Retete conserve pentru iarna: Castraveti murati

Toamna, gospodinele cauta sa isi pregateasca pentru iarna camara cu diverse conserve. Castravetii murati completeaza deseori o masa perfecta in familie. Aveti asadar mai jos o serie de retete simple pentru conservarea castravetilor pentru iarna:

 

castraveti_murati.jpg

 

► Alegeti castraveciori micuti, cat sa incapa intr-un borcan de un kg si 1/2. Pentru aceasta masura aveti nevoie de: 10 boabe de pier negru, 10 cuisoare, 3-4 frunze de dafin, 1 catel de usturoi, o legatura de marar. Saramura se face din 50 gr. sare si 50 gr. zahar la 1 litru de apa, se pune pe foc pana da 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se pune saramura peste castraveciorii din borcan, se sigileaza capacele si se pastreaza la loc racoros, departe de razele soarelui.

 

► Pentru un borcan de 3 litri: aveti nevoie de 1 kg si 1/2 de castraveti, o legatura marar, 20 de catei de usturoi, 10 boabe piper negru sau rosu, radacina de hrean, frunze de coacaz negru, cires, patrunjel, telina. Saramura se face dintr-o lingura de sare mare la 1 litru de apa. Borcanele nu se inchid ermetic pentru 8-10 zile, timp in care fermenteaza, iar apoi, sunt puse intr-o incapere racoroasa, la intuneric, inchise ermetic.

 

► Castraveti murati cu coacaze: aveti nevoie de 2 kg de castraveti, 100 gr. zahar, 400 gr. coacaze, 50 gr. sare, 1 litru apa, 50 gr. otet, tarhon. Castravetii se pun in borcane sterilizate in prealabil. Saramura se pregateste prin fierberea apei, zaharului, sarii, otetului si se toarna peste castraveti. Borcanele se pun la intuneric, in camere racoroase.

 

► Castraveti cu aroma de pin: aveti nevoie de 2 kg de castraveti, 1,5 litri de suc de mere, crengute de pin, 50 gr. zahar, 50 gr. sare. Castravetii se spala si se pun in borcane, alaturi de ramuri mici de pin ori de brad. Se adauga sucul de mere, sarea, zaharul (care au fost fierte si racite in prealabil).

Nota obtinuta:
6.6 (42 voturi)
11410 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Miercuri, 25 August 2010

Etichete pentru acest articol:

muraturi, retete culinare, castraveti murati, la otet


S-ar putea sa va intereseze si:

Dulceata de coaja de portocale poarta aroma copilariei, nu-i asa? Toata lumea are cu [..]
citeste si comenteaza
Toamna se numara borcanele cu muraturi, gogosari in otet sau conopida. Dar iata o reteta [..]
citeste si comenteaza
Reteta dulceata de gutui. Stim deja, gutuile sunt fructe destul de tari, cu gust acru, [..]
citeste si comenteaza
Gemul de zmeura este foarte gustos si mai rar intalnit in camara noastra de iarna. Iata o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

De curand, o prietena mi-a dat vestea minunata ca este insarcinata si ca abia asteapta sa fie [..]
citeste si comenteaza
Cand barbatii nu stiu sa spuna NU in fata femeii, iata unde ajung! [..]
citeste si comenteaza
Medicamentele nu sunt indicate intotdeauna pentru rezolvarea unor probleme sau pentru mentinerea [..]
citeste si comenteaza
Care este moda pentru iarna 2010 - 2011? Ce rochii de seara se poarta? Ce genti sunt la moda? [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate