Festivalul National de Teatru

Toamna se numara bobocii? Ei bine nu! In Romania toamna aceasta se numara spectacolele de teatru. Pe 30 octombrie se da startul la Festivalul National de Teatru. Pegatiti-va, asadar, pentru joc si joaca!
 
Festivalul National de Teatru la cea de-a 20-a editie
 
In perioada 30 octombrie -7 noiembrie, teatrele din Romania vor fi gazdele celei de-a 20-a editie a Festivalului National de Teatru. Ca si structura, FNT 2010 va fi in mare parte ca in 2008 si 2009, doar ca anul acesta se va pune mai mult accent pe teatrul independent. In cadrul festivalului vom avea ocazia sa vizionam si  spectacole din strainatate, cum ar fi: “Hey, Girl!” regizat de Romeo Castelucci si „Regele moare” de Eugene Ionesco, in regia lui Silviu Purcarete, coproductie Les Arts et Mouvants, Cie a l’endroit des mondes allant vers (Paris) etc. De asemenea pentru aceasta editie, au fost anuntate si doua premiere de exceptie, spectacolele regizate de Rodrigo Garcia la Teatrul National din Timisoara si Matthias Langhoff la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj.
 
Surpriza festivalului
 
Festivalul National de Teatru de anul acesta il v-a aduce  in premiera, pe scena Teatrului National din Capitala, pe marele regizor polonez Krzysztof Warlikowski. Acesta isi va face debutul la Bucuresti cu spectacolul "Dibuk" dupa textul clasic al lui Solomon An-ski si nuvela contemporana a Hannei Krall. Dupa premiera de la Avignon din 2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre Festival DIALOG in Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffes du Nord, Paris, iar in 2004 a fost invitat la BAM Next Wave Festival din New York. In vara lui 2008, spectacolul a ajuns si la Festivalul de la Edinburgh, iar in septembrie acelasi an a fost prezentat in cadrul Festivalului din Israel, numarandu-se printre evenimentele care au marcat Anul Polonez in Israel 2008-2009. Eseistul George Banu spunea in prefata cartii Theatre Ecorche editata de Actes Sud: ”Teatrul lui Warlikowski se focalizeaza pe problema tineretii confruntate cu dezastrele si deziluziile lumii. El pune în scena destinul ingerilor decazuti, scenariul prabusirii".Cei interesati se pot intalni cu creatiile regizorului la Sala Mare a Teatrului National, pe data de 2 noiembrie ora 20:00 si 3 noiembrie ora 18:00.
 
Si asta nu este tot! Mai multe  detalii despre spectacole si program in urmatorul articol.
Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1913 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Tina-Buburuzan Luni, 11 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

teatru, festivalul national de teatru, festival de teatru, teatru 2010, TNB, spectacole teatru, piese de teatru, bilete teatru, evenimente in Bucuresti


S-ar putea sa va intereseze si:

O trecere in revista a celor mai talentati copii-actori [..]
citeste si comenteaza
Despartirea de persoana iubita este, din punctul multora de vedere, cea mai grea perioada [..]
citeste si comenteaza
Pentru serile in care iti place sa te intorci in vemurile adolescentei, sa stai in [..]
citeste si comenteaza
Anul acesta, Teatrul Masca a implinit 20 de ani. Doua decenii efervescente de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Asa cum v-am promis in articolul anterior, am revenit cu detalii despre programul si spectacolele [..]
citeste si comenteaza
Cati dintre noi nu ne-am fi dorit sa fim prezenti, pe Coasta de Azur, la Festivalul de Film de la [..]
citeste si comenteaza
Toamna se numara bobocii? Ei bine nu! In Romania toamna aceasta se numara spectacolele de teatru. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate