Premiile Revistei Dunarea de Jos pentru anul 2011

Decernarea premiilor Revistei Dunarea de Jos pentru anul 2011 a coincis, deloc intamplator, cu Ziua Culturii Nationale. Intr-un cadru caragialesc, au fost recunoscuti toti aceia care de-a lungul anului trecut au colaborat cu Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati si au contribuit cu diverse proiecte culturale.

Evenimentul de duminica a fost organizat si cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, reprezentat de poetul Andrei Novac si Luminita Constantin, si a rasplatit, in primul rand, originalitatea, dar si colaborarea consecventa pentru realizarea revistei.

Premiul „Paul Paltanea” pentru contributii deosebite aduse la cunoasterea istoriei orasului Galati a fost acordat lui George Enache, Facultatea de Istorie Galaţi.

Premiul „Nicolae Spirescu” pentru contributii deosebite la dezvoltarea si promovarea artelor plastice in orasul Galati a revenit cunoscutului critic de arta Mariana Tomozei Cocos, Muzeul de Arta Vizuala.

Premiul „Vasile Lica” pentru dezvoltarea relatiilor dintre institutiile de invatamant si institutiile de cultura a fost adjudecat de Ioan Tudor, directorul Liceului de Arta D. Cuclin Galati.

Premiul „Constantin Buzdugan” pentru dezvoltarea fenomenului revuistic de calitate revistei „Tecuciul literar-artistic”, o revista cu 5 ani de activitate neintrerupta in Tecuci.

Sectiunea Literatura

Poezie: Ruxandra Anton, pentru volumul “Cartea lumilor disparute”, Ed. Tracus Arte

Proza: Katia Nanu, pentru romanul „Puzzle cu Vasile”, Ed. Axis Libri

Dramaturgie: Victor Cilinca pentru volumul „Polonius” tradus si publicat in SUA

Interviu: Dana Potorac pentru volumul „De tine nu poti scapa” Colectia Mari Personalitati, Editura Homer. "E pariul meu cu mine sa nu stau in tribuna si sa fluier si sa comentez jocul celorlalti, ci sa incerc sa fac ceva, cu constiinta lucrului bine facut. Singura mea rugaminte catre toti cei prezenti si catre cei absenti, este sa fiti sanatosi si sa tineti aproape de adevaratele valori", a adaugat emotionata Dana Potorac.

La Istorie, premiul a revenit Pr. Eugen Dragoi pentru promovarea stiintelor istorice in cadrul Editurii Partener

Filosofie: Silviu Lupascu pentru volumul „Langage divin et non-absolutisme - Discours et espaces religieux en Orient et en Occident” publicat in Franta.

Au fost acordate premii de excelenta pentru realizarea unor evenimente culturale de impact national in colaborare cu CCDJ: poetului Andrei Novac, Asociatiei EuroCulturArt, lui Peter Sragher si pentru Ion Tomescu- APLER. "Este important sa existe repere si pana la urma si traditii. Pentru ca reperele si traditiile, pe langa religie si credinta, sunt lucrurile care ne fac sa mergem mai departe", a conchis poetul Andrei Novac.  
 

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2115 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Vineri, 20 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

revista Dunarea de Jos, Ziua Culturii Nationale, Katia Nanu, Ioan Tudor, Mariana Tomozei Cocos, Victor Cilinca, George Enache, Dana Potorac, Pr. Eugen Dragoi, premiile revistei Dunarea de Jos pentru anul 2011.


S-ar putea sa va intereseze si:

Paula Clitan, Alexandru Pop si Veronica Tomos sunt noile vedete ale designului [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

« Curiozitatea este cel mai bun vehicul al progresului. Dar curiozitatea este aptitudinea celor [..]
citeste si comenteaza
Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania, celebreaza si anul acesta Ziua Internationala [..]
citeste si comenteaza
O fetita talentata: Maria Craciun! [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate