Despre pace (II)
Lacul inconjurat de muntii (amintiti) ce sunt de jur-imprejurul lui, daca tot timpul ar putea lejer sa-si pastreze limpezimea la suprafata apei sale, datorita 'protectiei' muntilor, totusi mult prea mult conteaza si transparenta din interiorul lui, pentru ca poate sau nu razbate chiar pana-n celalalt mediu din care poate fi astfel admirata si din care de altfel isi si ia anumite resurse pentru vietuitoarele carora le ofera mediul ambiant acestor vietii lor, chiar beatitudinea traiului lor, ocrotindu-le!
Un lac autentic, atractiv si frumos este tocmai acela care lasa sa se vada prin el, avand o transparenta totala, lasand sa patrunda privirea pana-n adancurile apei, vazand cum se plimba pestii, cum isi duc viata alte vietuitoare si ce colorit are fauna si vegetatia. La noi oamenii, pacea noastra sufleteasca poate atrage prin aceasta transparenta si prin caldura ei, blandetea si linistea persoanei ce poate fi foarte contagioasa!
De fapt, pacea sufleteasca cea mai profundă si reala a sufletului este oglindirea celor mai inalte realizari spirituale. Pacea sufletului exista in noi asa cum oglinda lacului se afla in el insusi, iar cu cat este mai curata apa, cu atat ar reiesi reflexe si un colorit aparte. Apare atunci cand apa se linisteste pe deplin si presupune intotdeauna umilinta, mai mult aceia in fata lui Dumnezeu, apoi este precedata de aparitia virtutilor nobile cum ar fi: smerenia, dragostea, credinta, bunatatea, s.a.m.d. .
Taina existentei umane nu sta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti” spunea Nicolae Iorga. Astfel, daca fiecare om ar constientiza ce multa nevoie are de pace inlauntrul sau, macar acum la inceput de an, si daca si-ar face din acest lucru o misiune, atunci cu siguranta acest an ar fi unul mult mai bun ca precedentul. Universul personal pacifist emitand unde de pace, intalnindu-se cu altele asemanatoare, intarindu-se atunci prin influienta reciproca, iar din interactiunea lor 'nascad' alte spirite de acest gen, atunci ar veni si ce nu s-ar putea spera vreodata pentru lume!
Comunicat. Azi, pe data de 01.01.2013 de ziua mondiala a Pacii pe care o sarbatoreste intreaga crestinatate, ar fi frumos si foarte bine daca oamenii, chiar si cei care nu sunt crestini, sa-si aduca ofranda printr-un gand frumos indreptat catre si pentru "pacea universala", numai unul dar fiind liber si pur, cosensual si eliberator, inspirant dar relaxant, pe langa o ruga inaltata Creatorului in semn de multumire pentru eterna posibilitatea de a ne insusi pacea launtrica, atunci cu siguranta s-ar creea o energie care ar face mult bine lumii intregi!
Un articol de: Valerian Mihoc
Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 02 Ianuarie 2013
despre pace, despre lume, despre crestinism
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?