Vrei sa devii mama antreprenoare? 7 lucruri de stiut

adv-fp-mama-antreprenoare

Mamica, dar si antreprenoare de succes? Da, se poate, chiar daca provocarea de a creste simultan un business si un copil este uriasa. Si, totusi, multe femei ne arata ca se pot descurca de minune indiferent de rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca. A devenit deja un trend printre mamele care sunt in concediu de maternitate sa se indrepte spre antreprenoriat pentru a putea beneficia de independenta financiara, dar si mai mult timp alaturi de familie. Dornice sa reuseasca si, cumva, descurajate de companiile care nu le ofera programe speciale odata ce au devenit mame, tot mai multe femei pornesc diferite afaceri. Insa, nu se rezuma totul la dorinta, vointa si pasiune, fiindca lipsa timpului, a banilor si a cunostintelor pot genera frustrari si pot intarzia succesul. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa devii mama antreprenoare:

1. Pune la punct un plan de afaceri

Fii eficienta si planifica-ti toate activitatile, daca vrei ca totul sa mearga perfect. Contureaza-ti o viziune despre viitorul tau business si vezi ce iti doresti sa faci cu adevarat. Poti confectiona obiecte handmade si sa le vinzi pe internet, sa-ti deschizi o firma de curatenie sau o agentie de recrutare, sa faci bani din blogging ori din alte actiuni online. Indiferent de ce ai in gand, fa-ti o strategie de afaceri si cauta date si informatii despre firme online ca sa cunosti mai bine piata pe care vei activa.

2. Tine cont de resursele financiare

Antreprenorii de succes sunt cei care reusesc sa construiasca un business chiar si cu bani putini. Incearca sa-ti calculezi bugetul inca de la inceput si sa iei in considerare cheltuielile pe care le vei avea intr-o perioada de 6-12 luni. Cauta sa valorifici la maxim resursele de care dispui si sa ai ceva economii, pentru a face fata costurilor pe care le vei avea pentru demararea businessului.

3. Stabileste unde vei desfasura afacerea

O coordonata importanta a viitoarei tale firme este strans legata si de locul in care iti vei desfasura activitatea. Daca vorbim de un blog sau bijuterii confectionate de tine si vandute online, atunci poti lucra de acasa. Insa, daca iti deschizi un atelier de croitorie ori o firma de contabilitate, cu angajati, ai nevoie de un spatiu. Desi mamele tind sa lucreze de acasa, pentru a fi mai aproape de familie, aceasta decizie nu este neaparat avantajoasa din punct de vedere social si emotional pentru ca nu poti delimita exact timpul si spatiul destinate afacerii si vietii personale.

4. Investeste in tine

Inainte de toate, ai nevoie de curaj ca sa crezi in visul tau si sa indraznesti sa speri mai mult. Dar, pentru a pune pe picioare o afacere, ai nevoie si de specializari, calificari sau cursuri in anumite domenii. De aceea, e ideal sa investesti in tine ca sa poti porni cu dreptul in lumea afacerilor. Te vei dezvolta frumos si vei capata multa incredere in tine daca inveti cat mai multe lucruri despre antreprenoriat.

5. Fii organizata

Organizarea reprezinta elementul-cheie pentru orice antreprenor, insa, este cruciala pentru mame. Ai la dispozitie mai putin timp liber si trebuie sa te imparti pentru a le rezolva pe toate. Incearca sa faci fiecare lucru pe rand, sa-ti termini sarcinile si, la finalul zilei, sa pregatesti totul pentru maine. Daca este nevoie, foloseste un calendar cu ajutorul caruia sa tii evidenta tuturor obligatiilor tale, personale si profesionale.

6. Asuma-ti riscuri

Chiar daca vrei sa fii mereu cu un pas inaintea tuturor, nu uita ca in orice afacere, la un moment dat, vor aparea si riscuri. Adapteaza-te la schimbare si fii pregatita sa raspunzi cerintelor unei piete dinamice, solicitarilor clientilor, investitorilor, partenerilor de afaceri si chiar familiei. In acelasi timp, trebuie sa inveti sa-ti gestionezi propriile temeri ca sa poti merge mai departe. Scopul tau este sa-ti mentii directia, indiferent de ce obstacole vei intampina pe drum.

7. Mizeaza pe ajutorul celor din jur

Aproape toate mamele isi doresc sa faca totul pe cont propriu. Sa apelezi la ajutorul altor persoane nu inseamna ca esti slaba, ci bine organizata. Asadar, incearca sa aduni in jurul tau oameni pozitivi si puternici, sa-ti creezi relatii si sa profiti de orice lucru. Daca este posibil, inscrie copilul la gradinita sau fa-i un program prin care el sa stea cu celalalt parinte, cu bunicii sau bona atunci cand tu esti ocupata sa-ti construiesti businessul. Imparte treburile casei cu partenerul de viata si responsabilitatile companiei cu angajatii. In acest fel, iti va fi mai usor sa te dezvolti pe toate planurile.

 

Acestea sunt unele dintre aspectele principale de care trebuie sa tii cont inainte de a deveni mama antreprenoare. Cu perseverenta, multa munca si pasiune, o viitoare afacere se poate transforma intr-o sursa de venit stabila. Totusi, nu uita sa te mentii sanatoasa si sa-ti prioritizezi sarcinile, ca sa poti face totul cu responsabilitate!

photo by: pexels.com

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
969 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Duminică, 06 Decembrie 2020

Etichete pentru acest articol:

mama antreprenoare


S-ar putea sa va intereseze si:

O curiozitate pe care o avem cu totii cand vine vorba de un business este legata de [..]
citeste si comenteaza
Nu se spune degeaba ca orice ai face, daca nu faci si cu pasiune, nu iese atat de bine pe [..]
citeste si comenteaza
Networking-ul reprezinta cea mai moderna, simpla si rapida modalitate de a schimba pareri [..]
citeste si comenteaza
Hand made-ul, o arta, un hobby, o afacere. Stim deja cu totii despre el. Oameni care pun [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Stim deja, pantofii nu mai reprezinta ca pe vremuri o necesitate si ca de multa vreme nu ii mai [..]
citeste si comenteaza
Ortopedia pediatrica este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratamentul patologiilor legate de [..]
citeste si comenteaza
Albirea dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, dar si unul [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate