Despre pace (II)

Lacul inconjurat de muntii (amintiti) ce sunt de jur-imprejurul lui, daca tot timpul ar putea lejer sa-si pastreze limpezimea la suprafata apei sale, datorita 'protectiei' muntilor,  totusi mult prea mult conteaza si transparenta din interiorul lui, pentru ca poate sau nu razbate chiar pana-n celalalt mediu din care poate fi astfel admirata si din care de altfel isi si ia anumite resurse pentru vietuitoarele carora le ofera mediul ambiant acestor vietii lor, chiar beatitudinea traiului lor, ocrotindu-le!

Un lac autentic, atractiv si frumos este tocmai acela care lasa sa se vada prin el, avand o transparenta totala, lasand sa patrunda privirea pana-n adancurile apei, vazand cum se plimba pestii, cum isi duc viata alte vietuitoare si ce colorit are fauna si vegetatia. La noi oamenii, pacea noastra sufleteasca poate atrage prin aceasta transparenta si prin caldura ei, blandetea si linistea persoanei ce poate fi foarte contagioasa!


De fapt, pacea sufleteasca cea mai profundă si reala a sufletului este oglindirea celor mai inalte realizari spirituale. Pacea sufletului exista in noi asa cum oglinda lacului se afla in el insusi, iar cu cat este mai curata apa, cu atat ar reiesi reflexe si un colorit aparte. Apare atunci cand apa se linisteste pe deplin si  presupune intotdeauna umilinta, mai mult aceia in fata lui Dumnezeu, apoi este precedata de aparitia virtutilor nobile cum ar fi: smerenia, dragostea, credinta, bunatatea, s.a.m.d. .

Taina existentei umane nu sta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti” spunea Nicolae Iorga. Astfel, daca fiecare om ar constientiza ce multa nevoie are de pace inlauntrul sau, macar acum la inceput de an, si daca si-ar face din acest lucru o misiune, atunci cu siguranta acest an ar fi unul mult mai bun ca precedentul. Universul personal pacifist emitand unde de pace, intalnindu-se cu altele asemanatoare, intarindu-se atunci prin influienta reciproca, iar din interactiunea lor 'nascad' alte spirite de acest gen, atunci ar veni si ce nu s-ar putea spera vreodata pentru lume!

 

Comunicat. Azi, pe data de 01.01.2013 de ziua mondiala a Pacii pe care o sarbatoreste intreaga crestinatate, ar fi frumos si foarte bine daca oamenii, chiar si cei care nu sunt crestini, sa-si aduca ofranda printr-un gand frumos indreptat catre si pentru "pacea universala", numai unul dar fiind liber si pur, cosensual si eliberator, inspirant dar relaxant, pe langa o ruga inaltata Creatorului in semn de multumire pentru eterna posibilitatea de a ne insusi pacea launtrica, atunci cu siguranta s-ar creea o energie care ar face mult bine lumii intregi!

Un articol de: Valerian Mihoc

Nota obtinuta:
9.5 (4 voturi)
2086 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 02 Ianuarie 2013

Etichete pentru acest articol:

despre pace, despre lume, despre crestinismS-ar putea sa va intereseze si:

Marea conditie a iubirii: - “a darui”, pentru ca numai cand o darui poti vorbi de [..]
citeste si comenteaza
Dupa Duminica Floriilor, cei care din diverse motive nu s-au putut ingriji de sufletul [..]
citeste si comenteaza
Doar noi alegem cat timp purtam povara vinovatiei, povara apasatoare, goala ca o pagina [..]
citeste si comenteaza
Ei…acum e acum! Gratis sau contracost? In prezent, exista multe oferte “pe piata” [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Femeia nu pare sa fie cea care sufera de o eventuala discriminare in urma departajarii sexului slab [..]
citeste si comenteaza
Imi place foarte mult sa citesc despre experientele turistilor in diferite locuri ale lumii, sa [..]
citeste si comenteaza
Exista cazuri cand relatia de colegialitate se transforma in relatie de iubire. Insa, cand ne [..]
citeste si comenteaza
Odata ce a trecut perioada aglomerata a Sarbatorilor, organismul nostru este dat peste cap de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate