Acneea, cauzele aparitiei acesteia, solutii pentru a avea un ten curat
Tenul fiecarei persoane trebuie sa se reflecte ca o oglinda in ochii celorlalti, deoarece pielea poate spune multe lucruri despre ingrijirea fiecaruia dintre noi.
Cauza principala a aparitiei acneei este excesul de sebum, dar pe langa aceasta mai sunt multe cauze care au legatura cu stilul de viata al fiecarei persoane in parte.
Ne intrebam de ce apare acneea ? Cauzele principale sunt redate de:
Factorul hormonal, care consta in dezechilibrul dintre androgeni si estrogeni. Excesul de androgeni constituie cea mai frecventa tulburare endocrina la femeile de varsta reproductiva.
Predispozitia genetica consta in mostenirea unui ten care secreta un exces de sebum. Daca in familie parintii sau chiar bunicii nostri au suferit afectiuni ale pielii (cu referire la acnee) exista posibilitatea ca si noi la randul nostru sa mostenim un ten seboreic.
O alta cauza este redata de microbii din jurul nostru (tot ce tine de factorii externi si anume praful, poluarea) care pot uneori cauza aparitia acneei. De aceea este bine de stiut si chiar de pus in practica, ca de fiecare data cand intram in contact cu acesti factori sa ne curatam fata in mod corespunzator, mai precis: sa ne spalam pe fata cu un sapun antibacterian pentru a curata zonele afectate.
Tulburarile care tin de sistemul nervos, pot cauza si ele aparitia acneei (exemplu - starile emotionale, surmenajul, lipsa de somn si chiar de miscare). In cazul in care prezentam cu ten acneic trebuie neaparat sa mergem la medic sau chiar la un farmacist, deoarece cu ajutorul acestora ne putem rezolva mai simplu si mai eficent aceasta problema, care nu este tocmai placuta.
De asemeni, pentru vindecarea cat mai rapida a acneei este indicata si o igiena la nivel local, iar in momentul in care dorim sa punem mana pe fata, sa nu o mai facem daca aceasta nu este perfect curata. Intodeauna trebuie sa ne spalam mainile, deoarece poate cauza o inflamare mai mare a acneei daca ne atingem fata cu mainile murdare. Atunci cand ne spalam fata, este foarte indicat sa nu ne stergem, ci sa lasam sa se usuce de le sine, in acest caz evitand aducerea de microbi pe fata.
Concluzionand, trebuie sa avem grija de tenul nostru si sa il ingrijim in mod corespunzator, pentru ca este foarte important sa ne simtim bine in pielea noastra si acest lucru nu se poate intampla decat daca avem incredere in noi si cum am putea avea incredere decat avand o imagine impecabila si un ten ingrijit.
Solutiile la toate problemele nostre se afla in jurul nostru, trebuie doar sa intrebam si sa actionam eficient.
Un articol de: Geanina Tanu
Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 23 Mai 2012
tulburari, microbi, genetic, factorul hormonal, acnee
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa