Tot ce trebuie sa stii inainte de alegerea unui serviciu de gazduire web
Vrei sa-ti deschizi un site si nu stii de unde sa incepi? Daca nu detii prea multe cunostinte tehnice si esti incepator in domeniu, acest proces poate parea dificil. Din fericire, lucrurile sunt mai simple in realitate.
Serviciile de gazduire web sunt concepute cu scopul de a permite persoanelor fizice si juridice sa isi construiasca o prezenta in mediul online. Astfel, informatiile postate raman salvate pe computere speciale numite servere, iar utilizatorii le vor putea accesa in orice moment si din orice loc al lumii prin intermediul unui browser. De retinut este faptul ca fiecare site are nevoi si cerinte diferite, astfel ca este necesar sa stii inca de la inceput care solutie de hosting este cea mai potrivita pentru tine. Iata care sunt diferentele dintre acestea!
Ce este gazduirea partajata?
Aceasta este cea mai populara forma de gazduire web, fiind in acelasi timp si cea mai ieftina. Pretul mic este rezultatul faptului ca toate resursele serverului sunt impartite intre mai multi clienti ai aceluiasi furnizor. Acesta poate pastra zeci sau chiar sute de domenii in acelasi loc, iar fiecarui cont ii este alocata cantitatea necesara de CPU, memorie RAM si HDD.
Gazduirea partajata este potrivita pentru cei care vor sa detina bloguri personale sau website-uri mici. Nivelul de performanta ale unui astfel de pachet este suficient de mare incat sa poata garanta o functionare optima si la un cost redus. In felul acesta, vei putea economisi o parte importanta din buget si sa-l utilizezi in alte moduri.
Ce este gazduirea VPS?
Termenul VPS provine de la “Virtual Private Server”. Dupa cum sugereaza si denumirea, acest tip de server este vazut ca o combinatie intre un server partajat si un server dedicat. Tehnologia pe care o foloseste ii permite sa imite un server dedicat (unde ai parte de un server fizic, cu toate resursele sale la dispozitia ta) in limitele unui mediu de gazduire de tip shared. In general, gazduirea VPS este vazuta ca o alegere de tranzitie intre gazduirea partajata si serverul dedicat. Spre exemplu, o astfel de alegere ar putea fi indicata in momentul in care site-ului tau incepe sa creasca. Acest tip de gazduire web te va ajuta sa sustii mult mai bine volumele mari de trafic. Daca vrei sa-ti lansezi un magazin online sau oricare alt tip de afacere similara, un pachet din aceasta categorie va fi ideal pentru tine.
Ce sunt serverele dedicate?
Un server dedicat iti permite sa ai acces total la resursele sale. Acest tip de gazduire web nu este pentru oricine, insa ti se va potrivi daca iti doresti o afacere pe care sa o extinzi rapid si dispui de un buget mare de marketing. De asemenea, este o optiune potrivita pentru dezvoltatorii web care detin aplicatii si doresc acces root complet.
Pentru ca resursele achizitionate sunt doar ale tale, nu exista riscul de infectii cu malware sau alte tipuri de virusi de la ceilalti. Este necesara o investitie mai mare, insa beneficiile oferite sunt pe masura asteptarilor.
De ce sa alegi hostingul din Romania?
Daca vizitatorii tai nu sunt din alta tara, distanta dintre locatia lor si cea a unui server strain va fi prea mare. Prin urmare, risti ca viteza de incarcare sa scada, ceea ce va conduce la o rata de respingere din ce in ce mai mare. In plus, exista penalizari si din partea motoarelor de cautare. De aceea, cel mai bine ar fi sa cumperi un hosting din Romania. Consulta pachetele de gazduire web de la THC si alege solutia potrivita pentru nevoile tale!
Photo by: pexels.com
Postat de: A-Editor Joi, 19 Noiembrie 2020
servicii hosting
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul