Top 5 obiective turistice in Iasi
Iasul este situat pe raul Bahlui, la limita dintre Podisul Moldovei si Campia Moldovei. Acesta devine capitala Moldovei in anul 1565, in timpul celei de-a doua domnii a lui Alexandru Lapusneanu, iar in prezent se remarca prin functia universitara, dar si prin cea cultural istorica.
Orasul Iasi are o istorie remarcabila, in trecut fiind chiar si capitala Romaniei. Iata ce poti vizita daca vei colinda orasul:
Palatul Culturii
Situat in centrul orasului, Palatul Culturii detine o istorie bogata. Este o cladire emblematica, fiind construit intre anii 1906-1925 pe locul fostului Palat Domnesc.
Catedrala mitropolitana
Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu hramul Sfanta Paraschiva, Intampinarea Domnului si Sfantul Mucenic Gheorghe, este biserica catedrala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, una dintre cele sase catedrale mitropolitane ortodoxe din Romania si, pana de curand, cea mai mare biserica ortodoxa din Romania.
Manastirea Sfintii Trei Ierarhi
Manastirea Sfintii Trei Ierararhi din Iasi este un monument de valoare din Romania, fiind situata in centrul traditional al Iasului, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant – fosta Ultita Domneasca.
Bojdeuca lui Ion Creanga
Bojdeuca lui Ion Creanga este o casa din cartierul Ticau, Iasi, in care a locuit intre anii 1872 si 1889 marele povestitor Ion Creanga. Pragul acestei case a fost trecut si de Mihai Eminescu, bun prieten al lui Creanga. Casuta, avand doua camere dispuse de o parte si de alta a unui antreu, a devenit muzeu memorial la 15 aprilie 1918, restaurari avand loc in anii 1942 si 1985.
Gradina botanica
Gradina Botanica "Anastasie Fatu” Iasi este cea mai veche gradina botanica din Romania. A fost infiintata in 1856 de cel ce ii da numele acum, Anastasie Fatu, medic si naturalist, pe o proprietate cumparata de acesta.
Si povestea nu se termina aici. Iasul este un cufar de secrete ce trebuie descoperite…
Un articol de: Raluca Ghinita
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 04 Aprilie 2013
Iasi, Catedrala Mitropolitana, gradina botanica, Palatul Culturii, turism
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza