Cosmetice care iti distrug frumusetea

Produsele cosmetice promit sa ne faca sa ne simtim mai frumoase, tinere, increzatoare, insa putine dintre noi stiu cu ce pret. Visul de a atinge perfectiunea ne face sa uitam cum chimicalele din machiaj ne pot deteriora pielea.

Parabenii, printre cei mai intalniti conservanti, sunt folositi sa extinda termenul de valabilitate al celor mai multe produse cosmetice, fiind uneori prezenti si in alimente. Cauzeaza imbatranirea prematura, iar in unele cazuri alergii. Maresc cantitatea de estrogen, fiind banuiti ca ar putea declansa diferite tipuri de cancer.

BHA si BHT sau Butylhydroxyanisol si Butylhydroxytoluene sunt printre cele mai periculoase substante care se gasesc in farduri, creme, rujuri, lotiuni, mascara. Cu timpul, ele pot cauza cancer si tumori, atacand sistemul imunitar.

Uleiurile minerale, folosite adesea in produsele destinate ingrijirii, mai ales a bebelusilor, sunt utilizate de fabricile de cosmetice datorita pretului scazut, obtinandu-se din procesarea chimica a petrolului. Odata aplicate pe piele blocheaza porii, impiedica eliminarea toxinelor si favorizeaza aparitia acneei, contrar credintei ca hidrateaza.

Propylene glycol se gaseste in sapun, balsam, pudra, farduri, sampon. Ajuta la mentinerea pielii hidratate, dar cauzeaza probleme cu ficatul si rinichii, precum si iritatii ochilor.

Dietanolamina (DEA) creeaza spuma sampoanelor si consistenta lotiunilor, ducand la alergii, iritatii. Combinata cu alte ingrediente intr-un produs, poate duce la aparitia cancerului de stomac, ficat sau esofag.

Triclosan este un ingredient antibacterian intrebuintat in deodorante, sapunuri, paste de dinti si detergenti de vase. A fost catalogat drept pesticid in America, fiind periculos nu numai pentru mediul inconjurator, cat si pentru om, afectand tiroida si hormonii reproductivi.

Parfumurile (Fragrance) sunt chimicale folosite in diverse produse pentru a le imbunatati mirosul. Au in compozitia lor multe toxine neafisate ce pot provoca iritatii, alergii, ameteala, tuse ajungand pana la agravarea problemelor de sanatate deja existente.

SLS si SLES sau Sodium Lauryl Sulphate si Sodium Laureth Sulphate produc spuma sampoanelor, sapunurilor, spumantelor si gelurilor de dus. Desi au capacitatea de a curata, acestea pot irita pielea si ochii, ducand la reactii alergice si caderea parului.

1,4-Dioxane este un derivat sintetic cu larga raspandire in produsele destinate ingrijirii, fiind usor absorbit de piele. Se spune ca produce cancer si tulbura sistemul nervos.

Priveste ingredientele produselor pe care le folosesti acum. Gasesti vreo denumire din lista de mai sus? Daca da, gandeste-te de doua ori inainte sa mai cumperi acelasi produs. Iti afecteaza nu doar sanatatea ta, ci si pe cea a familiei tale! Axeaza-te in schimb pe produse naturale care te ajuta sa-ti ingrijesti corpul cu adevarat.

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
3042 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Mirela-Cojocaru Luni, 22 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

ingredientele din cosmetice, parabeni, influenta, sampoane, sapunuri, produse chimice


S-ar putea sa va intereseze si:

Cred ca punctele albe sunt o problema destul de serioasa care va da bataie de cap [..]
citeste si comenteaza
Sapunul de Alep sau "savon d'Alep" este un sapun solid fabricat in totalitate [..]
citeste si comenteaza
Privit de multi ca un ingredient banal, este nelipsit din orice bucatarie si folosit [..]
citeste si comenteaza
O parte importantă a machiajului este definirea, conturarea si umplerea sprancenelor. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Imagineaza-ti o lume a modei special creata pentru tine: pantofi pe masura ta, genti deja asortate [..]
citeste si comenteaza
Pe sticla sau in viata reala, barbatii pe care ii admiri au cu siguranta o eleganta care te seduce. [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa te relaxezi la sfarsit de week-end, insa nu ai tot timpul din lume, incearca o sedinta [..]
citeste si comenteaza
Desi nu le acordam prea multa atentie, proastele obiceiuri isi pun amprenta asupra vietii noastre [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate