Importanta fotografiei in atragerea cititorilor

Imaginea care valoreaza cat o mie de cuvinte este cautata cu aviditate de catre fotografi din toate colturile lumii. Este fotografia atat de importanta? Iata ce fotografii atrag cititorii.

Intre fotografie si text exista clar o relatie incontestabila atunci cand vine vorba despre un articol pe site sau intr-o publicatie tipărita. Fotografia ofera indicatii esentiale despre datele prezentate in articol de aceea este deosebit de important sa i se acorde atentia cuvenita. Pe scurt, daca ceea ce comunicam prin intermediul cuvintelor este sustinut si de imagini graitoare, textul va avea acea credibilitate cautata si, in plus, folosirea imaginilor va atrage cititori catre articolul respectiv.

In timp ce cuvantul are rol pasiv, fotografia vine ca o validare a acestuia si construieste atat un efect spectacular cat si unul emotional in timp ce confirma frazele din text. Din acest motiv trebuie sa existe o concordanta intre scris si vizual pentru a crea acel efect dorit. Exista mai multe tipuri de fotografii folosite pentru sustine un text.

- Fotografii generale (de umplutura in termeni argotici) – sunt acele fotografii abstracte care sunt alaturate unui articol de factura generala, care nu necesita neaparat imagini dar care intentioneaza sa atraga totusi si din punct de vedere vizual. Informatia este bineinteles cea care transmite, dar imaginea atasata isi indeplineste rolul de captare a atentiei. De exemplu, intr-un text despre cresterea economica la nivel national, imaginile folosite nu vorbesc despre subiect, dar importanta lor este de a atrage din punct de vedere vizual.

- Fotografii ilustrative – aceste fotografii sunt folosite pe anumite segmente/cuvinte din text. De exemplu, un articol despre situatia autostrazilor din Romania poate fi insotit de o fotografie cu Autostrada Soarelui; un articol despre o lege data in Parlament va putea fi corelat cu o imagine reprezentand Palatul Parlamentului s.a.m.d.

- Fotografii puternice – acele fotografii care vorbesc de la sine, care intra intr-un fel de concurenta cu textul scris si care pot fi intelese si separat de text. Un articol din zona travel, despre un oras oarecare, este indicat sa fie insotit de fotografii ce redau realitatea si comunica chiar mai mult decat ceea ce este prezentat in scris. La fel de bine poate fi vorba despre un articol pe breaking news in care se vorbeste despre un incendiu ce a devastat mai multe cladiri, iar imaginile sunt esentiale, transmitand informatie si oferind verosimilitate celor relatate.

Constientizand importanta imaginilor, site-ul Doze Culturale isi propune sa foloseasca fotografii originale promovand totodata artistii fotografi talentati. Bineinteles ca textele nu vor fi neglijate, site-ul continuand sa fie suplimentul de cultura zilnic, unde puteti citi informatii culturale din varii domenii de activitate.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
901 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Mara-Caloian-Maryliyn Marţi, 07 Martie 2017

Etichete pentru acest articol:

fotografie, doze culturale, importanta fotografiei, cum sa faci o fotografie, tipuri de fotografie, cum atragi cititori


S-ar putea sa va intereseze si:

Arta este in esenta cea mai profunda expresie a creativitatii umane. Aceasta ne spune [..]
citeste si comenteaza
Targul vintage si handmade "Madame Vintage" - Galati are loc de “Sf. [..]
citeste si comenteaza
Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis [..]
citeste si comenteaza
Se spune ca la 1 Martie sarbatorim venirea primaverii, dar la aceasta iarna care nu vrea [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O lectura spumoasa, fierbinte si dulce, cu personaje remarcabile ce impresioneaza prin fiecare [..]
citeste si comenteaza
“Anotimpul pumnalelor”este o imbinare originala de genuri literare cu un rezultat ce poate fi [..]
citeste si comenteaza
Autoare, fotograf, mamica ... ce mai, o femeie cu supra-norma, Gabrielle Guvenel sta la o vorba cu [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate