Ingrijirea sprancenelor dupa sedinta de microblading
Prin procesul de microblanding poti obtine sprancenele frumoase si naturale la care visezi. Dupa cum probabil stii deja, procedura implica introducerea unui ac mic sub piele pentru a contura cu pigment firele. In mod evident, dermul devine mai vulnerabil, motiv pentru care trebuie sa acorzi mai multa atentie regulilor de igiena pana la vindecare.
Pentru a mentine efectul pentru cat mai mult timp si a contribui la tratarea pielii in mod natural, este necesar sa acorzi zonei micropigmentate o ingrijire adecvata. Iata cum ai grija de sprancenele tale dupa ce ai iesit din salonul de infrumusetare.
Ingrijirea sprancenelor din prima zi dupa micropigmentare pana la vindecarea completa
Pentru a-ti face o idee despre ce urmeaza sa se intample in timpul procesului de vindecare a microblandingului, iata un scurt ghid din ziua 1 pana in ziua 30.
Ziua 1
Imediat dupa ce artistul tatuator iti deseneaza noile sprancene, acestea arata texturate, dense si un pic rosii. Pe parcursul zilei poate aparea o mica inflamare a pielii, insotita de o secretie minora de lichid. Toate acestea sunt normale si dispar dupa 1-2 ore de la parasirea salonului.
Initial, primesti ingrijirile de care ai nevoie de la specialistul tatuator, cum este si in cazul procedurii de microblading a sprancenelor by Jana Ceban. Apoi, in functie de reactia pielii tale la aplicarea pigmentului, acesta iti ofera mai multe informatii si te consiliaza cu privire la produsele pe care sa le folosesti ulterior pentru a grabi vindecarea dermului.
Zilele 2-4
In aceasta perioada, sprancenele tale se inchid la culoare si devin chiar putin mai groase decat in ziua precedenta. Este important sa nu te panichezi, intrucat o astfel de reactie este naturala. Pentru a nu infecta pielea, cea mai importanta regula pe care trebuie sa o respecti este sa nu-ti atingi cu nimic zona proaspat tatuata (dischete de bumbac, degete, produse cosmetice etc.). De asemenea, ai grija ca atunci cand dormi sa nu iti presezi fata de perna.
Zilele 5-8
De-a lungul acestor zile, sprancenele tale se descuameaza, iar pielea are un aspect uscat. Tot acum este momentul in care zona respectiva poate incepe să producă mancarimi. Retine ca este interzis sa-ti decojesti pielea deoarece poti prelungi perioada de regenerare a ei si poti risca sa-ti indepartezi inclusiv o parte din pigment. Treptat, descuamarea se reduce, iar culoarea sprancenelor devine mai deschisa si mai rece.
In aceasta perioada iti poti spala delicat sprancenele cu apa calduta si produse de curatare delicate. In continuare este indicat sa nu aplici fond de ten sau produse de sprancene pe zona afectata. La nevoie, poti folosi o crema hidratanta intr-un strat subtire.
Zilele 9-10
Exista posibilitatea si ti se para ca nuanta sprancenelor este mai putin vzibila. Retine ca pigmentul capata treptat o alta culoare in urmatoarele zile, iar posibilele defecte se pot corecta rapid prin retus. Pentru a nu provoca deteriorarea pielii, nu aplica niciun produs de machiaj pe zona sprancenelor si in jurul acestora.
Zilele 10-21
Micropigmentarea capata diferite nuante de-a lungul acestor saptamani si se apropie ulterior de un aspect de finisare. Vindecarea naturala este aproape completa, iar dupa 14 zile poti sa folosesti produse cosmetice.
Ziua 30
Dupa ce a trecut o luna, procesul de vindecare s-a incheiat. Pielea ta isi revine la normal, iar sprancenele tale arata mai bine ca niciodata. Nu trebuie sa-ti mai faci griji cu privire la curatarea lor, la aplicarea produselor de machiaj, iar daca-ti place sa dormi cu fata in perna, poti face linistita acest lucru.
Ce sa nu faci dupa micropigmentare - Scurte recomandari
Primele doua saptamani sunt esentiale pentru vindecarea naturala a sprancenelor, motiv pentru care este foarte important sa respecti urmatoarele recomandari:
● sa nu mergi la piscina, la sauna sau la sala deoarece transpiratia si clorul din apa pot afecta culoarea sprancenelor;
● sa nu-ti expui sprancenele la razele UV. Poti purta ochelari de soare sau o palarie care te protejeaza impotriva razelor soarelui;
● nu zgaria si nu rupe cojitele in procesul de vindecare;
● evita tratamentele faciale si exfolierea fetei;
● nu aplica creme, produse de make-ul, parfum pe zona afectata.
Vindecarea naturala a sprancenelor difera de la o persoana la alta. Este important sa respecti indicatiile specialistului tatuator pentru a evita consecintele negative. Intra in contact cu un tehnician de incredere si afla mai multe detalii despre intregul procedeu de micropigmentare.
Sursa foto: beautyadventure.ro
Postat de: A-Editor Miercuri, 11 Ianuarie 2023
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?