Snagov - o destinatie turistica ideala pentru orice anotimp al anului

Snagov este o localitate in judetul Ilfov, care se afla la circa 40 km de Bucuresti. Se spune ca numele Snagov provine din cuvantul bulgar ‘sneg’, care inseamna zapada. Datorita  amplasarii strategice in raport cu principalele centre administrative si rute comerciale, precum protectia si microclimatul deosebit, a facut ca Snagovul sa fie pastrat de-a lungul timpului ca loc de refugiu, de tezaur, de izolare, de odihna, refacere  si relaxare.  

TURISM IN SNAGOV:

LACUL SNAGOV este cel mai important liman fluvial de pe cursul inferior al Ialomitei. Face parte din rezervația naturala complexa Snagov, cuprinzand o serie de specii rare de fauna precum Dreyssena polymorpha (un lamelibranhiat) si flora - sageata apei (Sagittaria latifolia), nufarul indian (Nelumbo nucifera) - introdus pe cale artificiala, nufarul alb (Nymphaea alba). Luciul de apa este ideal pentru practicarea canotajului. Ihtiofauna cuprinde exemplare de somn, crap, platică, biban.

MANASTIREA SNAGOV este un important monument istoric si de arta feudala din Tara Romaneasca. Aceasta manastire este situata in partea nordica a lacului Snagov. Manastirea Snagov este probabil una dintre ctitoriile domniei lui Mircea cel Batran, fiind prima data atestata in anul 1408. Manastirea Snagov a devenit faimoasa dupa presupusa inmormantare a lui Vlad Tepes in incinta acesteia.

PARCUL SNAGOV, intins pe o suprafata de 10 ha, este un important loc de petrecere a timpului liber. Acest parc este localizat pe malul lacului intr-o ambianta deosebita, oferita de padurea de  tei si stejari si diferite amenajari rustice. Tot in acest parc functioneaza diverse restaurante si si terase in aer liber, ce ofera clientilor un meniu bogat. Strandul parcului se intinde pe circa 6 ha, unde se poate practica inotul, efectua plimbari pe lac cu barca sau vaporasul.

COMPLEXUL ASTORIA, situat in satul Snagov, pe malul lacului, pune la dispozitie turistilor  restaurante, spatii de cazare cu confort ridicat, mai multe terase, locuri de joaca pentru copii, un bazin modern pentru practicarea inotului si plaja amenajata.

MANASTIREA CALDARUSANI este situata pe o peninsula inconjurata de lacul cu acelasi nume. Aceasta manastire este ctitorie a lui Matei Basarab, ridicata in anii 1638-1639. Aici se afla o bogata colectie de arta medievala, carti vechi, picturi din tineretea lui Nicolae Grigorescu si o expozitie de icoane vechi.

PALATUL SNAGOV a fost construit in anii 30 de Printul Nicolae si extins in anii 80 de familia Ceausescu. Acest palat se afla pe malul lacului Snagov, in prezent fiind destinatia oaspetilor veniti la invitatia unor institutii importante.

In Snagov sunt mai multe crescatorii piscicole, care ofera pescarilor si amatorilor de pescuit un loc ideal de petrecere a timpului liber.

Pe langa aceste obiective turistice, mai sunt diverse locuri si monumente istorice, care cu siguranta te vor impresiona sit e invit sa le vizitezi.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
4289 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Ana-Marin Marți, 05 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

snagov, timp liber, turisti, manastire, lac, plaja, restaurant, padure, aer curat, pescari, petrecere, palat, complex astoria, copii, loc de joaca, piscina, vaporas, cazare, Vlad Tepes


S-ar putea sa va intereseze si:

Cimitirul Vesel de la Sapanta, Coloana Infinitului din Targu Jiu, Manastirea Voronet din [..]
citeste si comenteaza
Sunt multe destinatii turistice in Romania pe care multi dintre noi nu le-am vazut inca, [..]
citeste si comenteaza
Unul dintre cele mai impresionate puncte turistice este, fara indoiala, Masivul Piatra [..]
citeste si comenteaza
Un week-end in forma pentru femeia care stie ceea ce vrea este cu siguranta o solutie [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Oricat de usor de ghicit poate sa para un barbat, uneori sunt ceva mai complicati. Si desi au o [..]
citeste si comenteaza
A doua sansa… De cate ori nu te-ai intrebat daca merita sa acorzi a doua sansa unei persoane [..]
citeste si comenteaza
Snagov este o localitate in judetul Ilfov, care se afla la circa 40 km de Bucuresti. Se spune ca [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate