Prima pasta de dinti ce poate repara zonele sensibile ale dintilor

Packshot_Sensodyne_Repair_Protect1

Progres stiintific in ingrijirea orala.

A aparut Sensodyne Repair & Protect, o pasta de dinti inovatoare care contine formula unica NovaMin®, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase. Folosind tehnologia revolutionara NovaMin®, Sensodyne Repair & Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile.

Cum functioneaza?

Adaptarea NovaMin® pentru folosirea in compozitia unei paste de dinti a reprezentat o provocare tehnologica. Atunci cand intra in contact cu apa, NovaMin® reactioneaza rapid, eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra in compozitia naturala a dintelui. In cazul folosirii unei formule ce contine apa, ionii ar putea interactiona in tub cu alte ingrediente ale pastei de dinti. Provocarea maxima a reprezentat-o dezvoltarea unei formule anhidre (care nu contine apa) pentru o pasta de dinti cu fluor cu utilizare zilnica. Interesant de stiut este faptul ca datorita formulei sale anhidre, Sensodyne Repair & Protect pastreaza tehnologia NovaMin® in tub. Aceasta se activeaza cand intra in contact cu saliva.

 

Ce spun specialistii?

Dr. Teresa Layer, Vicepresedinte, Echipa de Dezvoltare si Cercetare Sensodyne: „NovaMin® reprezinta o tehnologie avansata, demonstrata clinic, pe baza de calciu si fosfat, care construieste un strat reparator microscopic pe suprafata dentinei expuse, imitand compozitia anorganica a dintelui. Acest strat este mai dur decat dentina naturala, ceea ce-l face mai rezistent la provocarile zilnice prezente in cavitatea orala. Sensodyne Repair & Protect reprezinta un progres tehnologic in ingrijirea orala de zi cu zi, permitand persoanelor afectate de hipersensibilitate dentara sa faca mai mult decat sa amelioreze hipersensibilitatea dentinei; prin periaj de doua ori pe zi, Sensodyne Repair & Protect ii ajuta sa repare continuu dentina expusa si ofera protectie substantiala.”

 

Prof. Dr. Constantin Varlan, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti explica: „Dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara, o problema care afecteaza 1 din 3 persoane. Totusi, foarte multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare. Decat sa caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignora durerea, fie gasesc diferite metode de a o evita, fara sa fie constienti de faptul ca dintii lor au zone sensibile. Tehnologia din Sensodyne Repair & Protect formeaza un strat mineral de  hidroxiapatita pe suprafata dentinei expuse, similar cu cel natural al dintilor, care protejeaza tesutul din interiorul dintelui de stimulii externi durerosi. Este foarte important ca pacientii sa caute solutii pentru tratarea durerii cauzate de dintii sensibili.”

 

Folosita zilnic, ca oricare alta pasta de dinti, Sensodyne Repair & Protect repara permanent zonele sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii. In plus, asigura toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite, precum protectie completa, curatare si prospetime.

 

Bine de stiut!

Sensodyne Repair & Protect este disponibila in majoritatea hipermarketurilor, supermaketurilor si farmaciilor din toata tara incepand cu luna februarie 2011.

Pentru a afla mai multe informatii despre dintii sensibili consultati medicul dentist.

9 din 10 medici dentisti recomanda Sensodyne.

 

Ce stim despre hipersensibilitatea dentara?

Dentina, care formeaza cea mai mare parte din dinte, este poroasa si are mii de canalicule de-a lungul ei, care ajung pana la nervul din centrul dintelui. Stratul de smalt dur de pe coroana dintelui protejeaza dentina de dedesubt, dar in cazul in care dentina este expusa, dintele poate deveni sensibil si vulnerabil. Aceasta expunere a dentinei poate avea o multime de cauze, precum retragerea gingiilor sau pierderea smaltului, din cauza combinarii unor factori precum eroziunea acida si abraziunea rezultata in urma periajului dentar.

 

Cand dentina este expusa, schimbarile de temperatura provocate de alimentele si bauturile fierbinti sau reci determina fluidul din canalicule sa se dilate sau sa se contracte. Acest proces poate irita nervul si poate duce la aparitia durerii dintilor sensibili. Senzatia poate varia de la o durere de mica intensitate, pana la o durere mult mai severa, ascutita.

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
3699 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Joi, 10 Martie 2011

Etichete pentru acest articol:

pasta-de-dinti, sanatate-orala, dinti-sensibili, medici-stomatologi


S-ar putea sa va intereseze si:

Trebuie sa recunoastem, primavara femeile innebunesc. Vor haine noi, coafuri colorate, [..]
citeste si comenteaza
Contrar cerintelor vremii in care traim, avem nevoie de un somn complet, neintrerupt, [..]
citeste si comenteaza
Eurovita Magneziu B Complex, comprimate cu eliberare prelungita, este un supliment [..]
citeste si comenteaza
Mobilitatea articulatiilor, in special a genunchilor, tinde sa scada semnificativ odata [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In zilele noastre stresul si agitatia zilnica sunt un stil de viata, nu sunt exceptii. Ne este greu [..]
citeste si comenteaza
Cand vine vorba de inaintarea in varsta, timpul isi spune cuvantul in ceea ce priveste sanatatea [..]
citeste si comenteaza
Apa ramane cea mai la indemana sursa de hidratare, dar iti poti potoli setea cu multe alte bauturi. [..]
citeste si comenteaza
Interesul romanilor pentru calatorii creste considerabil de la an la an. Reprezentantii celui mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate