Carnea de cal, benefica pentru sanatate!?

Dupa ce in urma recentului scandal milioane de kilograme de carne de cal au fost aruncate de-a lungul Europei, cercetatorii anunta ca, de fapt, acest aliment este benefic pentru sanatate.

 

Studiile arata ca persoanele care consuma saptamanal cateva portii de carne de cal beneficiaza de un nivel ridicat al fierului in sange si in acelasi timp de un nivel al colesterolului mai scazut. Oamenii de stiinta afirma ca acest aliment, bogat in fier, contine intr-o portie de 150 de grame, jumatate din cantitatea zilnica recomandata.

„Carnea de cal este o sursa importanta de omega 3 si fier, iar prin comparatie cu alte carnuri este foarte scazuta in acizi grasi saturati, dar este bogata in acizi grasi polinesaturati, la fel ca pestele si carnea de mare”, afirma cercetatorii de la Universitatea din Milano.

In plus, cercetatorii afirma ca acest tip de carne prezinta beneficii pentru sanatatea noastra ce erau pana acum asociate carnii de peste. Carnea de cal are cu 40% mai putine calorii si mai multe proteine decat alte tipuri de carne.

Un studiu a fost realizat pe barbati cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, ce au consumat de 2 ori pe saptamana, timp de trei luni, 175 de grame de carne de cal. Oamenii de stiinta care au colectat probe de sange dupa 90 de zile de la inceperea testului au realizat ca voluntarii si-au scazut intr-un mod semnificativ nivelul de colesterol din sange, mai ales nivelul de colesterol "rau". Colesterolul a scazut cu 6%, iar colesterolul "rau" cu 9.1%.

In trecut, in unele tari carnea de cal era recomandata de doctori pacientilor ce sufereau de anemie, Italia numarandu-se printre tarile cu cel mai mare consum de carne de cal.

Nota obtinuta:
7 (3 voturi)
1846 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 28 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

carne de cal, fier, consum carne de cal


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Persoana in cauza se regaseste ca fiind inutila, fara incredere in sine, negasindu-si locul in [..]
citeste si comenteaza
Una din cele mai mari greseli pe care o poti comite intr-o dieta, este sa mananci excesiv seara. [..]
citeste si comenteaza
Inca de la inceputul lui martie, toate femeile se simt rasfatate, mai ales ca oficial toata luna le [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate