Alege-ti o cauza sociala!
Nu fi indiferent. Alege-ti o cauza. Implica-te social. Nu este vorba de un val sau de un simplu trend. Noile realitati cer implicarea sociala. Si nu este o vanitate a sociologilor sa ii vezi in media. Sunt solicitati sa dea o cheie anomiei (lipsei de aplicare si respectare a normelor) si unor comportamente care incurajeaza practicile deviante.
Rolul unui sociolog este definitoriu in ameliorarea societatii, dar, totodata, aparitia lui este un semn de ingrijorare. Violenta in familie, agresivitatea elevilor in scoli, profanarea monumentelor din patrimoniul public, discursul necivilizat, discriminarea sau, mai precis, lipsa de respect pentru femeie, pentru pedagogi, vandalizarea, lipsa egalitatii de sanse si gen saracesc un om cinstit asa cum celalat model imbogateste un om necinstit. Da, avem de suferit de pe urma celor care mentin anomia, noi, cei corecti si vulnerabili. Insa, daca sprijini sau determini o cauza, o dezvolti si ai grija sa devina un exemplu preluat, nu doar apreciat sau recunoscut, ajuti comunitatea din care faci parte, pe raza careia poti actiona eficient, cunoscand-o, si inclusiv pe tine. O cauza iti aduce prieteni noi, dar vine si cu probleme pe care este bine ca le descoperi pentru a le putea gasi un remediu. Ce satisfactie mai mare decat sa devii si tu un protector al unei cauze nobile ? Alege-ti o cauza, un scop si te vei identifica cu utilitatea. Nu e doar o moda, nu e doar un sfat. Schimbarea vine de la tine. Atitudinea e forta ta. Orice cauza inseamna, de fapt, o comunitate care apara acea cauza. O cauza nu este o problema si atat. O privim cu ochi critic sau o deplangem. O cauza iti cere ajutorul.
Avantajele implicarii intr-o cauza sunt ca te vei remarca drept un om capabil de multi-tasking, de altruism, de condescendenta.
O cauza nu este o provocare, chiar daca inseamna voluntariat. O cauza te specializeaza, iti da un background, iti faciliteaza relationarea si tu trebuie sa fii serios ca in fata unui angajament pentru un feed-back pozitiv. Fii ceea ce vrei sa primesti.
Un articol de: Cassandra Petrescu
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 15 August 2016
cauze sociale
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa