Bors cu sfecla rosie

Retete culinare gustoase si sanatoase. Retete vegetariene. Bors cu sfecla rosie.

 

 

 

Ingrediente (pentru 6-8 portii avem nevoie de)

► 2 cartofi mai mariceiretete-culinare-bors-sfecla.jpg

► 1 ceapa

► 1 sfecla rosie medie

► 1 morcov mediu

► fasole conservate

► taitei

► rosii decojite sau 2 rosii normale

► patrunjel

► sare, piper dupa gust

► sare de lamaie (borsul acru ar fi ideal).

Mod de preparare

Taiam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Dupa care punem rosiile taiate si le mai calim un pic, urmeaza morcovul dat prin razatoare, apoi fasolele. (Daca faceti mancarica de fasole, puteti pastra o farfurioara dupa ce au fiert un pic, pentru a nu le folosi pe acelea din conserva). Dupa ce au fiert si fasolele turnam apa fiarta peste.retete-culinare-moda-de-preparare-bors-sfecla.jpg

Adaugam cartofii taiati ca pentru ciorba  si intre timp dam sfecla rosie prin razatoare pentru a fierbe mai usor. Dupa ce au fiert un pic si cartofii adaugam sfecla si lasam totul sa fiarba la un foc mediu. Aproape de sfarsit adaugam taitei subtiri, gen spaghete, acestea fierb repede. Intre timp mai gustam sa vedem ce ii mai lipseste. Bineinteles, sa nu uitam de sare si de piper. La sfarsit adaugam sarea de lamaie, dupa gust sau borsul acru, patrunjelul tocat.... si borsul e gata.

De obicei, orice gospodina are deja ochiul format, stie cum sa modifice o reteta, sa o reinventeze sau stie cam cat ar fi cantitatile pentru a pregati ceva delicios. Daca va place mai multa verdeata, sau mai acru, mai putin acru, nu va fie teama sa incercati. :)

Trebuie sa avem un pic de imaginatie, dorinta si sigur nu vom da gres.

Pofta buna!

Nota obtinuta:
9.8 (5 voturi)
3746 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Teodora-Ieseanu Vineri, 21 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, ciorbe, borsuri, bors de sfecla, retete vegetariene


S-ar putea sa va intereseze si:

Supa de linte, o delicatesa extraodinara ce isi are originea in Orienul Mijlociu, vine [..]
citeste si comenteaza
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. [..]
citeste si comenteaza
Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si [..]
citeste si comenteaza
Trebuie sa recunosc ca nu ma dau in vant dupa tecile de fasole. Le mananc doar atunci [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ca o antiteza a albumului “Istoria Frumusetii”, Umberto Eco ne deschide portita si spre [..]
citeste si comenteaza
Pentru iubitorii de arta si frumos, din 2005, Umberto Eco le-a oferit spre desfatare “Istoria [..]
citeste si comenteaza
Pentru a fi sanatosi si plini de viata, majoritatea oamenilor ar cheltui si o avere. Cand e vorba [..]
citeste si comenteaza
Dupa sarbatorile cu mesele imbelsugate in carne, caltabos, si sarmale este timpul sa facem o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate