Taina orasului invizibil la Teatrul Ion Creanga

afis-piese-de-teatru-bune

La Teatrul “Ion Creanga”  (sala “Rapsodia” – Str. Lipscani, Bucuresti) se joaca spectacolul pentru copii: „Taina orasului invizibil” sau „Tara de sub picior” de galateanul Victor Cilinca, in  regia lui Constantin Dicu. (avanpremiera a avut loc pe data de 30 aprilie 2011), iar premiera va avea loc in toamna.

 

Piesa - o feerie muzicala  - este un univers fantastic, o lume speciala, inversata. Numerosi actori, printre care legendara Alexandrina Halic.

 

“Varianta pe hartie - cartea "TARA DE SUB PICIOR - Cartea verde a verzusilor", a convins cel putin un copil din Galati , o fetita: mama ei imi spunea ca fetita a scos sloganuri" ecologice din textul meu si le-a lipit, pentru cativa ani chiar, prin casa. M-am bucurat enorm ca am impregnat un fior ecologic fara sa fiu, se pare, didactic. Am vrut sa fie un Harry Potter cu mitologie pur romaneasca.

Piesa e putin diferita de carte si e o feerie muzicala. Piesa exploreaza simtul tactil al fiecaruia si ideea ca lipsa unui simt poate fi chiar un avantaj.. daca ai inteligenta.

 

Este o lume inversata, in care un damb de pe pamant devine prapastie in lumea de sub pamant, iar o groapa la noi devine ditai muntele la ei, verzusii: niste fiinte mici, verzi, cu capul sfredel. Incap o mie intr-o lingurita, plang de mila oricarei frunze rupte, fiecare este strajerul unei singure plante. O ciocolata ascunsa in pamant de Flanel, catelusu l-motan, devine pentru verzusi Muntele-de-Ciocolata, unde minerii cu dinti cariati muncesc din greu. Dintr-o scobitoare adusa de apa verzusii taie cu drujbele, iarna de iarna, lemne de foc. Ei iau lectii de pasare, vorbesc salcama, pruna cea ametitoare si nu dialecte buruienoase, pastreaza lacrimi de rezerva in calimari asezate la brau, traiesc intr-un sat construit pe un nasture de dama, sat condus de un nene, intr-o lume subpamanteana luminata de licurici si condusa de nane, de tzatze, mai rar de tanti", spune chiar autorul Victor Cilinca.

 

O aventura subpamanteana pentru salvarea naturii, cu personaje pline de haz si intamplari neasteptate.

 

Din distributie:
Zarzuca, fetita – Miruna Ionescu, Flanel, catel – Daniel Tudorica, Bunicul si Margarit – Cristian Irimia, Bunica si Imparateasa Lila – Alexandrina Halic, Uriasul Ficatel, un verzus obosit –Ionut Antonie, Consilierul primarului Sed – Iuliana Costiniu, Nenea Sed, primar verzus – Voicu Hetel, Bufnila, pipernic – Ion Arcudeanu, Vrajitoarea Amar – Marcela Andrei, Cartita – Mirela Busuioc, Iasomia – Ioana Ginghina, Piparusi – Oliviu Cristian Bughiu, Cezar Popescu, Verzusi - Ionut Antonie, Ilinca Atanasiu, Cerasela Constantin, Iuliana Costiniu, Ani Cretu, Julieana Draghici, Alexandrina Halic, Claudia Revnic, Ioana Ginghina, Nicoleta Rusu, Maria Taran.

Regia: Constantin Dicu, Asistent regie: Ionut Antonie, Scenografia: Delia Ionescu, Muzica: Gabriel Basarabescu, Coregrafia: Pastorel Ionescu

Pentru detalii, click aici. 

 

Despre Victor Cilinca:

Fost mainar, chiar scafandru, acum ziarist, ilustrator, pictor , sculptor, a publicat 12 carti: proza scurta, roman, poezie, carte pentru copii, SF.

A publicat saptamanal - si este foarte mandru de asta - trei romane - foileton, al patrulea se scrie... Probabil primul galatean nestramutat care este jucat in capitala.

A semnat un contract cu o editura americana pentru tiparirea si eventual montarea piesei "Polonius", pusa in scena la Galati, in 1996, dupa ce fusese premiata la un concurs national - piesa de sertar.

Printre alte doar cateva premii literare, nominalizarea, in 2007, la  Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa a anului, si Marele Premiu, in 2009, cu piesa "TAINA ORASULUI INVIZIBIL - Tara de sub picior", la concursul national "100, 1.000, un milion de povesti", organizat de Teatrul Ion Creanga si Asociatia Scriitorilor Bucuresti.

A publicat povestiri si nuvele in SUA, Marea Britanie, Canada - aceasta intr-o revista cu aparitie si in Belgia si in Franta. Intr-o luna, va fi publicat in doua antologii americane, de SF, respectiv povestiri politiste. 

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
3737 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 03 Iunie 2011

Etichete pentru acest articol:

piese de teatru


S-ar putea sa va intereseze si:

Ziua Indragostitilor poate deveni o adevarata provocare pentru cupluri, dar si pentru [..]
citeste si comenteaza
Doriti sa va petreceti serile de toamna intr-o atmosfera placuta, vizionand un film bun? [..]
citeste si comenteaza
Filmul prezinta povestea lui Billy, un pusti care creste, dupa moartea mamei sale, intr-o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Atunci cand te afli pe drumul public, in postura de participant la trafic, fie ca esti sofer, fie [..]
citeste si comenteaza
In jurul anului 2700 i.Hr. in timpul celei de-a Treia Dinastii, toti factorii existenti pentru [..]
citeste si comenteaza
Rucola este planta ierboasa, cu frunzele crestate si rotunjite la margini, preluata din bucataria [..]
citeste si comenteaza
Bradul de Craciun Azi, in seara minunata, Bradul este-mpodobit, Cu ghirlanda colorata, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate