Retete prajituri. Prajitura cu branza si fructe de padure

branza

Retete prajituri rapide de toamna. Prajituri cu blat si crema. Dragele mele incercati un desert gustos!

 

 

Ingrediente pentru blat: 250 gr. faina, un praf de copt, 50 ml lapte, un varf de sare, 150 gr. margarina (Unirea pentru prajituri), 1 ou, 85 gr. zahar

Mod de preparare a blatului: amestecam faina cu praful de copt, margarina (care trebuie tinuta la temperatura camerei), zaharul, sarea, oul si la final laptele. Ingredientele le amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Apoi il infasuram intr-o folie de plastic si intr-un prosop subtire curat si il lasam la frigider timp de 20 de minute.

Separat pregatim compozitia pentru branza.

 

Ingrediente compozitie crema: 800 gr. branza de vaci proaspata, 4 oua, 2 linguri de iaurt, 2 linguri de smantana, 1 lingura de gris, 150 gr. zahar (dupa gustul fiecaruia se poate pune mai putin sau mai mult), 2 plicuri de zahar vanilat, 3 picaturi de rom, 10 gr portocala rasa (optional) nu este necesar decat pentru un gust mai deosebit

Mod de preparare compozitie crema: intr-un vas separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare. Intr-un alt castron punem galbenusurile pe care le batem cu zaharul, zaharul vanilat adaugam branza, smantana, iaurtul, grisul si portocala rasa (optional) si cele 3 picaturi de rom. La final adaugam albusurile putin cate putin.

Intr-o forma de tort (de preferinta detasabila) punem un pic de unt si ungem tava, apoi tapetam cu faina. Turnam blatul pe care il intindem ca pe o foaie de placinta, adaugam compozitia de branza si bagam la cuptor pentru 55 de minute la foc mediu.

Intre timp pregatim fructele (eu am folosit afine si mure 360 gr.). Le punem pe foc impreuna cu 5 linguri de zahar pudra si le lasam pe foc in jur de 10-15 minute. Le punem intr-un borcan si cand s-au racit le punem in frigider pana a doua zi.

Cand compozitia este gata o lasam sa se raceasca pana a doua zi si abia atunci o scoatem din tava. Urmatoarea zi scoatem compozitia din tava si adaugam fructele si o punem la frigider. Abia seara sau a treia zi se poate consuma pentru un gust cu adevarat deosebit.

 branza.jpg

Nota obtinuta:
9.7 (21 voturi)
2829 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Anca-Avarvare Vineri, 19 Octombrie 2012

Etichete pentru acest articol:

"gustos", "delicios", "savuros", "aluat fraged", "branza cremoasa", "desert delicios", "fructe caramelizate"


S-ar putea sa va intereseze si:

O reteta de inghetata de casa simpla, rapida, fara zahar si doar din ingrediente [..]
citeste si comenteaza
Daca vreti ceva dulce si facut in casa cu mainile voastre va dau o reteta simpla, care va [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea cred ca a facut un tort aniversar pentru cineva din familie care si-a [..]
citeste si comenteaza
A venit timpul rece. Mai este si soare, dar cel mai des este rece, iar daca si mai ploua [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O salata fresh pentru toate gusturile. Este usor de facut si poate fi o gustare rapida cand nu avem [..]
citeste si comenteaza
Un desert racoritor si pentru cei mai pretentiosi! [..]
citeste si comenteaza
Retete dulciuri. Retete rapide. Un desert delicios de sezon simplu si rapid pentru toate [..]
citeste si comenteaza
Daca ati ales sa mergeti la munte si nu la mare anul acesta si va aflati in Brasov nu uitati sa [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate