Galuste cu prune - un deliciu de sezon

Retete usoare si rapide - galuste cu prune, un deliciu de sezon. Le poti manca simple sau asezonate cu smantana si dulceata precum papanasii. Pofta buna la arhaica reteta de galuste cu prune!

 

Ingrediente pentru aluat: 1 kg. de cartofi,  300 gr. faina, o lingura de zahar pudra (de preferat raw, brun), 1 ou, 1 varf de cutit de sare

 

Separat, intr-un bol: 1 kg. prune,  4-5 linguri de zahar brun, 1-2 linguri de scortisoara macinata (dupa gust)

 

Mai aveti nevoie de: 2 linguri de unt (sau ulei), 150 gr. pesmet, 1-2 linguri de scortisoara, 4 linguri de zahar brun. 

 

Mod de preparare

Cureti cartofii si ii fierbi ca pentru piure, cu un varf de cutit cu sare. Prelucreaza-i cat sunt calzi cu mixerul pana cand vor fi destul de lipiciosi si poti trece la faza urmatoare. Adaugi peste cartofii zdrobiti oul, faina si zaharul si amesteci, formand un aluat moale si putin lipicios.

Separat, lasi prunele fara samburi intr-un bol, cu cele 100 de gr. de zahar brun si scortisoara macinata, cam jumatate de ora. Prunele pot sa ramana intregi, dar fara samburi, daca le sectionezi doar pe o parte.

Intr-o tigaie calesti untul cu pesmetul si continui sa amesteci pana ce pesmetul va avea o culoare apetisanta, auriu inchis. Inchizi focul si cand se mai raceste compozitia adaugi cele 2 linguri de scortisoara si cele 4 linguri de zahar. Amesteci acest mix.

Pui la fiert o oala incapatoare cu apa, in care vei scufunda galuste. Cand apa clocoteste, reduce intensitatea focului si cu mainile ude, rupi din aluat o bucata suficient de mare cat sa acopere pruna invaluita in zahar si scortisoara. Impachetezi pruna in aluat (sa nu se scurga zeama si sa fie omogen invaluita) si ii dai drumul in apa care fierbe domol acum. Poti scufunda mai multe galuste in apa, important e ca acestea sa nu fie inghesuite ajungand sa se lipeasca in apa. Galustele se vor ridica in cateva minute la suprafata apei. Le mai lasi sa fiarba 5-7 minute si apoi le scoti cu o spumiera, pentru a se scurge in acelasi timp. Cat sunt inca fierbinti, le rostogolesti in mixul cu pesmeti si le asezi pe platou.

Le poti manca simple, sau asezonate cu smantana si dulceata precum papanasii.

Pofta buna la arhaica reteta de galuste cu prune!:)

Nota obtinuta:
10 (16 voturi)
2383 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 03 Septembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

retete rapide, retete dulciuri, retete cu prune, galuste cu prune


S-ar putea sa va intereseze si:

Vine vara, bine-mi pare, este timpul pentru terase, ceaiuri cu gheata si prajituri cu [..]
citeste si comenteaza
A venit toamna si vremea s-a mai racorit, asa ca este vremea ideala pentru deserturi [..]
citeste si comenteaza
Numai cand ne gandim la bunatatile facute in casa si deja ne trec prin minte deserturile [..]
citeste si comenteaza
Se simte mirosul de primavara in jur si se simte energia aceasta unica! Tocmai de aceea [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Majoritatea oamenilor considera ochelarii de soare un moft, dar nu este deloc asa. Acestia trebuie [..]
citeste si comenteaza
Cineva spunea ca atunci cand o femeie isi contureaza buzele, este ca si cand un soldat isi curata [..]
citeste si comenteaza
Din ce in ce mai multi copii se confrunta cu problema obezitatii. Care sunt cauzele si efectele [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa citesti o carte si nu sti ce sa alegi, iti recomand, sa citesti HOTUL DE CARTI de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate