitor la una - maxim doua udari pe luna pentru a evita tentarea plantei de a continua perioada vegetativa si a impiedica iesirea din “hibernare” (starea de repaos vegetativ) care nu poate fi decat un factor daunator cactusilor.
In orice caz daca aveti intrebari despre cresterea cactusilor puteti sa-mi adresati intrebarile in cadrul revistei, eu oricum am sa mai revin negresit si cu alte articole pentru a va impartasi, tot ceea ce stiu eu despre aceste plante uimitoare!
Postat de: Robert-Codescu Miercuri, 26 Ianuarie 2011
cactusi, cactusi-informatii, cactusi-apartament
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?