Rucola, pentru mai multa sanatate

Rucola

Rucola este planta ierboasa, cu frunzele crestate si rotunjite la margini, preluata din bucataria italiana, azi fiind foarte apreciata la salate, pe tot mapamondul. Mai este cunoscuta si sub numele de argula.

 

Se foloseste fie sub forma de salata,fie ca incredient special pentru pizza, in bucataria italiana, ajutand la digestie. La salata, se consuma cu ulei extravirgin de masline si lamiae stoarsa, cateva rosii si putina sare (pentru a se pastra gustul plantei). Este recomandata consumarea salatei imediat dupa ce este preparata (sau nu mai tarziu de 15-20 de minute), altfel isi pierde proprietatile curative.

Este foarte apreciata in curele de slabire si de dezintoxicare.Rucola_proprietati.jpg

Beneficiile rucolei

► in cazul obezitatii, se recomanda consum zilnic, cu 10-15 minute inainte de fiecare masa. In cantitate mica, mareste apetitul si viteza de digestie. In cantitate mare, taie pofta de mancare, prelungind senzatia de satietate.

► in cazul anemiei, se recomanda consumul ei timp de o luna, fiind bogata in fier.

► in cazul arterosclerozei si colesterolului ridicat, foarte bun este consumul salatei de rucola preparata doar cu ulei de masline extravirgin si lamaie. Foarte benefica pentru vasele de sange, crescandu-le flexibilitatea si permeabilitatea.Regleaza si nivelul colesterolului,este o solutie excelenta de prevenire si combatere a arterosclerozei,a accidentelor vasculare si ischemiei cardiace.

► bogata in vitamina C, este foarte buna pentru imunitate, sporind capacitatea organismului de aparare si aparandu-l de infectii. Specialistii sustin ca un consum regulat de rucola scade riscul colitei, cistitei si racelii.

infectiile renale si intestinale sunt prevenite si ele, foarte eficient, cu ajutorul rucolei. Efectul antiinfectios fiind foarte puternic, distruge bacteriile ce produc aceste boli ori le impiedica dezvoltarea.

Asadar, consuma cu incredere rucola.

                                                                                                                      Florenta Popa

Nota obtinuta:
9.9 (31 voturi)
13130 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 05 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

rucola, proprietati, infectii renale, intestinale, arteroscleroza, colesterol, imunitate, antiinfectios, obezitate, anemie


S-ar putea sa va intereseze si:

Otetul de mere este folosit inca din cele mai vechi timpuri, de acum mai bine de 3 [..]
citeste si comenteaza
Tot ce nu stiai despre salvie iti poate schimba intr-un mod benefic viata. Din pacate, [..]
citeste si comenteaza
Hranitor si racoritor, gustare intre mese sau aliment de baza la micul dejun, iaurtul [..]
citeste si comenteaza
Cu siguranta multe dintre voi aveti sau ati avut nevoie cel putin o data de cretisoara, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Etape in realizarea bazei de machiaj. Un prim pas, dupa ce ne ingrijim tenul in mod corespunzator, [..]
citeste si comenteaza
Fetelor, atentie! Asezati-va in banci, urmeaza o lectie foarte importanta pentru noi, femeile – [..]
citeste si comenteaza
O lectura usoara de astronomie.. [..]
citeste si comenteaza
Gentile sunt accesoriile poate cele mai iubite si utile pentru o femeie. Iata care sunt tendintele [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate