Clasa 0 - grupa pregatitoare
Dupa cum se stie, de anul trecut clasa 0 este grupa pregatitoare care, in mod normal se facea la gradinita, nu in scoli. Este o decizie ce a bulversat parintii, dar si copiii.
La gradinita, fiind programul prelungit, copiii puteau sa si doarma de amiaza, ceea ce la scoala nu exista. Deci, in principiu, orice copil ce implineste varsta de 6 ani pana la 1 septembrie 2013 trebuie sa fie inscris in clasa 0.
Atentie, parinti care sunteti in aceasta situatie, din data de 2 aprilie pana pe 22 aprilie au inceput inscrierile pentru clasa 0. Aceasta inscriere se poate face si online pe site-ul Ministerului Educatiei, completand cererea de inscriere. Pentru ca cererea sa fie validata si copilul sa fie inscris trebuie sa faceti un drum pana la scoala respectiva sa confirmati si pentru depunerea restul actelor.
Cei din Minister asigura ca sunt suficiente locuri pentru toti copii.
Problema insa este cu copiii, care trebuie sa se obisnuiasca cu un alt mod si stil de abordare. Oare inca nu sunt prea micuti? Ce vor face parintii care lucreaza si nu pot sa isi ia copiii dupa trei-patru ore de scoala? Probabil vor trimite bunicii sau vor angaja o bona.
In orasele mai mari exista posibilitatea sa stea la scoala pana dupa-amiaza; este ceea ce se numeste concept "afterschool”. Este o optiune foarte buna, doar ca este contra cost (trebuie platiti profesorii, masa si utilitatile), dar trebuie amenajate si paturile pentru cei micuti. Cei mari, in cadrul "afterschool”, isi pregatesc lectiile pentru ziua urmatoare si fac diverse activitati extrascolare.
Cu siguranta multi dintre parinti spun ca era mai bine acum doi ani, pana sa se modifice metodologia clasei pregatitoare, dar s-a motivat ca asa este in alte tari. Probabil asa este, dar cu diferenta ca alte tari investesc in invatamant si il considera o prioritate. Se pare ca experimentul de un an a prins bine si copiii s-au adaptat, pentru ca ei arata esecul sau succesul legilor care se modifica an de an. Acesta este invatamantul romanesc.
Un articol de: Carolina H.
Postat de: Redactor-Colaborator Duminică, 21 Aprilie 2013
Clasa 0, grupa pregatitoare
S-ar putea sa va intereseze si:
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi