Importanta unui caine de companie pentru copii: terapia cu caini
Cele mai recente studii realizate arata ca anxietatea copiilor scade considerabil daca au un caine de companie. In topul parintilor care ofera copilului un caine de companie se afla americanii. Acestia privesc cainele ca pe un membru important al familiei si il introduc in educatia emotionala a copilului, inca de la inceputul vietii.
Copiii nervosi, agresivi, tristi, singuri, care nu se adapteaza foarte usor in societate sau care sufera de anxietate se comporta vizibil mai bine atunci cand sunt inconjurati de un caine de companie. Mai mult decat atat, copilul care creste impreuna cu un animal de companie, in special un caine, se dezvolta mai frumos, are un comportament mai bland, este mai receptiv, mai empatic, se implica mai mult in ajutorarea celor care au nevoie si este mult mai responsabil.
Din pacate, in ciuda aparentelor, in Romania, foarte putini parinti ofera copilului un animal de companie considerand ca animalul ii dauneaza celui mic fie pentru ca inhaleaza par, fie pentru ca ia microbi, fie pentru ca, dintr-o mie de alte motive...cainele ar dauna copilului. Motivele sunt toate absolut nejustificate si nu se explica decat printr-o doza prea mare de snobism a parintelui.
Cumpara-i copilului tau un animal de companie si il vei transforma intr-un om mai bun, mai atent, mai empatic, mai responsabil. Terapia cu caini este una dintre cele mai benefice, cu rezultate imediate uimitoare, insa si una dintre cele inca prea putin cunoscute in Romania.
Nu-i refuza copilului bucuria de a creste alaturi de un animal de companie si retine faptul ca, in general, copiii care agreseaza animalele sau nu le tolereaza sunt copiii care asista in familie la certuri traumatizante. Creste un copil sanatos si fericit!
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 07 Ianuarie 2016
terapie cu caini, rolul cainilor in educatie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?