Turism in strainatate. De ce sa faci planuri?

La un moment dat te trezesti si iti dai seama ca ti-ai facut prea multe planuri minutioase, pana la ultimul detaliu, ca ti-ai planificat totul in functie de zile, chiar de ore, ca fiecare minut este previzibil si ca viata are nevoie de mai mult decat un program fix si de rutina.

Iti dai seama ca toate acestea se pot lua de unde le-ai lasat, oricand ai nevoie de o pauza si ca nu este capat de lume. Practic, iti dai seama ca iti permiti sa nu respecti mereu planurile si sa schimbi ceva. Sa pui in asteptare alte lucruri in timp ce dai prioritate celor pe care le-ai ignorat total pana acum. Sa calatoresti, sa descoperi culte si culturi noi, traditii, locuri cu poveste, sa te plimbi, pur si simplu, fara sa te certi pentru ca iti permiti timpul acesta. Calatoriile te educa, te dezvolta si te reincarca.

Ar trebui sa fie parte in programul de lucru. Cand banii sunt problema, putem calatori in apropiere. Dar de cele mai multe ori ne permitem sa calatorim si nu o facem pentru ca nu avem curajul sa ne schimbam planurile. Si totusi, atunci se intampla cele mai frumoase lucruri!

Din pacate, romanii sunt oamenii care calatoresc cel mai putin si nu in cauza lipsei banilor asa cum s-ar crede, pentru ca este adevarat, veniturile noastre sunt net inferioare celorlalte tari si aceasta ne opreste de la a face calatorii. Si totusi, motivul principal, cu o pondere de circa 65% este acela ca romanul considera ca a calatori inseamna s-ti strica viitorul si a iesi din zona de confort care iti asigura o masa calda. Chiar si atunci cand romanul este constient ca nu prea are ce pierde in tara lui, nu incearca nimic nou, nici macar cand i se ofera, pentru ca se gandeste permanent la ce va fi ”acolo” si aceasta teama il opreste de a merge, poate, catre mai bine. Catre un inceput mai promitator sau macar catre o experienta de care avem cu totii nevoie in viata. Si totusi, acest lucru nu pare sa se schimbe. Romanii se afla inca in topul celor care considera ca rostul in viata este sa te prinzi repede si bine undeva si sa uiti ca in jur exista alte sanse, o lume, cateva locuri care te dezvolta si care iti deschid noi drumuri si oportunitati.

Cel mai adesea pleaca aceia care se gandesc mai putin la rutina sau care au mare nevoie sa plece. Rareori spre niciodata pleaca cineva pentru o experienta noua. Ne lipseste curajul. Si totusi, in jur se intampla o multime de lucruri extraordinare la care nu luam parte pentru ca “nu permitem asemenea placeri din teama de a nu pierde ce avem deja aici”.

Strainii, dupa terminarea liceului, in numar foarte mare, calatoresc cel putin un an inainte de a merge la facultate. Calatoresc in cat mai multe locuri, se plimba sau si muncesc, descopera culturi, invata lucruri noi, revin cu experiente noi. Aceasta i-a facut superiori noua prin libertatea gandirii si prin deschidere. La noi aceasta teorie este condamnata, judecata iar cel ce o indrazneste este marginalizat si numit ”nu stie ce vrea de la viata”, cum sa te plimbi? Te plimbi si timpul trece. Nu ne mai miram, inca o data, ca suntem in top 1 la analfabetism in Europa. Si de aici pleaca multe. Educatia precara si asa mai departe. Dar avem nevoie de experiente noi, de dezvoltare personala reala, nu din carti, iar aceasta vine din calatorie.

Haideti sa ne facem timp, curaj si sa experimentam si aceasta viata care inseamna mai mult decat rutina zilnica.

Nota obtinuta:
4 (1 vot)
1941 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Marți, 31 Martie 2015

Etichete pentru acest articol:

oferte turistice, cum sa te plimbi in strainatate


S-ar putea sa va intereseze si:

S-au facut anumite studii, care ne pun pe ganduri si ne indeamna sa reflectam. Iata unele [..]
citeste si comenteaza
Femeia de joasa speta este, pe scurt, femeia care cere totul, insa ea nu are nimic de [..]
citeste si comenteaza
Orice lucru caruia ii dai o anumita semnificatie poate deveni un cadou, iar cateodata un [..]
citeste si comenteaza
Intr-o societate care comunica excesiv, intalnim tot mai des termenul de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In 2013 celebra little black dress a trecut in umbra pentru ca sora ei, little white dress a ocupat [..]
citeste si comenteaza
Fara indoiala o cunosti pe Alice din Tara Minunilor. Colorata, fantastica, minunata, magica, de [..]
citeste si comenteaza
Educatia, ca proces de formare a copilului, este sanatos sa inceapa si sa se desfasoare in cadrul [..]
citeste si comenteaza
Desi am scris in repetate randuri despre acest subiect, el ramane unul vesnic deschis din pacate: [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate