Scrisoare pentru mamici, tatici, bunici si pitici…
Alungati monotonia, fiti creativi !
Nu este vorba chiar despre o scrisoare, ci mai degraba despre un indemn adresat parintilor, bunicilor: jucati-va cat mai mult posibil cu cei mici!
Poate ati auzit nu o data o replica care va pus pe ganduri: Mami ma pliticsesc! (cel mic, desi are foarte multe jucarii, sustine sus si tare ca se pliticseste - inca nu poate conjuga corect verbul a plictisi). Ii mai cititi o poezie, mai iesiti in parculet cateva ore, ii mai spuneti o poveste…si parca tot nu-i suficient.
Prescolarii au nevoie de extrem de multe activitati creative, activitati ce trebuiesc diversificate permanent.
Cu grija, atentie indreptata spre nevoile lor, veti ajunge niste parinti cu experienta, gata sa impartasiti celor interesati din tainele meseriei de parinte.
In calitate de mama, am descoperit de curand site-ul www.activitaticopii.ro si m-am gandit sa impartsesc cu voi bucuria de a lucra, invata, realiza lucruri interesante alaturi de copii.
Poate nu sunteti foarte talentati la pictura, nu va faceti griji!
Impreuna cu cei mici veti putea lipi boabe de fasole frumos colorate, veti face un arici dintr-un cartof si o omida mancacioasa dintr-un fragment de carton pentru oua. Sau veti insira floricele de porumb pe o ata, facand bratari de care fetitele vor fi tare mandre, ori veti modela litere din aluat - apoi le veti coace (astfel invatam alfabetul, jucandu-ne)…
Lucru manual - inamicul numarul 1 al plictiselii
Lucru manual impreuna cu cei mici, o reteta ce nu are cum sa dea gres! Lucru manual - inamicul numarul 1 al plictiselii…Cei mici vor privi captivati ceea ce au realizat cu ajutorul dumneavoastra si isi vor aduce aminte mereu, cu drag, de timpul petrecut cu ei.
Pentru cei mai maricei, puteti sa realizati origami sau sa descoperiti tainele scrapbooking-ului.
Chiar daca nu au lipit, decupat perfect…nu uitati sa ii incurajati, pentru a nu le subrezi inca de la inceput increderea in sine.
O idee nostima ar fi sa grupati activitatile in functie de anotimp: vara lipim, ne jucam cu scoici, seminte de pepene, toamna realizam fluturasi din frunze uscate, iarna facem omuleti de zapada sau alte figurine, cu pasta de modelat…
Aveti grija la materialele pe care le folositi( margele, lipici, ipsos, betisoare), adaptati-le varstei prichindelului, astfel incat acesta sa nu le inghita sau sa se accidenteze cu ele.
Mult succes!
Postat de: Silvia-Filip Sâmbătă, 14 August 2010
lucru manual, creativitate, prescolari
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?