Lucrul de acasa – sfaturi practice pentru a te imparti eficient intre sarcinile de la job si solicitarile copiilor

pfd-remote-work

Covid 19 a schimbat nu doar ceea ce consideram a fi normalitatea sociala, dar si modul in care ne raportam la munca noastra, la hobby-uri si, de ce nu, sa recunoastem, unii la ceilalti.

Situatia a avut, insa, si parti foarte bune. Multi parinti au avut posibilitatea de a lucra acasa, ceea ce a insemnat, pentru multi dintre ei, mai multa eficienta, timp gestionat mai bine si mai mult timp pentru familie. Cu toate acestea, la fel de multi au descoperit si cat de dificil este sa jonglezi intre  sarcinile de la locul de munca si solicitarile copiilor carora, adesea, devine dificil sa le tina piept.

Daca te recunosti in cele de mai sus, e bine sa rescrii putin regulile care credeai ca vor functiona, dar au avut efecte adeverse…

 

Sfaturi practice pentru a te imparti eficient intre sarcinile de la job si solicitarile copiilor

Da, poti reusi sa te imparti eficient intre sarcinile profesionale si nevoile afective  si de baza ale copilului. Nu, nu intotdeauna cheia este sa ii explici situatia in termeni corporate si sub amprenta maturitatii, metoda

Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa eviti haosul, frustrarea si epuizarea,si sa faci minuni in organizarea sarcinilor de la locul de munca si surprizelor neplanificate care vin din partea celor mici.

 

Lucrati impreuna

Daca tu esti ocupata, de ce nu ar fi si cel mic? Activitatile creative pot fi excelente in stimularea inteligentei creatoare si emotionale. Puteti stabili impreuna un program. Timp de 50 de minute, cat tu lucrezi, implica-l si pe el in realizarea unui puzzle, realizarea unui desen tematic sau constructia pe baza de cuburi.

De ce nu, puteti imparti acelasi spatiu de lucru, in functie si de ceea ce simte el. Luati o pauza, la fiecare 50 de minute, timp de 5-10 minute, in care sa va conectati, sa discutati despre ceea ce a realizat el si gasiti noi motivatii pentru restul programului. In felul acesta, toata familia va fi implicata concomitant in activitati constructive, dar nu va lipsi nici timpul de calitate petrecut impreuna.

 

Scurte pauze de joaca

Foloseste-ti pauza de masa pentru a petrece putin timp cu cel mic. Sigur, puteti manca impreuna, ceea ceva fi extraordinar, cercetarile confirma beneficiile meselor luate impreuna in familie, insa pastreaza cateva minute si pentru a va juca, efectiv. Exercitiile fizice, de exemplu, sunt binevenite pentru toata lumea.

Va aduc impreuna, va obliga la interactiune directa, dar va ajuta si sa eliberati stresul, tensiunea si frustrarea acumulata pe parcursul zilei.

Iata cum ajungem sa confirmam cliseul “Pauzele mici si dese…cheia marilor succese”! Si a sanatatii emotionale a intregii familii.

 

Responsabilizare prin joaca

Creati un program. Rutina, mai ales in situatia actuala, este foarte importanta pentru a reduce anxietatea și pentru a-I responsabiliza pe cei mici.

Umpleti saptamana cu activitati placute, dupa un plan pe care sa il realizati, in timpul weekend-ului, impreuna. De exemplu, stabiliti ore pentru masa, activitati casnice care sa-l implice pe cel mic – udatul florilor, pregatirea unei surprize pentru voi, jocuri creative – care sa ii stimuleze curiozitatea si sa il captiveze,

Cu cat vom prezenta aceste reguli intr-un mod cat mai creativ si motivational – “Acum esti mare, poti face asta”, “E incredibil cate poti face singur, bravo” – copilul se va simti motivat, interest si se va autoambitiona sa realizeze, fara ajutor,cat mai multe sarcini de rutina.

 

Stabiliti obiective

Stabilirea de obiective este benefica, in special in randul scolarilor, pentru ca ii invata ce inseamna planificarea, estimarea si anticiparea. Un astfel de exercitu ii va permite copilului sa invete independenta – prin alegerea activitatilor sau sarcinior pentru ziua ce urmeaza, si punctualitatea - prin respectarea termenelor pe care si le-a stabilit singur, timp in care tut e vei putea ocupa de sarcinile tale.

O activitate pe care sa o faceti impreuna, sau mai multe – daca timpul iti permite, inseamna conexiune si, la finalul zilei si al programului de lucru, impartasirea reciproca a realizarilor din ziua respectiva.

Pexels.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1432 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 02 August 2021

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Dupa ce s-au linistit apele in urma tragediei virale Balena albastra, alte jocuri [..]
citeste si comenteaza
Copilul trebuie ascultat. Chiar daca parintele, dintotdeauna, sustine ca de fapt copilul [..]
citeste si comenteaza
Gradinita “Le Jardin des Enfants” este amplasata in zona de Nord a Capitalei (langa [..]
citeste si comenteaza
Noi, generatiile trecute, am fost crescute frumos de parintii nostri, care la randul lor [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Te-ai gandit vreodata ca nu este nevoie sa investesti in seruri, uleiuri scumpe si creme [..]
citeste si comenteaza
Sangerarile vaginale neregulate sunt o cauza frecventa pentru care femeile se prezinta la cabinetul [..]
citeste si comenteaza
Iti place stilul gotic? In special persoanele nonconformiste il adopta si il dezvolta intr-o [..]
citeste si comenteaza
Desi nu ar trebui sa cautam motive speciale pentru a ne face bucurii unii celorlalti… propun ca [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate