Terapia cu magneti – o privire sceptica
Pentru a fi sanatosi si plini de viata, majoritatea oamenilor ar cheltui si o avere. Cand e vorba de sanatate si de supravietuire nu te mai uiti la bani, dai totul numai sa nu mai simti durerea insuportabila. Pacat ca nu exista tratamente si pentru suflet. Ca o ramura alternativa a medicinei clasice a aparut magnetoterapia.
Ce inseamna terapie magnetica?
Terapie magnetica sau magnetoterapia este o medicina alternativa practica care implica utilizarea de campuri magnetice statice. Practicienii sustin ca supunerea permanenta a anumitor parti ale corpului la campurile magnetostatice produse de magneti are efecte benefice sanatatii. Ei sustin ca este o metoda sigura, noninvaziva de aplicare a campurilor magnetice pe corp in scopuri terapeutice. Ajuta la accelerarea proceselor de vindecare si mareste calitatea somnului fara niciun efect secundar negativ – trebuie doar sa te asezi pe o saltea.
Echipament electronic care genereaza un camp magnetic
Exista clinici dotate cu aparate numite Magnevis care se bazeaza pe frecventele unui program inregistrat pe CD. Printr-o simpla modulare de semnal aparatul transmite unde la o saltea speciala care are o retea de bobine in interior, prin care undele ajung la organele si celulele bolnave ale pacientului care sta asezat pe ea. Esenta vindecarii prin frecvente este determinata de diferenta de frecventa masurata dintre celulele sanatoase si celelalte bolnave.
Programele de care dispune aparatul sunt:
- Wellness
- Intarirea sistemului imunitar
- Coloana – reumatism – articulatii
- Dureri ale articulatiilor
- Depresii
- Alergii
- Discopatie – hernie de disc
- Diabet zaharat
- Asteroscleroza
Pentru efecte, specialistii recomanda bolnavilor cam 14 sedinte. Aparitia rezultatelor, insa, difera de la caz la caz. Este contraindicat femeilor insarcinate, in perioada de alaptare, dupa o operatie recenta, persoanelor care sufera de epilepsie, cu implanturi electrice sau copiilor sub 6 ani.
Magnetii clasici
Aici se inscriu benzile magnetice, bijuteriile sau talpile pentru picioare.
Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea, s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.
Magnetii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor. Fara a avea un efect vizibil (campul magnetic fiind invizibil), se constata o atenuare sau disparitie a durerilor sau, in alte cazuri, o insanatosire a organelor bolnave.
Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:
► dureri de cap, migrene
► dureri ale articulatiilor
► dureri menstruale
► accidente sportive, fracturi
► insomnii
► probleme cu circulatia sangelui
► probleme cu digestia / lipsa poftei de mancare
► stres, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice
Nu exista nicio baza stiintifica pentru a concluziona ca magnetii statici pot ameliora durerea sau sa influenteze cursul oricarei boli. De fapt, multe dintre produsele de astazi, cum ar fi benzile magnetice, bijuterii sau talpile pentru picioare, nu produc niciun camp magnetic semnificativ de la sau sub suprafata pielii.
Postat de: Teodora-Ieseanu Luni, 07 Februarie 2011
terapii-alternative, medicina-alternativa, terapie-cu-magneti
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?