Semnele vremurilor de apoi

Situatia actuala a lumii

Cu toti am auzit, fara de indoiala, de venirea sfarsitului lumii mai in gluma sau mai in serios, sau asa-numita ”Apocalipsa”, care apare si in ultimul capitol al bibliei scris de Sf Ioan Teologul.

In ultimul timp au tot fost ecranizate o serie de filme pe aceasta tema si care ne-au determinat sa ne imaginam cum ar fi daca lucrul acesta chiar s-ar petrece in momentul actual. Este un gand care, pentru multi dintre noi, se asociaza cu disperarea, groaza.

Este inevitabil sa nu ne punem intrebare, tinand cont de evenimetele cotidiene: Nu cumva se aproprie sfarsitul? La o prima observatie raspunsul ar fi afirmativ tinand cont de dezastrele, calamitatile umane, cat si dificultatea si incercarile in a mentine pacea planetara. Multe tari (Coreea de Nord, China, Cuba, Republica Dominicana etc) au ramas la vechiul regim politic - republici socialiste, regim comunist – care promoveaza cresterea puterii militare prin alocarea unor sume exorbitant de mari in acest sector in detrimentul altor domenii mult mai necesare pentru vitalitatea natiunii respective, prin incalcarea drepturilor umane, prin inducerea unei politici discriminatorii si multe alte aspecte cu caracter negativ.

Schimbarea climei duce la schimbari si variatii anormale de temperaturi care in viitorul apropriat va genera nasterea de fenomene ireversibile precum cresterea nivelului oceanului planetar. Generatiile viitoare poate ca nici nu vor mai avea atatea cate am avut noi cei din prezent, lucru nedrept daca ne gandim ca noi, cat si cei de dinaintea noastra suntem aceia care am provocat acest lant de evenimente distructibile. Generatia viitoare va culege “laurii” a ceea ce noi am semanat.

Indiferenta oamenilor

In jurul nostru pluteste un aer masiv de indiferenta, nu constientizam indeajuns faptul ca “o sa culegem ceea ce am semanat”. De fapt, generatia prezenta se caracterieaza prin egoism si lacomie,vrem cat mai mult si cu orice pret. Cat sa ne mai rabde planeta aceasta, dar Dumnezeu? Omul se pierde in cele ale lumii si nu mai traieste bucuria de a fi in Domnul, in Hristos, Care este prezent in toate. Inlocuirea lumii reale cu una artificiala este un mare pericol pentru sanatatea psihica a omului contemporan. Lumile iluzorii oferite de diavol, dar si de propria imaginatie, il indeparteaza pe om de lucrurile esentiale ale vietii, ale devenirii. Timpul nu mai este de partea noastra atat cat vrem, dar lucruri bune se pot inca intampla daca intr-adevar asta ne dorim si daca incercam cu fortele pe care le avem la indemana sa remediem o parte din raul facut naturii ce ne inconjoara.

Semnele prevestite de Sfantul IoanApocalipsa_2012.jpg

Sf. Ioan in capitolul “Apocalipsa” din Biblie ne arata semnele care indica venirea sfarsitului lumii: “si a cazut din cer o stea uriasa, arzand ca o faclie, si a cazut peste izvoarele apelor, si ca un munte mare arzand in flacari s-a prabusit in mare si a treia parte din mare s-a prefacut in sange; si am vazut o stea căzuta din cer pe pamant si i s-a dat cheia fantanii adancului; si s-a deschis fatana adancului si fum s-a ridicat din fantana, ca fumul unui cuptor mare, si soarele si vazduhul s-au intunecat de fumul fantanii, si din fum au iesit lacuste pe pamant si li s-a dat lor putere precum au putere scorpiile pamantului; si li s-a poruncit sa nu vatame iarba pamantului si nici o verdeata si nici un copac, fara numai pe oamenii care nu au pecetea lui Dumnezeu pe fruntile lor; si nu li s-a dat ca sa-i omoare, ci ca sa fie chinuiti cinci luni; si chinul lor este la fel cu chinul scorpiei, cand a intepat pe om; si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreaptă sau pe frunte incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numărul fiarei; caci este numar de om; si numarul ei este sase sute saizeci si sase”.  

Semnul care caracterizeaza prezentul este, in mod vizibil, haosul. Mai exact, confuzia religioasa care creste din zi in zi. Nu numai confuzia dogmatica, ci si cea morala. Inversarea valorilor si inlocuirea lor cu repere etice neutre religios, dar care promoveaza imoralitatea - la nivel de normalitate.

Nimeni nu stie cand se va intampla acest lucru dar, independent de acest aspect, nu trebuie sa ne punem baza ca va mai trece mult timp pana atunci pentru ca sfarsitul lumii poate sa vina maine sau in orice alta zi in care ne asteptam mai putin. Pentru a nu ne prinde nepregatiti trebuie ca in orice moment sa fim impacati cu noi insine, deci cu Creatorul nostru si singurul Binefacator al omului. Sa nu incetam sa ne rugam pentru dobandirea pacii interioare, cat si a lumii si, mai ales, sa nu ne pierdem credinta!

Diana Ana Bejan

Nota obtinuta:
9.3 (6 voturi)
3239 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Luni, 22 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

Semnele vremurilor de apoi, apocalipsa, sfarsitul lumiiS-ar putea sa va intereseze si:

Pentru cei atrasi de misterios si spiritualitate, care cred in fantome intr-un fel sau [..]
citeste si comenteaza
Cu cetina tot verde, cu frunza neschimbata, il dorim in casele noastre. Podoaba a [..]
citeste si comenteaza
Cea mai frumoasa si magica perioada a anului este si va ramane cea din preajma [..]
citeste si comenteaza
Cu totii avem clipe de cumpana in viata. Fiecare dintre noi stim cum e sa ne pierdem cel [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

E o mare diferenta intre ce spun femeile ca le atrage la un barbat si ce le atrage la un barbat. De [..]
citeste si comenteaza
Daca in Occident conceptul de "american dream" este asociat cu ideea de succes in cariera [..]
citeste si comenteaza
Unele persoane se grabesc sa se angajeze tocmai pentru a demonstra ca pot deveni independente si [..]
citeste si comenteaza
Colectie de accesorii la moda in 2011. Sunt o multitudine de gusturi si la fel mare este si paleta [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate