Cum dezvoltam creativitatea copilului
Astazi, cand toti parintii cauta ce este mai bun pentru copiii lor intr-o lume in care resursele in acesta directie nu mai lipsesc, ce facem cand trebuie sa alegem calea cea mai buna, mai practica, mai simpla si mai ales, mai eficienta?
Sa indopi copilul cu informatie pentru ca ”asa se face” nu este sanatos, iar creativitatea nu se face cu presiune si cu lectii multe indesate indiferent ca te intereseaza sau nu.
Creativitatea presupune libertate, pasiune si dragoste pentru ceea ce faci. De aceea, atunci cand alegem un atelier creativ pentru cei mici, este bine sa fie in directia dorita de ei si catre inclinatiile lor. Nu vom trimite la pictura un copil care isi doreste sa mearga la dans, tocmai pentru ca fiind un atelier de creatie, trebuie sa mergem pe datele oferite deja de la natura.
Asadar, daca nu permite timpul sau nu te decizi sau pur si simplu cel mic le vrea pe toate, iti sugeram, ca pentru dezvoltarea creativitatii lui sa te bazezi pe ateliere. Se tin ateliere de muzica, teatru, pictura, dans, modelaj, quilling, confectionare si asa mai departe.
Nu trebuie sa ii faci un abonament si sa faca saptamanal acelasi lucru daca nu vrei aceasta sau daca el isi doreste mai multe. Sau daca pur si simplu nu ti permite programul sa faci aceasta. Este mult mai simplu sa urmaresti ceainariile care gazduiesc ateliere diverse si sa mergi acolo. De pilda, sambata, unele ceainarii au atelier de doua ore, de pictura, de realizat tablouri din condimente sau de pictat pe sticla. Altele au ateliere de realizat martisoare - mai ales ca se apropie 1 martie, cauta aceasta!
Alte spatii gazduiesc atelire de istoria artei, quilling sau teatru. Iar sapamana urmatoare vor avea atelier de tricotat. Ai de unde alege. Important este sa nu uiti ca pe langa scola, sunt momente, lunar, care aduc necesitatea dezvoltarii copilului tau si in aceasta zona.
Nu ignora inclinatiile sale. Mergeti impreuna peste tot unde are ocazia sa se exprime liber si lasa-l la final pe el sa decida unde ar vrea sa continue.
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 23 Februarie 2015
dezvoltare copii, ateliere copii
De interes in online:
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Schimbarea de cariera: mic ghid catre succes
- Despre Suicid cu Dr. Andrei Pătrîncă: "Depresia este ca un cancer metastazant al sufletului"
- Curiozitati despre cafea: 10 informatii pe care nu le-ai stiut pana acum
- Ce inseamna wellness si care sunt beneficiile fizice si psihice asociate acestui concept?
- 7 idei de tinute pe care sa le porti iarna la munte