Microdermoabraziunea
Un ten impecabil, lipsit de leziuni ale acneei, pete si riduri, reprezinta cartea de vizita a oricarei femei. Dar pentru ca poluarea, stresul si alimentatia nu foarte echilibrata, nu prea se impaca tot timpul cu un ten fara cusur, o solutie foarte eficienta si rapida este microdermoabraziunea.
Ce este microdermoabraziunea?
Pielea este alcatuita din doua mari straturi: epiderma si derma. Epiderma este alcatuita dintr-o serie de celule moarte sau uscate care acopera un alt strat de celule care se afla si ele in procesul de dezvoltare si maturizare.
Stratul superior al epidermei, cel format din celulele moarte este cel mai expus la impuritati, la razele ultraviolete si la toate substantele cu care pielea intra in contact. Microdermoabraziunea inlatura aceste celule ce acopera epiderma, facand ca pielea noastra sa para mai tanara si mai sanatoasa.
Microdermoabraziunea foloseste cristale foarte fine de zahar care curata delicat stratul superior al epidermei si incurajaza reintinerirea pielii prin procesul sau natural.
Cum se face?
In prima faza, fata se curata cu produse profesionale, dupa care incepe microdermoabraziunea propriu-zisa. Daca ai tenul uscat, ti se va aplica o crema hidratanta pentru o protectie sporita. Apoi, se vor parcurge zonele vizate cu un dispozitiv in forma de creion ce are in varf o discheta abraziva, timp de aproximativ 15 minute. La final, daca pielea este mai inrosita, se aplica o crema decongestionanta cu puternici factori de hidratare, deoarece porii sunt deschisi iar tenul devine foarte absorbant. Prin acest procedeu, se stimuleaza sinteza de colagen si elastina, petele sunt indepartate, iar ridurile estompate (cele fine dispar uneori in totalitate).
Tratamentul este foarte rapid si nedureros, se face de obicei cam in 3 sedinte, in functie de nevoile pe care le are tenul. Trebuie sa fie evitate zonele afectate de cuperoza, rani deschise sau acnee purulenta. Foarte important de retinut, este faptul ca dupa acest tratament trebuie evitata expunerea la soare, deoarece pielea se poate pata.
Postat de: Mihaela-Rotaru Marți, 17 Mai 2011
microdermoabraziune, tratamente cosmetice, ten impecabil, ce este microdermoabraziunea, peeling chimic
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi extensiile de gene pentru evenimente speciale?
- Elemente esentiale in geanta bebelusului pentru o iesire la parc
- La ce varsta este recomandat sa iti faci un peeling facial?
- Top 10 carti captivante pentru copiii de 10 ani: aventuri care modeleaza tineri cititori
- Cum sa alegi bratarile din aur in functie de tinuta vestimentara