Saptamana „Scoala altfel” se apropie!

In perioada 1 – 5 aprilie 2013 Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati participa la proiectul „Scoala altfel”, program educational initiat de Ministerul Educatiei Nationale.

"Scoala Altfel" are ca scop implicarea tuturor copiilor prescolari, a elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor  si preocuparilor  diverse ale acestora, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat  in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

 

Pana la momentul actual au fost facute programari pentru a lua parte la saptamana „Scoala Altfel” la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati, pentru peste 40 unitati de invatamant din judetele Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Bacau, Vrancea si Vaslui. Programul de vizitare al muzeului in perioada 1 – 5 aprilie este intre orele 09.00 – 17.00.

 

„Educatia prin stiinta este una din principalele noastre preocupari. O lectie predata in mijlocul naturii, in mijlocul exponatelor, il atrage mai mult pe un copil, iar acesta va asimila mai usor informatiile prezentate. Ne asteptam la un număr mare de vizitatori in aceasta perioada, fapt ce ne bucura pentru ca asta inseamna mai multi iubitori de natura!”, a declarat Emil Strunga, managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati.

In cadrul Observatorului Astronomic si Planetariului vor fi organizate o serie de activitati specifice astronomiei: vizionare de spectacole in Planetariu, vizitarea Observatorului astronomic, observatii solare in H-alfa si in lumina vizibila pe terasa de observatii astronomice, prezentarea principalelor stele si constelatii ale cerului de primavara,  observatii astronomice la planeta Jupiter si cometa Panstarrs, observarea principalelor stele si obiecte deep-sky vizibile in aceasta perioada.

 

Trebuie specificat faptul ca activitatile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfasura in intervalul 09.00 – 16.00, iar cele de noapte in intervalul 19.00 – 22.00, de pe 1 pana pe 5 aprilie 2013. Si sectia Muzeu participa activ la saptamana „Scola altfel”, prin activitati interactive adresate prescolarilor si elevilor. Astfel pe 1 aprilie, ora 9.00, 55 de elevi (clasele VI-VII) vor participa la o activitate educativa dedicata Zilei Internationale a Pasarilor.

 In aceeasi zi, de la ora 10.00, 20 de copii de gradinita vor lua parte la lectia "Animale salbatice din Romania", activitate care este programata si pe 3 aprilie, ora 12.00, pentru alti 23 de scolari.

Pe 3 aprilie, ora 09.30, in Sala Rotonda a muzeului, va fi prezentata proiectia „Iscusitii arhitecti din lumea apelor - castorii” pentru 100 de copii de gradinita. In timpul proiectiei, micutii vor primi explicatii de la specialistii institutiei pentru a asimilia mai bine informatiile prezentate.

O alta activitate educativa va avea loc pe data de 4 aprilie, ora 10.00, intitulata „Amprenta ecologică - Cum putem ocroti natura in oras?” , iar pe 5 aprilie, ora 13.00, 33 elevi vor participa la activitatea "Natura umana".

Sectia Acvariu aduce publicului un program atractiv, cu prezentari despre ecologia pestilor (pesti mari migratori din bazinul danubiano-pontic), vizite in spatiul tehnologic al Acvariului, reproducerea componentelor si inter-relatiilor biotop / biocenoza intr-un acvariu de aquascaping si, nu in ultimul rand, o prezentare despre rechini (mecanisme adaptative ale celor mai vechi vertebrate actuale de pe Terra). Bineinteles, Gradina Botanica va fi la dispozitia grupurilor de scolari si elevi cu toate punctele sale de atractie.                                                       

                                                                                  

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
3407 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Sâmbătă, 30 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

Scoala altfel, program educational initiat de Ministerul Educatiei Nationale


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Este foarte cald si sunt sigura ca nu ai rabdare sa stai foarte mult timp in bucatarie.Pentru [..]
citeste si comenteaza
In seara zilei de 05 martie 2012, sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galati, s-a dovedit a fi [..]
citeste si comenteaza
Valentina Pelinel: "Imi iau forta din optimismul care ma caracterizeaza, din zambetul [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate