Curajul de a fi original

Imaginile cotidiene sunt identice. Gesturi,  replici, haine la fel, o parada  a copierii.  Problema devine grava in momentul in care oamenii ar  trebui sa fie originali, sa scoata la iveala propria lor imagine, cea naturala si nu cea impusa, in asa fel incat sa nu mai gaseasca in adevar un pericol.

Lozul castigator denumit  amprentei personale  poate fi extras

Intr-o lume dornica de autenticitate, dorinta de originalitate ar fi mai mare. Se spune ca nu ne-am sinchisi de nefericirea noastra daca nu ar fi fericirea celor din jurul nostru si nu ne-am mai rusina de soarta noastra daca nu am compara-o cu a celor pe care ii vedem ca exemple. Oamenii sunt fiinte sociale, asa cum bine stim si sunt facuti pentru a socializa, insa de la acest punct de start pana la a face o linie comuna de personalitati este un proces tragic.

Oamenii sunt speriati de ideea diferitului si de ce propune acesta. Daca nu iti schimbi starea civila pana la o anumita varsta restul comunitatii simte nevoia sa te arate cu degetul, alegi sa fii singur pentru ca tu gasesti multe avantaje, restul oamenilor nu pot trai propria viata daca nu te categorisesc, si pun o mare eticheta pe care sa scrie cu majuscule nefericire. In niciun caz lucrurile nu stau asa, si adevarul este cu totul altul, iar daca o masa de  oameni au o parere nu inseamna ca este cea buna, nu asa se definesc  oamenii si situatiile lor. Fiecare persoana sincera cu ea insasi in primul rand, ar trebui sa ia decizii care cantaresc cel mai mult in balanta multumirii personale si nu care satisfac carcotasii, dandu-le satisfactii asupra unui esec interpretat de ei.

Nu putem considera parerea maselor ca fiind cea mai importanta, ci trebuie sa constientizam ca multimea care eticheteaza sunt oameni fara studii, unii sunt  fara experienta de viata, altii care afirma anumite lucruri doar de placerea de a se afla intr-o discutie si lista sterotipurilor poate continua.

Cerintele societatii sunt nefondate, iar motive cum ar fi moda, gustul lumii sunt mai mult decat stupide. Nu sugerez sa ne izolam si sa traim dupa idei fixiste doar ale noastre, insa fiecare om isi gaseste raspunsurile singur, iar fericirea sa tine de sinceritatea cu care se asculta. Nu trebuie sa ne lasam speriati de adevar si de propriile ganduri, caci mai devreme sau mai tarziu toti trebuie sa le  infruntam.

Ca sa tinem calea spre esec departe, este nevoie de sinceritate, demnitate si reflectare asupra propriilor dorinte si asteptari.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
2207 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ecaterina-Virgolici Luni, 11 Iulie 2011

Etichete pentru acest articol:

iubire, societate, ganduri, opiniiS-ar putea sa va intereseze si:

Ni se intampla de multe ori sa fim “victimele” unor purtari mizerii din partea unei [..]
citeste si comenteaza
In calitate de femeie care nu a urat niciodata barbatii si care le-a apreciat intotdeauna [..]
citeste si comenteaza
Iata care sunt lucrurile inutile prin care iti pierzi timpul in viata: [..]
citeste si comenteaza
Ai auzit vreodata de obiceiuri bune si obiceiuri rele? Ei, iata mai jos cateva din prima [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

A schimba ceva la un moment dat in viata noastra este mai mult decat o propunere din partea [..]
citeste si comenteaza
Nu exista persoana sa nu aiba o trasarire in momentul in care isi aude numele locului natal. [..]
citeste si comenteaza
Fiecare zi este o provocare a vietii. Fiecare dimineata este un test al optimismului. Avem nevoie [..]
citeste si comenteaza
Situatii si situatii, decizii de luat, raspunsuri de dat. Si totusi niciodata nu lasam de la noi, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate