Prajitura la rece (Piscotiere)

Dragele mele, ca tot au trecut sarbatorile de iarna si ne-am linistit cu mancarea in exces m-am gandit sa va incant cu aceasta minunata reteta culinara, si sa va indulciti putin cu aceasta pufoasa prajitura.

Este o prajitura foarte simpla, care se prepara la rece, si dureaza prepararea undeva la 15min, iar la frigider trebuie sa mai stea cam 2-3 ore (sau o puteti lasa peste noapte).

Ingrediente necesare:

► o punga de 400gr. de piscoturi.

► 1200 ml de lapte

► 2 plicuri de budinca (ce sortiment doriti, dar cu cel de vanilie iese cel mai bine, si este de preferat sa fie la fel plicurile, altfel iese cu un gust ciudat daca le combinati)

► 200gr. zahar

► si daca doriti si va plac si stafidele, dar este ceva optional.

► ciocolata rasa (100gr.)


Mod de preparare

Preparati o budinca din cele 2 plicuri de budinca si cu 1000 ml lapte. Adica se pune laptele la fiert, si dupa ce fierbe puneti praful de budinca si zaharul, si le mai lasati 2 minute sa clocoteasca la foc mic.

Dupa aceea, intr-o oala rotunda si joasa puneti un strat de piscoturi inmuiate in putin lapte, dupa primul strat asezat in oala puneti un strat de budinca, si tot asa pana se umple oala.

Trebuie sa va iasa cam 3 straturi din fiecare. Am uitat sa mentionez sa adaugati si stafidele in budinca inainte sa turnati, dar repet, numai daca vreti. Ultimul strat trebuie sa se termine cu stratul de crema, unde veti presara si ciocolata rasa.

 

Acestea fiind spuse, aruncati prajitura la frigider cateva ore.

Si va urez pofta buna!

Astept comentariile voastre cu privire la prajitura. :)

Nota obtinuta:
9.8 (8 voturi)
3092 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Elena-Suzana-Iancu Joi, 20 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

prajitura la rece, dulciuri, bucatarie, desert, piscoturi


S-ar putea sa va intereseze si:

Prajitura indrazneata ca si tine!.O prajitura pentru care vei primi o multime de laude. [..]
citeste si comenteaza
Cel mai bine cunoscut desert turcesc este baklavaua (foietaj cu miere si nuci tocate). [..]
citeste si comenteaza
Retete dulciuri in casa: coltunasi cu branza de vaci. In Moldova se mai numesc chiroste. [..]
citeste si comenteaza
Incercati sa faceti urmatoarea reteta, este si distractiv, o puteti face impreuna cu [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cu siguranta fiecare dintre voi are cel putin un televizor acasa. Ajungeti foarte obositi dupa o [..]
citeste si comenteaza
Acum ca tot suntem in Postul Craciunului, ar fi frumos sa vorbim despre acest post, sa ne deschidem [..]
citeste si comenteaza
Artificii, luminite aprinse, colinde, biciuri, ursi, capre si multe alte semnificatii specifice [..]
citeste si comenteaza
Aceasta este o veche vorba din batrani, cu care fiecare martisor este inmanat unei doamne sau unei [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate