Muzeul Luptelor de la Marasesti

De cativa ani, in incinta Mausoleului Eroilor din Primul Razboi Mondial de la Marasesti s-a infiintat, intr-o cladire separata, un nou muzeu. Si fiindca foarte multi dintre dumneavoastra, cititorii FemeiaStie.ro ne-ati cerut detalii, s-a decis detasarea unui redactor pentru o temeinica documentare, direct de la fata locului. Astfel ca in continuare veti avea oportunitatea de a lectura un scurt material despre acest muzeu inedit din orasul Marasesti.

Muzeul Luptelor de la Marasesti este o completare in simbioza a celor prezentate in Mausoleu Marasesti, aici i se ofera vizitatorului imagini foto-documentare, armament si echipament militar din dotarea armatei romane la vremea respectiva, obiecte personale ale eroinei de pe Jiu, Ecaterina Teodoroiu (cazuta in timpul luptelor desfasurate pe valea Susitei).

 

Lucrarile de restaurare ale muzeului (o cladire moderna construita inca din anul 1987 cu scopul de a adaposti un muzeu al luptelor de la Marasesti) au fost finalizate in anul de gratie 2012, atunci cand aici s-a reorganizat expozitia permanenta. Marea  epopee a marii batalii a Primului Razboi Mondial este reprezentata printr-o spectaculoasa expozitie fotodocumentara, costume militare, arme si armament din dotarea armatei romane din acea perioada, obiecte care au apartinut Ecaterinei Teodoroiu si generalului Eremia Grigorescu. Pe peretele opus expozitiei s-a pastrat fresca ce prezinta cele mai importante aspecte din timpul luptelor purtate de-a lungul intregii noastre istorii pentru libertatea si independenta tarii noastre.

 

Asa cum spuneam muzeul se afla la numai cativa metri in stanga Mausoleului, iar tarifele de intrare sunt de ... 1 leu copii, elevii si grupurile organizate, iar adultii 4 lei, persoanele cu dizabilitati beneficiaza de acces gratuit. Ca si mausoleul Muzeul Luptelor de la Marasesti apartine administrativ de Muzeul Vrancei, una din cele mai respectate institutii muzeale de la noi din tara. Programul de vizitare al muzeului este 9.00 – 17.00 si redactia FemeiaStie.ro va invita si pe dumneavoastra sa veniti sa vizitati si sa cinstiti memoria eroilor neamului nostru la Marasesti.

 

Semnatarul acestor randuri va asigura de faptul ca veti pleca de aici mai plini de evlavie si de o mult mai buna cunoastere a istoriei neamului nostru. Asa ca, ne vedem la Marasesti!

Nota obtinuta:
9.6 (14 voturi)
2758 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Vineri, 03 Iulie 2015

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Inca de la inceputul articolului doresc sa-mi pun cenusa in cap, sa-mi fac mea culpa, sa [..]
citeste si comenteaza
Fiindca nu ne indoim nicio clipa ca deja multi dintre dumneavoastra ati citit aici [..]
citeste si comenteaza
Cateodata esti asa convins ca ai facut ceva, incat vei fi complet uimit cand vei vedea [..]
citeste si comenteaza
Faptul ca si cel mai mare si cunoscut cimitir bucurestean se numeste Bellu mi-a creat [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Hermes este zeul comertului, zborului si hotilor din mitologia greaca, Hermes este o prestigioasa [..]
citeste si comenteaza
Fiindca nu am pomenit mai nimic despre unul din monumentele istorice din Romania, ma simt [..]
citeste si comenteaza
Filighera si scalari, Xifo, gupii, sanitari Neoni, molly si tipari! [..]
citeste si comenteaza
Situat in orasul polonez, Rzeszow, (despre care am mai scris aici) Castelul Familiei Lubomirski [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate