Rucola, pentru mai multa sanatate

Rucola

Rucola este planta ierboasa, cu frunzele crestate si rotunjite la margini, preluata din bucataria italiana, azi fiind foarte apreciata la salate, pe tot mapamondul. Mai este cunoscuta si sub numele de argula.

 

Se foloseste fie sub forma de salata,fie ca incredient special pentru pizza, in bucataria italiana, ajutand la digestie. La salata, se consuma cu ulei extravirgin de masline si lamiae stoarsa, cateva rosii si putina sare (pentru a se pastra gustul plantei). Este recomandata consumarea salatei imediat dupa ce este preparata (sau nu mai tarziu de 15-20 de minute), altfel isi pierde proprietatile curative.

Este foarte apreciata in curele de slabire si de dezintoxicare.Rucola_proprietati.jpg

Beneficiile rucolei

► in cazul obezitatii, se recomanda consum zilnic, cu 10-15 minute inainte de fiecare masa. In cantitate mica, mareste apetitul si viteza de digestie. In cantitate mare, taie pofta de mancare, prelungind senzatia de satietate.

► in cazul anemiei, se recomanda consumul ei timp de o luna, fiind bogata in fier.

► in cazul arterosclerozei si colesterolului ridicat, foarte bun este consumul salatei de rucola preparata doar cu ulei de masline extravirgin si lamaie. Foarte benefica pentru vasele de sange, crescandu-le flexibilitatea si permeabilitatea.Regleaza si nivelul colesterolului,este o solutie excelenta de prevenire si combatere a arterosclerozei,a accidentelor vasculare si ischemiei cardiace.

► bogata in vitamina C, este foarte buna pentru imunitate, sporind capacitatea organismului de aparare si aparandu-l de infectii. Specialistii sustin ca un consum regulat de rucola scade riscul colitei, cistitei si racelii.

infectiile renale si intestinale sunt prevenite si ele, foarte eficient, cu ajutorul rucolei. Efectul antiinfectios fiind foarte puternic, distruge bacteriile ce produc aceste boli ori le impiedica dezvoltarea.

Asadar, consuma cu incredere rucola.

                                                                                                                      Florenta Popa

Nota obtinuta:
9.8 (33 voturi)
15385 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 05 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

rucola, proprietati, infectii renale, intestinale, arteroscleroza, colesterol, imunitate, antiinfectios, obezitate, anemie


S-ar putea sa va intereseze si:

Bunica si-a dorit sa revina,de data aceasta cu o piele mai fina. Dar ,ce-ar fi un ten [..]
citeste si comenteaza
Am gasit rezolvarea tuturor problemelor. Asa se pare. Chimenul s-a dovedit a fi [..]
citeste si comenteaza
Va numarati printre persoanele care se confrunta cu neplacuta problema numita furuncul? [..]
citeste si comenteaza
Micile probleme de sanatate nerezolvate sunt, de fapt, marile viitoare probleme pe care [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog imagini cu rochii de ocazie 2014, tendintele propuse de designerul Caroline Castigliano. Ce [..]
citeste si comenteaza
Catalog de moda de zi. Ce se poarta in zilele ploioase? Ce spun tendintele in materie de cizme de [..]
citeste si comenteaza
Catalog tinute pentru Revelion 2011. Revelionul este poate evenimentul cel mai asteptat al anului. [..]
citeste si comenteaza
O forma triunghiulara a fetei inseamna ca ai o frunte lata si o barbie ingusta. In acest caz scopul [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate