Pasca cu smantana, stafide si cacao

Reteta pasca cu smantana, stafide si cacao. Una dintre retetele de pasca foarte gustoase. Pentru cele care vor sa se relaxeze in bucatarie, gatind pentru cei dragi, trimit o reteta de Pasca pe care eu o fac in fiecare an. Sper sa va placa si voua!

 

Pentru aluat ai nevoie de:

→ 3 ouapoze_noi_8031.jpg

→ 200 g zahar

→ 200 g faina

→ 200 ml lapte

→ 100 g unt

→ 200 g stafide

→ 1 plic praf de copt

→ 4 linguri cacao

→ 2 plicuri zahar vanilat

→ 1 fiola esenta de rom

→ coaja rasa de la 1 lamaie                                                                               

Cerni faina cu praful de copt si freci bine cu untul taiat cubulete. Adaugi galbenusurile, laptele, stafidele, cacaua, zaharul, zaharul vanilat, mirodeniile, apoi albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Ungi o tava rotunda si asezi aluatul.

Pentru umplutura ai nevoie de :

→ 500 g branza de vaci grasa (fara zer)

→ 100 g unt

→ 5 oua

→ 5 linguri zahar pudra

→ 1 lingura faina

→ 1 lingura gris

→ 100 g stafide tinute in rom

→ 150 g smantana

→ 4 plicuri zahar vanilat

→ 1/2 fiola esenta de vanilie

→ 1/2 fiola esenta de rom

→ coaja de lamaie si portocala

Faramitezi bine branza de vaci sau o pasezi (sa fie fina ca o crema), o amesteci cu untul inmuiat la temperatura camerei, ouale batute cu zaharul pudra, faina, grisul, smantana si aromele. Amesteci foarte bine pana obtii o crema, adaugi stafidele si torni crema peste aluat. Ungi cu oul batut amestecat cu miere si coci pasca la foc potrivit, timp de 60 de minute. O lasi sa se raceasca in tava, apoi o scoti si o asezi pe un platou.

Daca vi se pare prea multa cacao, puteti sa diminuati cantitatea adaugata. Oricum, mijlocul (interiorul) este o crema de branza fina, aromata, inconjurata de aluat.

HRISTOS A INVIAT !

Nota obtinuta:
9.9 (7 voturi)
4951 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Vineri, 03 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

pasca cu smantana, pasca cu branza, reteta smantana cu stafide, retete culinare


S-ar putea sa va intereseze si:

Cum se fac mucenicii fierti. Timp de preparare: cca 10-15 min Numar de portii: 4-5 [..]
citeste si comenteaza
Au mai ramas 2 zile pana la sarbatoarea de Craciun, Nasterea Domnului. Toata lumea a [..]
citeste si comenteaza
Dupa ce ai terminat de impodobit bradul si ai cumparat cadourile pentru cei dragi, dupa [..]
citeste si comenteaza
Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de mucenici si ziua barbatului. Pe 9 martie se fac [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O fetita talentata: Maria Craciun! [..]
citeste si comenteaza
Astazi, 31 0ctombrie 2012, este marcata Ziua Internationala a Marii Negre, adoptata pe 31 octombrie [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate