Retete prajituri. Prajitura cu branza si fructe de padure

branza

Retete prajituri rapide de toamna. Prajituri cu blat si crema. Dragele mele incercati un desert gustos!

 

 

Ingrediente pentru blat: 250 gr. faina, un praf de copt, 50 ml lapte, un varf de sare, 150 gr. margarina (Unirea pentru prajituri), 1 ou, 85 gr. zahar

Mod de preparare a blatului: amestecam faina cu praful de copt, margarina (care trebuie tinuta la temperatura camerei), zaharul, sarea, oul si la final laptele. Ingredientele le amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Apoi il infasuram intr-o folie de plastic si intr-un prosop subtire curat si il lasam la frigider timp de 20 de minute.

Separat pregatim compozitia pentru branza.

 

Ingrediente compozitie crema: 800 gr. branza de vaci proaspata, 4 oua, 2 linguri de iaurt, 2 linguri de smantana, 1 lingura de gris, 150 gr. zahar (dupa gustul fiecaruia se poate pune mai putin sau mai mult), 2 plicuri de zahar vanilat, 3 picaturi de rom, 10 gr portocala rasa (optional) nu este necesar decat pentru un gust mai deosebit

Mod de preparare compozitie crema: intr-un vas separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare. Intr-un alt castron punem galbenusurile pe care le batem cu zaharul, zaharul vanilat adaugam branza, smantana, iaurtul, grisul si portocala rasa (optional) si cele 3 picaturi de rom. La final adaugam albusurile putin cate putin.

Intr-o forma de tort (de preferinta detasabila) punem un pic de unt si ungem tava, apoi tapetam cu faina. Turnam blatul pe care il intindem ca pe o foaie de placinta, adaugam compozitia de branza si bagam la cuptor pentru 55 de minute la foc mediu.

Intre timp pregatim fructele (eu am folosit afine si mure 360 gr.). Le punem pe foc impreuna cu 5 linguri de zahar pudra si le lasam pe foc in jur de 10-15 minute. Le punem intr-un borcan si cand s-au racit le punem in frigider pana a doua zi.

Cand compozitia este gata o lasam sa se raceasca pana a doua zi si abia atunci o scoatem din tava. Urmatoarea zi scoatem compozitia din tava si adaugam fructele si o punem la frigider. Abia seara sau a treia zi se poate consuma pentru un gust cu adevarat deosebit.

 branza.jpg

Nota obtinuta:
9.7 (21 voturi)
3167 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Anca-Avarvare Vineri, 19 Octombrie 2012

Etichete pentru acest articol:

"gustos", "delicios", "savuros", "aluat fraged", "branza cremoasa", "desert delicios", "fructe caramelizate"


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru ca se intampla de multe ori sa va doriti ceva dulce in momente nu tocmai [..]
citeste si comenteaza
Iti propun un desert pentru sezonul cald, deloc costisitor, foate sanatos si cel mai [..]
citeste si comenteaza
Salamul de biscuiti este o prajitura buna si usor de facut. Nu necesita multe ore de [..]
citeste si comenteaza
Iti doresti sa petreci anul nou in familie, cu cateva bucate alese si ceva mai multa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O salata simpla, rapida si gustoasa: reteta salata cu surimi! Pofta buna, dragelor! [..]
citeste si comenteaza
Foarte multi dintre noi nu mai acordam importanta micului dejun. Este oare sanatos pentru [..]
citeste si comenteaza
Pentru toate fetele care au reusit sa slabeasca in aceasta vara si reusesc sa-si pastreze silueta [..]
citeste si comenteaza
Un mic dejun american delicios si sanatos. Il puteti incerca pentru ca este usor de facut si pentru [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate