Jocul si vindecarea prin arta
Prin intermediul jocului si artei copilul se descopera si invata cum sa se comporte, dezvoltandu-si imaginatia, creativitatea, increderea in sine si inteligenta emotionala prin joaca. Cea mai sanatoasa metoda prin care copilul creste armonios si invata permanent lucruri noi fara ca tu sa il impingi la lectii si la birou, de fiecare data cand il vezi.
Arta se bazeaza pe manifestarea, exteriorizarea emotiilor, identificarea si recunoasterea lor, ceea ce ii va ajuta pe copii sa isi construiasca singuri un univers sanatos, fericit, linistit, creativ.
„Arta este ordine, armonie” – Stanislavski
Desi nu suntem neparat educati in acest sens, arta ne ofera beneficii enorme. Este foarte important ca fiecare persoana sa invete sa isi identifice adevaratele emotii, sa observe cum se manifesta acestea si sa le exteriorizeze invatand sa le traiasca intr-o maniera autentica transformandu-le in avantaje.
Emotiile sunt importante. Nu trebuie sa mai incurajam replica”nu trebuie sa ai emotii”. Ba da, trebuie. Ele dau nastere gradului necesar de adrenalina- responsabila pentru construirea celor mai frumoase lucruri!
Subconstientul este puternic influentat de imagini si simboluri iar RAM – registrul automat al memoriei are capacitatea extraordinara de a rescrie perceptiile gresite prin afirmatiile pozitive repetate. Astfel e important, desi din nou nu prea cunoscut, sa ne intiparim singuri in minte, permanent, lucruri pozitive, gandindu-ne la ele si vizualizanu-le.
Ca adulti, nu prea acordam timp si credinta acestor lucruri. Copilul insa, ai observat deja, isi imagineaza orice, crede ca poate orice si, deseori, indeplineste!
Pentru ca el pur si simplu crede! Se gandeste acolo, se concentreaza pe ce isi doreste, deseneaza, isi imagineaza si concretizeaza. Isi urmareste scopul. Pentru el nu exista limite. Adultul insa, nu doar ca isi pune singur limite dar le impune, fara sa vrea, si celui mic. Astfel copilul descopera slabiciunea si neputinta.
Toate lucrarile omului isi au originea in fantezia creativa. Si atunci, cu ce drept desconsideram imaginatia? – Gustv Jung
Lasa copilul sa lupte cum stie pentru ce isi doreste si sa creada in visele lui. Singur, surprinzator, va intelege ce poate si ce nu poate face si isi va croi un drum realist, sanatos, in care va intelege si esecul si succesul si va sti cum sa le primeasca pe amandoua fara a claca!
Iata cum, aceste beneficii se rasfrang asupra copilului care e creativ ajutandu-l sa creasca frumos si sa se dezvolte armonios.
Arta, pe langa minunatul fapt de a ne aduce impreuna si de a ne ajuta sa dezvoltam empatia atat de necesara in relatiile interumane este un factor indispensabil unei vieti sanatoase din punct de vedere cultural si, pana la urma, social. Muzica, pictura, teatrul, filmul si toate celelalte arte adiacente ne spun prin mijloace speciale, artistice, povesti din istorie, povesti despre noi, povesti despre civilizatii si, bineinteles, legatura dintre ele.
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 02 Octombrie 2017
dezvoltare prin arta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa