Mari maestri spirituali si sfaturile lor

Pentru ca avem nevoie de vorbe cae sa ne intareasca mereu convingerea ca nu gresim, vreau sa iti duc cateva vorbe din suflet ale unor maestri spirituali care au ajuns la libertatea de a fi ei insisi cu bucurie, fara teama de exterior si parerile celorlalti.


Nu uita ca inainte de toate sa te ganesti la tine!

Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele. (Osho)

Nu este nimic mai de dorit decat un barbat care iti cunoaste limitele, respecta granitele si, cu rabdare, cu blandete - si totusi persistent - face o femeie sa se abandoneze si sa isi extinda granitele ca sa il lase pe el inauntru. Doar pe el.
Un barbat care isi trateaza femeia ca pe o doamna nobila in timpul zilei si o seduce cu inversunare, ca pe o femeie usoara, noaptea.
Un barbat care este generos cu cuvintele, pentru ca intelege nevoia fara-de-moarte a femeii sa fie hranita cu cuvinte de dragoste si aprecieri. Si care, in acelasi timp, trece dincolo de elocventa si chiar face lucruri si iti onoreaza sentimentele pentru o femeie - cu fapte.
(Alla Berdnikova)

Ai obosit vreodata in timp ce te bucurai, in timp ce iubeai, in timp ce te rugai? Atunci te lasai purtat de curgerea vietii, nu opuneai rezistenta. Atunci te deschideai prin inima.

Obosesti cand cauti cu mintea; inima nu te oboseste vreodata. Si mintea cauta neincetat, mereu gaseste altceva de care sa se agate. Dar, in esenta, mintea isi cauta linistea.

Deci lupta nu este intre noi si cei din jur sau intamplarile din viata, ci este intre noi si noi, acea lupta interioara este cea care epuizeaza. (Osho)


In momentul in care simti ca nu mai esti dependent de nimeni, in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda, o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune. Dar aceasta nu inseamna ca atunci vei inceta sa iubesti. Din contra, vei cunoaste pentru prima data o noua dimenisune, o noua calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limiteaza la cuvinte si care se apropie mai degraba de prietenie pura. (Osho)


Viata nu asculta de logica; ea isi vede de drumul ei, netulburata. Tu trebuie sa asculti de viata; viata nu asculta de logica ta, nu-si bate capul cu logica ta. - Curajul - placerea de a trai periculos. (Osho)


Nu incerca sa creezi ceva supraomenesc.  Fii uman, accepta caracterul uman al celuilalt, cu toate slabiciunile la care este expus acesta. Partenerul tau va comite greseli, la fel cum tu vei comite greseli - si amandoi trebuie sa invatati.  A fi impreuna este o mare invatatura - a iertarii, intelegerii faptului ca celalalt este la fel de uman ca tine.  Doar un pic de iertare. (Osho)


Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, in care nimeni nu ia deciziile, in care amandoi partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca felurile in care abordeaza viata sunt diferite, ca gandesc diferit si totusi - cu toate aceste deosebiri - se iubesc. (Osho)

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1510 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 25 August 2014

Etichete pentru acest articol:

Osho, maestru spiritualS-ar putea sa va intereseze si:

Ne este dat sa traim intr-o lume in care “mortii vii” pasesc pretutindeni alaturi de [..]
citeste si comenteaza
Muzica este conform definitiilor standard arta de a exprima sentimente si idei cu [..]
citeste si comenteaza
Am participat impreuna cu membrii asociatiei de voluntariat italo-romane [..]
citeste si comenteaza
Fenomenul tacerii, ca sa zic asa, este unul dintre cele mai interesante fenomene care [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

A venit toamna, frigul se face simtit tot mai intens, iar noi cautam cea mai buna varianta care sa [..]
citeste si comenteaza
In 2016 extavagantele se tin lant. Asa se face ca si cerceii care ne fura privirile anul acesta [..]
citeste si comenteaza
Stiai ca ceaiul iti prelungeste viata? Ai auzit deja "n" mituri si nu prea mai crezi in [..]
citeste si comenteaza
Daca esti pasionata de istorie, de mister sau pur si simplu de povestile celebre de dragoste, te [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate