Cazare la pensiuni – avantaje si dezavantaje

In ultimul timp, cazarea la pensiuni, in special a turistilor straini, dar nu numai, a devenit de preferat hotelurilor. Cand plecam intr-o drumetie, excursie, vacanta sau calatorie de cercetare ori relaxare, inainte de toate cautam pensiunile si ofertele lor.

De ce alegem pensiunile?

In primul rand pentru ca pensiunile sunt multiple si extrem de diversificate astfel incat le gasesti deja cu specificul dorit.

In al doilea rand pentru ca sunt, in cea mai mare parte, mult mai curate decat multe hoteluri care ne-au facut, cel putin o data, surprize.

In al treilea rand, pensiunile au un mediu primitor, prietenos, familial si relaxant si reusesti sa te simti mult mai odihnit decat ai face-o la hotel.

La fel de important este pretul - care de foarte multe ori este invers proportional cu serviciile oferite, in sensul ca pe bani putini ai toate utilitatile, conditiile si mediul prielnic odihnei.

Nu de putine ori alegem pensiunile pentru ca sunt curate, avem mese cu bucate alese si sanatoase si ne simtim mult mai ca ”acasa”. Mai mult decat atat, la pensiuni exista intotdeauna oferte de sarbatori, zile speciale, care sunt intr-adevar oferte si simti ca ai parte de reducere si ca pachetul include tot ce ai nevoie in timp ce de multe ori la hotel preturile cresc considerabil de sarbatori sau zile speciale, iar in pretul platit nu intra nici jumatate din ce ar trebui sa beneficiezi.

Un alt avantaj al cazarii la pensiuni ar fi ca intotdeauna, in orice oras, mica localitate, varf de munte, in padure si asa mai departe, gasesti o pensiune astfel incat te poti plimba in voie si te poti intoarce lejer seara acasa fara sa mai bati cateva ore pe drum pana in oras la hotel. In plus, la pensiune nu ai un program de masa fix, ci unul flexibil, deci poti spune intr-adevar ca esti in vacanta. Nu va trebui sa iti pui ceasul sa sune la 8 pentru micul dejun ca nu cumva sa-l pierzi.

 

Ce dezavantaje aduce cazarea la pensiune?

Dat fiind terenul castigat - pe buna dreptate, cinstit - de pensiuni, in ultima vreme, putine ar fi dezavantajele cazarii (mai ales ca astazi deja dispun si de spa, piscina si tot arsenalul de relaxare) la o pensiune si aceastea ar tine de pretentiile fiecaruia, de stilul de viata ales sau dorit, de mentalitate, de multe alte aspecte. Singurul dezavantaj real ar fi lipsa unei bai total utilate in camere si necesitatea de a merge la parterul casei sau pe hol. Dar si acest lucru este rar intalnit, la foarte putine pensiuni.

Sunt extraordinar de multe pensiuni in Romania, oriunde ai merge, cu toate utilitile si benficiile de care ai nevoie pentru o vacanta reusita.

Nota obtinuta:
9.2 (5 voturi)
4651 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 15 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

cazare pensiuni, pensiuni romania, pensiuni munte, pensiuni mare


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru ca vara cautam terasele, alergam dupa aer liber, caldura moderata si nu ne place [..]
citeste si comenteaza
Tara arde si baba se piaptana, spune o vorba care astazi se poate aplica si situatiei [..]
citeste si comenteaza
Sunteti invitati sa participati la un nou eveniment Chance For Life, un atelier unde vor [..]
citeste si comenteaza
438 Hall este un loc minunat in care poti face shopping. Un altfel de shopping. Mai [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O inovatie care va scuteste de griji ...estetice, o moda adoptata tot mai mult de femeile din toata [..]
citeste si comenteaza
Femeia de joasa speta este, pe scurt, femeia care cere totul, insa ea nu are nimic de oferit in [..]
citeste si comenteaza
Mai stiti cand prieteniile se legau atat de sincer si natural, printr-o simpla intrebare: Vrei sa [..]
citeste si comenteaza
Rechinii se vindeca repede, nu prea vei auzi de rechini bolnavi de cancer. Si si sunt si renumiti [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate