Ce poti vedea daca iti rezervi o cazare la Baile Tusnad?
_thumb.jpg)
Situata in cheile Oltului, la o altitudine de 650 metri, statiunea Baile Tusnad este una dintre cele mai vizitate locatii. Dedicata terapiilor cu ape minerale, statiunea este primitoare si pitoreasca, fiind destinatia preferata pentru turisti de toate varstele.
Ce poti trata la Baile Tusnad?
Atunci cand cauti cazare Baile Tusnad vei descoperi o oferta generoasa de hoteluri si centre care ofera posibilitatea de a trata diverse afectiuni. Datorita proprietatilor curative ale apelor minerale, in cadrul statiunii poti beneficia de o serie de terapii vindecatoare. Printre afectiunile care se pot trata aici se numara:
- Afectiuni cardiovasculare;
- Afectiuni ale sistemului nervos;
- Afectiuni endocrine.
In scopul tratarii acestor afectiuni, precum si ameliorarii simptomelor se pun la dispozitie urmatoarele terapii:
- Bai cu CO2, mofete, bai galvanice, masaj;
- Impachetari cu parafina, bai de plante;
- Magneto-diaflux, ionizari, cultura fizico-mentala;
- Cura interna cu ape minerale, cultura fizica medicala, cura de teren;
Bioclimatul este subalpin, stimulator si tonifiant. Pe langa procedurile destinate tratarii afectiunilor, poti beneficia de aer curat si proaspat, care te va revigora si iti va lua stresul de pe umeri.
Obiective turistice
Daca iti rezervi o cazare la Baile Tusnad, ai ocazia sa vizitezi o statiune care s-a reinventat. Locatia nu mai este destinata generatiei mai inaintate, ci se doreste a fi o baza de pornire pentru explorarea imprejurimilor. Una dintre cele mai cunoscute locatii este Lacul Sfanta Ana. Desi se poate ajunge cu masina, este indicat sa-l vizitezi ca parte a unei drumetii. Peisajele nu te vor dezamagi si vei constata ca a meritat efortul. Drumetia de la Baile Tusnad ar trebui sa dureze in jur de 6-8 ore.
Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din sud-estul Europei. Acesta se afla la o altitudine de 950 metri. Nu are o sursa de apa care sa-l alimenteze si depinde in totalitate de precipitatiile din timpul anului.
Printr-o cazare la Baile Tusnad poti vedea natura in toata splendoarea si salbaticia ei. De exemplu, Mlastina Borsaros, care face parte din situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos, este un habitat natural in care predomina mlastinile turboase. Multimea izvoarelor bogate in sodiu, magneziu si calciu reprezinta caracteristica zonei.
Aici isi au refugiul o multitudine de specii de plante si de animale. Te poti plimba pe cararea tematica, de-a lungul unui podet suspendat din lemn. Datorita panourilor disponibile, vei afla informatii despre speciile si habitatele protejate din rezervatie. Mlastina se poate vizita individual, cheia aflandu-se la Primaria Sancraieni.
Muzeul Apei Minerale este un alt obiectiv cu care te poti delecta atunci cand alegi o cazare la Baile Tusnad. Aceasta este o aparitie inedita in centrul satului Tusnad. Aici poti afla importanta si impactul pe care exploatarea apei minerale l-a avut asupra zonei. Daca te-ai intrebat de ce zona este bogata in ape minerale si cum s-a dezvoltat terapia cu apa minerala, in cadrul muzeului vei afla toate aceste informatii interesante.
Alege o cazare Baile Tusnad si opreste-te la punctul de belvedere de pe Piatra Soimilor. Pe malul drept al Oltului, deasupra statiunii Tusnad, se inalta rezervatia naturala Piatra Soimilor. De pe stancile inalte poti admira intreaga statiune, iar accesul este facilitat de o poteca de drumetie marcata. Drumetia pana la varf dureaza in jur de o ora, insa privelistea te va fascina.
Apeleaza cu incredere la Christian Tour, o agentie de turism cu vechime care te poate ajuta sa gasesti cea mai buna oferta.
Photo by: https://ro.wikipedia.org
Postat de: A-Editor Joi, 14 Octombrie 2021
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?