Medicina alternativa, cele mai eficiente terapii alternative - aromaterapie, ayurveda, reiki, bowen, naturopatia
Desi destul de putini oameni sunt deschisi sa le acorde credit, in special in Romania, practicile medicale alternative castiga teren, dau rezultate satisfacatoare si devin tot mai populare.
In general, termenul "terapie alternativa" se refera la orice tratament care nu este standard in practica medicala occidentala. Din punct de vedere tehnic, tratamentele "alternative" sunt folosite in locul medicinei conventionale; atunci cand sunt utilizate impreuna cu practicile medicale standard, abordarile alternative sunt denumite tratamente "complementare".
Domeniul terapiilor alternative este foarte vast: cuprinde practici care vizeaza dieta, exercitii fizice, hipnoza, acupunctura si alte metode neinvazive de tratament.
Beneficiile terapiilor alternative sunt foarte contestate. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina eficacitatea acestor practici, dar acest lucru nu a impiedicat oamenii sa recurga la ele, foarte multi declarandu-se multumiti. Insa lipsa educatiei educatiei in acest sens, in special in Romania, face ca medicina alternativa sa ramana inca „o ciudatenie”.
Iata cele mai populare si eficiente cinci terapii alternative
Aromaterapia
Aromaterapia utilizeaza uleiuri esentiale (extracte concentrate din radacini, frunze, seminte sau flori de plante) pentru a ajuta la vindecarea unei game largi de afectiuni. Uleiul poate fi inhalat, masat pe piele sau administrat pe cale orala, iar fiecare are un scop specific: unele sunt utilizate pentru a trata inflamatiile sau infectiile; altele sunt folosite pentru a sustine relaxarea. Totodata, aromaterapia ar putea reduce durerile de mai multe tipuri, depresia si anxietatea si ar putea trata insomnia.
Medicina Ayurvedica
Cunoscuta si sub numele de Ayurveda, medicina ayurvedica este originare din India. Adeptii si practicantii sai folosesc o varietate de tehnici, inclusiv plante medicinale, masaj si diete, cu intentia de a echilibra corpul, mintea si spiritul - pentru a intretine sanatatea generala. Practic, medicina ayurvedica este o terapie alternativa holistica: trateaza impreuna mintea, emotiile si trupul.
Naturopatia
Medicina naturopatica promoveaza puterea vindecatoare a naturii. Medicii naturopati sunt instruiti in medicamente conventionale si alternative - si cauta sa inteleaga cauza unei afectiuni prin explorarea manifestarilor sale mentale, fizice si spirituale. Naturopatia implica de obicei o varietate de tehnici de tratament, inclusiv nutritie, urmarirea schimbarilor de comportament ale pacientului, medicina pe baza de plante, homeopatie si acupunctura.
Terapia Bowen
Terapia Bowen este un concept cu totul nou in randul terapiilor manuale, fiind originara din Australia. Ajunsa destul de tarziu in Romania, aceasta tehnica nu seamana cu nicio alta metoda terapeutica alternativa - fiind o terapie holistica bazata pe ideea ca in starea profunda de relaxare, corpul isi declanseaza capacitatea de autovindecare. Terapia Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate cu ajutorul degetelor asupra muschilor din tesutului conjunctiv, care transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari bune de sanatate. Intre miscari se fac anumite pauze, ce ofera corpului timpul necesar pentru prelucrarea informatiei primite, formularea reactiei si activarea procesului de vindecare.
Reiki
Reiki este o forma de vindecare a energiei - bazata pe ideea ca o "energie a fortei de viata" curge prin corpul tuturor. Conform acestei filozofii, boala si stresul sunt indicii ca energia fortei de viata este scazuta, in timp ce vitalitatea, sanatatea si fericirea reprezinta semne ale unei vieti sanatoase. Intr-o sesiune Reiki, un practicant incearca sa "transfere" energia vietii clientului prin plasarea mainilor pe corpul clientului - sau la o distanta mica de corp. Scopul este de a induce relaxarea, vindecarea rapida,a reduce durerea si, in general, de a ameliora problemele de sanatate ale pacientului.
Medicina alternativa, spre deosebire de cea clasica, imbratisata de mai toata lumea, are marele avantaj de a trata fara riscuri si de a vindeca inttodeauna cauza problemei, nu doar efectul acesteia. Cu atatea medicamente nocive, despre care foarte putini se informeaza, si atatea tratamente invazive si agresive, care nu dau intotdeauna rezultate, sa recurgi la medicina alternativa inseamna sa te iubesti, sa te increzi in tine si in capacitatea innascuta a organismului de a-si rezolva problemele la un simplu impuls – fara medicamente in exces, fara interventii chirurgicale inutile si fara proceduri invazive.
Photo by: pexels.com
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 14 Februarie 2018
terapii alternative, ce este reiki, ce este terapia bowen, ayurveda
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor