Invatati copiii cum sa se poarte corect cu un catel

adv-animale-de-companie

Atunci cand faceti cunostinta copiilor cu un nou catelus prezentarea trebuie facuta cu grija, pentru a evita ranirea copiilor sau a catelusului. Odata ce incep sa mearga, copiii mici pot deveni mai interesanti si mai provocatori pentru catelusul dvs.

In timp ce copiii mici nu reprezinta un pericol ei pot trata catelusul ca pe o jucarie de plus, tragandu-l de urechi, de blana, bagandu-i degetele in ochi sau urmarindu-l in incercarea de a-l imbratisa sau saruta. Un pui speriat sau agresat poate raspunde din instinct muscand si maraind.

Este foarte important sa stabiliti niste limite clare intre catelusul dvs. si copilul mic astfel incat sa poata invata sa aiba incredere unul in celalalt, fara ca cineva sa fie ranit. Puteti o utiliza o sursa de informatii externa precum e-vet.ro astfel incat sa aveti acces la informatii care sa va ajute in educarea catelului dvs.

 

Asigurati catelusului un spatiu de retragere in siguranta

Asigurati-va ca puiul dvs. are un loc al sau, unde se poate refugia si care este interzis copiilor. Chiar si animalele de companie care adora copiii au nevoie de timp in care sa fie singuri si de un loc unde sa stie ca nu vor fi deranjati. Faceti un dormitor, tarcul sau cosul catelului sa fie spatiul sau privat, fara copii, si supravegheati aplicarea regulilor daca copiii sunt prea mici pentru a intelege.

 

Invatati-i pe copii care sunt limitele

Inainte de a-i permite unui copil sa fie in preajma unui caine, cereti-i sa exerseze mangaiatul pe un catel de plus sau chiar pe propriul brat sau cap. Copiii mici ar trebui sa fie invatati ca un catel nu este o jucarie, ca acestia pot fi raniti sau se pot enerva daca sunt trasi de coada sau de urechi.

 

Exersati joaca in liniste

Tipetele ascutite, modul tipic in care comunica un copil entuziasmat, pot determina un catelus sa devina agresiv cu copilul. Provocati-i pe copii la un joc, pentru a vedea daca acestia pot vorbi pe un ton care sa atraga catelusul, sa se apropie pentru a fi mangaiat sau a i se da o recompensa. Le puteti explica faptul ca, la fel cum copiii se pot speria de unele sunete infricosatoare, puii de catel pot fi speriati si este nevoie de copii foarte talentati sa stie cum sa fie prietenosi cu puii.

La fel cum il rasplatiti pe catel cu laude pentru un comportament bun, asigurati-va ca si copilul stie ca ii apreciati sensibilitatea fata de caine.

 

Sa ne jucam de-a "Catelul invizibil"

Privirea fixa este o provocare in limbajul cainilor si un pui care este la același nivel al ochilor cu copilașul, poate sa fie stresat. Dar atunci cand sunt ignorati, puii sunt mai susceptibili de a fi suficient de intrigati pentru a investiga singuri.

Asadar, provocati-va copilul la un joc de-a „Ignorarea catelului” si vedeti cat timp pot pretinde ca catelul este invizibil. In cele mai multe cazuri, un catel increzator se va apropia in cele din urma. Se poate apropia si retrage rapid dar probabil se va apropia din nou daca nu are nicio reactie negativa.

 

Mangaierea catelului din pozitia asezat

Puii de catel se joaca adesea jocuri de urmarire si abordare asa ca atunci cand sunt urmariti de copii mici pot deveni prea duri fara intentie. Inca de la inceput, stabiliti o regula: pentru a mangaia catelul, copilul trebuie sa stea asezat si lasand catelul sa se apropie. Acest lucru permite catelului sa controleze interactiunile si sa se indeparteze atunci cand doreste.

 

Fortarea unui caine sa stea nemiscat pentru atentia nedorita a unui copil poate determina catelusul sa evite copilul in viitor. In schimb, daca este alegerea catelului va fi o experienta distractiva si plina de satisfactii. Odata asezat, copilul poate ademeni si atrage catelul cu o jucarie. Jocul construieste o relatie pozitiva care poate deveni iubire mai tarziu.

 

Oferirea de recompense

Daca puiul de catel are inca retineri cand vine vorba de interactiunea cu copilul gasiti o recompensa speciala, delicioasa, pe care catelul s-o primeasca doar de la copil. In timp ce sta pe podea, copilul poate sa arunce cu grija catre catel (nu in el!), respectiva gustarica.

Pana nu sunteti sigur ca puiul nu va "intepa" mainile copilului este recomandat sa va asigurati ca acesta va primi recompensele de pe podea si nu de pe degetele copilului.

 

Prevenirea anumitor probleme

Desi intotdeauna exista si exceptii, ca regula generala copiii ar trebui sa aiba cel putin 6 sau 7 ani inainte de a li se acorda responsabilitatea ingrijirii unui catelus. De la aceasta varsta puteti incepe cu sarcini de ingrijire supravegheate, cum ar fi umplerea vasului cu apa al catelusului sau invatarea de a-l pieptana si a-i ingriji blanita. Cu cat experientele cu catelul sunt mai placute pentru copil, cu atat legatura dintre acestia va fi mai puternica.

Copiii au alt miros decat adultii, au voci amuzante si ascutite, se misca imprevizibil si pot parea amenintatori. Nu va asteptati ca toti cateii sa il perceapa in acelasi fel pe copilul dvs. Unii catelusi de talie mare s-ar putea sa accepte joaca „de-a poneiul” cu un copilas mic venit in vizita, dar un copil mic si nestiutor poate sa raneasca destul de grav un pui de talie mica, fara sa fi intentionat sa faca asta.

 

Fiti mereu atent la orice interactiune catel-copil pentru a va asigura ca toata lumea se comporta cum trebuie.

Photo by: pixabay.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
725 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Miercuri, 27 Octombrie 2021

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Vad tot mai des animale lovite, folosite, maltrate, batute pana sunt ologite sau, mai [..]
citeste si comenteaza
Necuvantatoarele, cele pe care multi dintre noi le haituiesc - din pacate - sunt si cele [..]
citeste si comenteaza
M-am mobilizat cu greu sa scriu articolul pe care il cititi acum. M-am gandit multa vreme [..]
citeste si comenteaza
Problema testarii pe animale nu este deloc noua, motiv pentru care multi dintre noi [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pentru cititorii de carti din domeniile spiritualitatii, psihologiei si dezvoltarii personale, [..]
citeste si comenteaza
Durerea abdominala este resimtita in zona cuprinsa intre coaste si pelvis si poate fi cauzata de o [..]
citeste si comenteaza
Cu toate ca trendurile in materie de jeansi se schimba de la un sezon la altul, blugii cu croiala [..]
citeste si comenteaza
A sosit momentul sa ii cumperi copilului tau primul calculator? Tinand cont de faptul ca, la o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate