10 sfaturi de aur pentru femeile insarcinate
Perioada sarcinii este o adevarata provocare pentru femei, care devin mult mai sensibile atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Viitoarele mamici se confrunta cu stari de stres si anxietate, pentru ca se gandesc tot timpul la sanatatea copilului lor, la posibilele complicatii care pot aparea, dar si la modul in care li se va schimba viata dupa ce vor naste. Sarcina este o responsabilitate mare, care vine la pachet cu multe riscuri si restrictii. Greturile, ametelile, durerile si insomnia sunt doar o parte din problemele cu care se confrunta o femeie gravida.
Perioada sarcinii este o adevarata provocare pentru femei, care devin mult mai sensibile atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Viitoarele mamici se confrunta cu stari de stres si anxietate, pentru ca se gandesc tot timpul la sanatatea copilului lor, la posibilele complicatii care pot aparea, dar si la modul in care li se va schimba viata dupa ce vor naste. Sarcina este o responsabilitate mare, care vine la pachet cu multe riscuri si restrictii. Greturile, ametelile, durerile si insomnia sunt doar o parte din problemele cu care se confrunta o femeie gravida.
Prin urmare, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o sarcina mai usoara!
1. Incearca sa faci cat mai multe exercitii
In timpul sarcinii este important sa fii cat mai activa, pentru ca astfel vei reduce stresul, iti vei putea controla greutatea si iti vei imbunatati circulatia. Poti face in fiecare zi o plimbare de 15-20 de minute, intr-un ritm moderat, sau te poti inscrie la cursuri de pilates, yoga sau inot, dedicate femeilor gravide. Inainte de a incepe un program de exercitii fizice, nu uita sa consulti medicul pentru a-ti oferi cateva recomandari. Miscarea te va ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si sa dormi mai bine.
2. Renunta la unele obiceiuri casnice
Obiceiurile casnice pot deveni riscante atunci cand esti insarcinata. Expunerea la substante chimice toxice, ridicarea obiectelor grele sau intrarea in contact cu diverse bacterii te poate afecta atat pe tine, cat si pe copil.
Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le eviti in timpul sarcinii: ridicarea de greutatii, urcarea pe trepte inguste sau nesigure, folosirea chimicalelor puternice, schimbarea litierei pentru pisici (pentru a evita toxoplasmoza, o boala cauzata de un parazit care este purtat de pisici).
3. Ai grija de sanatatea ta si trateaza infectiile
Cand esti gravida, esti mult mai predispusa la infectiile vaginale micotice, care apar din cauza excesului de crestere a fungilor din vagin. Astfel de infectii apar in cazurile in care exista un dezechilibru al florei vaginale, care iti protejeaza in mod normal vaginul. Cele mai intalnite simptome ale infectiei vaginale sunt mancarimile si scurgerile urat mirositoare, dar si durerile care apar in timpul urinarii sau in timpul contactului sexual.
Pentru astfel de probleme poti lua capsulele Mastrelle Flora Plus, care mentin echilibrul pH-ului si al florei vaginale, calmeaza iritatiile si usturimile, si combat scurgerile anormale. Capsuselele vaginale Mastrelle Flora Plus pot fi administrate fara probleme in timpul sarcinii si alaptarii, pe o perioada de 7-10 zile.
4. Cumpara mai multe perechi de pantofi
In sfarsit ai scuza perfecta pentru a-ti cumpara mai multe perechi de pantofi! In timpul sarcinii vei observa ca pe masura ce burtica ta se mareste, la fel se va intampla si cu picioarele tale. Din cauza faptului ca vei lua câteva kilograme in plus, centrul tau de greutate se va schimba si va pune mai multa presiune asupra picioarelor.
Tocmai de aceea este important sa porti pantofi confortabili, asa ca poti cumpara o pereche cu un numar mai mare, pentru ca iti vor fi de folos si dupa ce vei naste. Nu uita sa stai cu picioarele ridicate de câteva ori pe zi, pentru a preveni oboseala si umflarea glezenelor.
5. Consuma alimente care contin acid folic
In afara de a bea 8-10 pahare de apa in fiecare zi, ar trebui sa manânci de cinci sau de sase ori pe zi alimente bogate in acid folic. Acidul folic are un rol esential in dezvoltarea adecvata a tubului neuronal al copilului, (cel care acopera maduva spinarii), si este vital pentru crearea de noi celule rosii in sange. Unde se poate gasi acidul folic? In portocale, germeni de grau, linte, sparanghel, broccoli, morcovi, seminte, nuci si porumb.
Photo by: unsplash.com
6. Renunta la cofeina si mananca fructe pentru mai multa energie!
In timpul sarcinii este recomandat sa consumi mai putina cofeina, deoarece poate avea efecte daunatoare asupra copilului. Aceasta schimbare brusca poate fi dificila, asa ca daca ai nevoie de energie dimineata, poti manca mai multe fructe sau poti sa bei sucuri naturale. Zaharurile naturale din fructe, cum ar fi cele din banane si mere, te pot ajuta sa iti incarci bateriile cu mai multa energie.
7. Mananca mai mult peste
In urma unui studiu efectuat in 2007, cu 12.000 de copii, cercetatorii au descoperit ca tinerii ale caror mame au mancat mai mult peste in timpul sarcinii, aveau un I.Q. mai mare decat ceilalti copii. Pestele este bogat in omega 3, un nutrient important in dezvoltarea creierului, asa ca poate fi benefic pentru femeile gravide. Totusi, trebuie sa ai grija ce fel de peste alegi sa mananci in timpul sarcinii, pentru ca unele tipuri contin mai mult mercur, care poate fi toxic pentru bebelus.
8. Protejeaza-ti pielea de razele soarelui
In timpul sarcinii, pielea ta devine mult mai sensibila la razele soarelui, asa ca esti mult mai predispusa la arsuri si insolatie, la aparitia petelor si a pistruilor. Medicii le recomanda femeilor gravide sa foloseasca o crema de protectie, sa poarte palarii de soare si ochelari.
Photo by: unsplash.com
9. Calatoreste cu precautie!
Daca iti doresti sa calatoresti cu avionul in timpul sarcinii, o poti face intre 14 si 28 de saptamani, pentru ca atunci riscul de avort spontan este mai scazut. Inainte de a-ti cumpara biletul, trebuie sa te asiguri ca nu exista restrictii pentru femeile gravide, din partea companiei aeriene. Atunci cand esti in avion trebuie sa bei cat mai multa apa pentru a te hidrata si sa faci scurte plimbari, la fiecare jumatate de ora. Cel mai bine ar fi sa-ti alegi un loc langa culoar, pentru a avea mai mult spatiu, astfel vei putea face mai usor excursii la baie.
10. Nu uita sa te rasfeti!
Daca in timpul sarcinii ti se pare ca esti ocupata, dupa ce vei naste vei avea si mai putine momente pretioase pentru tine. Ai grija sa dormi cel putin opt ore pe noapte, iar daca nu te odihnesti suficient, poti sa dormi putin si in timpul zilei. Nu uita sa te rasfeti! O programare la manichiura, o seara cu fetele sau o plimbare linistita te va ajuta sa te relaxezi si sa te detasezi putin, iar asta e bine pentru tine si pentru copil.
Cele noua luni de sarcina pot fi o experienta minunata pentru tine, insa in aceasta perioada vei avea parte de diverse provocari si situatii care iti vor crea disconfort. In timpul sarcinii nu uita sa te relaxezi, sa profiti de timpul tau liber si sa te rasfeti. Incearca sa consumi cat mai multe fructe si sa faci miscare, pentru ca asta ii va face bine copilului. Ai grija de sanatatea ta si apeleaza la medic, in cazul in care apar complicatii.
Photo by: unsplash.com
Postat de: A-Editor Vineri, 21 Decembrie 2018
despre sarcina, insarcinata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor