Pasca cu smantana, stafide si cacao - De Sarbatori - Femeia Stie.ro


Pasca cu smantana, stafide si cacao

Reteta pasca cu smantana, stafide si cacao. Una dintre retetele de pasca foarte gustoase. Pentru cele care vor sa se relaxeze in bucatarie, gatind pentru cei dragi, trimit o reteta de Pasca pe care eu o fac in fiecare an. Sper sa va placa si voua!

 

Pentru aluat ai nevoie de:

→ 3 ouapoze_noi_8031.jpg

→ 200 g zahar

→ 200 g faina

→ 200 ml lapte

→ 100 g unt

→ 200 g stafide

→ 1 plic praf de copt

→ 4 linguri cacao

→ 2 plicuri zahar vanilat

→ 1 fiola esenta de rom

→ coaja rasa de la 1 lamaie                                                                               

Cerni faina cu praful de copt si freci bine cu untul taiat cubulete. Adaugi galbenusurile, laptele, stafidele, cacaua, zaharul, zaharul vanilat, mirodeniile, apoi albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Ungi o tava rotunda si asezi aluatul.

Pentru umplutura ai nevoie de :

→ 500 g branza de vaci grasa (fara zer)

→ 100 g unt

→ 5 oua

→ 5 linguri zahar pudra

→ 1 lingura faina

→ 1 lingura gris

→ 100 g stafide tinute in rom

→ 150 g smantana

→ 4 plicuri zahar vanilat

→ 1/2 fiola esenta de vanilie

→ 1/2 fiola esenta de rom

→ coaja de lamaie si portocala

Faramitezi bine branza de vaci sau o pasezi (sa fie fina ca o crema), o amesteci cu untul inmuiat la temperatura camerei, ouale batute cu zaharul pudra, faina, grisul, smantana si aromele. Amesteci foarte bine pana obtii o crema, adaugi stafidele si torni crema peste aluat. Ungi cu oul batut amestecat cu miere si coci pasca la foc potrivit, timp de 60 de minute. O lasi sa se raceasca in tava, apoi o scoti si o asezi pe un platou.

Daca vi se pare prea multa cacao, puteti sa diminuati cantitatea adaugata. Oricum, mijlocul (interiorul) este o crema de branza fina, aromata, inconjurata de aluat.

HRISTOS A INVIAT !

Nota obtinuta:
9.9 (7 voturi)
5124 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Vineri, 03 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

pasca cu smantana, pasca cu branza, reteta smantana cu stafide, retete culinare


S-ar putea sa va intereseze si:

Cu cateva modificari oricine poate transforma o masa traditionala de Craciun intr-una [..]
citeste si comenteaza
O reteta foarte usor de facut si care nu necesita mult timp de preparare este Pasca fara [..]
citeste si comenteaza
Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de mucenici si ziua barbatului. Pe 9 martie se fac [..]
citeste si comenteaza
Se apropie sarbatorile de iarna. Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea Nasterii lui [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Anul acesta, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati se poate lauda cu un numar de 7 [..]
citeste si comenteaza
Ai asteptat cu nerabdare sa pleci in concediu…Se apropie data de plecare si tot stai cu ochii pe [..]
citeste si comenteaza
Vineri, 4 noiembrie 2011, cu incepere de la ora 13.00, la sediul Complexului Muzeal de Stiintele [..]
citeste si comenteaza
Sarbatoarea de Halloween vine in papuci de frunze… Fie ca ai hotarat sa organizezi o petrecere in [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate