Iesiti la o plimbare prin Bucuresti?

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate desfasoara, in perioada 28 iulie – 9 septembrie 2012, cea de-a treia editie a proiectului “Cu bastonul prin Bucuresti”.

 

Vrei sa stii cum isi petreceau vara locuitorii Capitalei acum cativa zeci de ani, ce localuri frecventau, cu ce delicatese se desfatau, ce melodii fredonau sau unde evadau de caldura sufocanta?

Vino sambata, 28 iulie, ora 11.00 si duminica, 29 iulie, incepand cu ora 18.00, in fata Ateneului Roman, si porneste in primul tur ghidat pietonal al Capitalei din cea de-a treia editie a proiectului "Cu bastonul prin Bucuresti", in cadrul caruia vei afla povesti inedite despre bucurestenii care ieseau la plimbare pe Calea Victoriei, dar si intrigile, povestile de amor si glumele locuitorilor Capitalei.

Sub sloganul “Descopera orasul pas cu pas”, entuziasti si incarcati cu povesti noi, voluntarii ARCEN revin pe strazile Bucurestiului pentru a oferi, gratuit, locuitorilor orasului, dar si turistilor care se afla in trecere, un tur-ghidat pietonal al Capitalei pe traseul Ateneul Roman – Piata Natiunilor Unite.

Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti” a aparut din dorinta de a le reda bucurestenilor istoria pierduta a orasului, in contextul in care Capitala este puternic afectata de lipsa unei coerente urbanistice, de o dezvoltare haotica care a dus la masacrarea istoriei si patrimoniului cultural al Capitalei.

Proiectul ARCEN este o invitatie adresata bucurestenilor spre a-si descoperi cu alti ochi orasul in care traiesc, de a-l aprecia si, nu in ultimul rand, de a-l iubi. ARCEN ofera prin intermediul turului-ghidat pietonal si o alternativa de petrecere a timpului liber in mijlocul orasului.

Durata turului-ghidat este de 2 ore, se va desfasura in limbile romana, engleza si franceza, iar punctul de plecare al turului va fi Ateneul Roman.

Un articol de: Ramona Arsene

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2579 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 25 Iulie 2012

Etichete pentru acest articol:

ARCEN, bucuresti, capitala, plimbare


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Prea mult roz, prea multe flori, prea multi fluturasi. Adesea, fetitele, viitoare femei, uita ca [..]
citeste si comenteaza
1 august reprezinta pentru elvetieni ceea ce e 4 iulie pentru americani, 14 iulie pentru francezi [..]
citeste si comenteaza
Romanul "Intre Eden si Infern", scris de Olga Menai, autoare volumului de poezii [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate