Nu uita de educatia culturala a copilului tau

Copilul, pentru a-si dezvolta simtul cultural, are nevoie inca de foarte mic de sprijinul tau. Ajutandu-l sa cunoasca importanta culturii in societate si implicit in viata sa, il vei ajuta ca mai tarziu sa poata face singur cele mai bune alegeri. Ofera-i o educatie in acest sens inca din primii ani de viata. Noi iti oferim o mana de ajutor.

► Cumpara-i inca de mic jocuri puzzle din care sa poata invata cateva tari si capitalele lor. In felul acesta totul va fi o joaca si el le va invata fara efort, printr-o simpla inertie.

► Pocura-i carti de colorat cu diferite animalute pe care sa invete - colorand si jucandu-se - sa le recunoasca.

► Citeste-i seara de seara o poveste sau o poezie si nu uita sa-i spui si cine a scris-o. Chiar daca iti vine greu sa crezi ca el va retine, adevarul este ca vei fi surprinsa cand data viitoare iti va spune el tie cui ii apartine.

► Cand desenati impreuna, invata-l sa deosebeasca in timpul activitatii lui, culorile calde de cele reci. Astfel va incepe sa deprinda si cateva notiuni de baza ale desenului.

► De cel putin 2 ori pe saptamana pune-i un film sau un desen animat potrivit varstei lui. In felul acesta ii vei face o cultura cinematografica inca de mic, iar mai tarziu cand va auzi discutandu-se despre aceste filme sa fie deja in tema. Alege treptat, in functie de varsta lui, filmele potrivite. Incepe cu desenele animate si continua cu filemele clasice, celebre, de unde sa poata afla despre ele, cat si despre actorii care au marcat industria cinematorafica.

► Ori de cate ori ai posibilitatea, mergi cu copilul tau la un spectacol de teatru, la un concert in cadrul filarmonicii, la balet sau opereta. Vei descoperi astfel si inclinatiile si gustul lui catre ce anume tind.

► Profita de toate expozitiile de pictura pentru a-l duce pe cel mic. Poate ca nu va intelege rostul culorilor sau temele abordate, insa va descoperi arta si frumusetea din ele, la nivelul si in functie de varsta lui!

Deschide-i gustul pentru muzica punandu-i zilnic un cd nou, cu un nou gen de muzica, apeleaza si la clasici, alege si muzica clasica, dar si moderna, tot ceea ce l-ar putea ajuta in dezvoltarea culturala. Va creste cu niste melodii si nume importante in memorie, iar acest lucru nu poate fi decat imbucurator! Gasesti la vanzare cd-uri cu marii clasici, in varianta si pe intelesul celor mici.

► Invata-l sa-si foloseasca imainatia constructiv. Compuneti joculete, scrieti compuneri, indruma-l catre scolile de vara unde va invata cate putin din tot ce are nevoie pe acest plan. Va asculta muzica, va citi si va invata poezii.

► Mergi cu el pe la principalele muzee pe care ar trebui ca oricine sa le viziteze. Transforma aceste activitati intr-o joaca placuta, nu-l face sa se simta la scoala!

► Nu in ultimul rand, indruma-ti copilul catre o arta: muzica, dans, pictura, balet, arhitectura, teatru, si asa mai departe. Poate nu are talent si evident, nu va face cariera, insa este posibil sa ajunga mare si sa descoperi in el un mare talent.

 

Renunta la cliseele potrivit carora copilul TREBUIE sa faca matematica si economia, nu-i dezvolta fortat ideea ca trebuie sa faca bani inainte de toate, ci sustine-i talentul real. Cea mai importanta este satisfactia lui personala. Banii vor veni si ei. Ajuta-l tu, inca de mic sa devina special si nu te ingramadi sa-l impingi catre meseriile care-l ingradesc si pe care le preiau ca intr-un joc de domino mai toti din jur.

Nota obtinuta:
10 (11 voturi)
3357 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 02 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

sfaturi pentru parinti, dezvoltarea copilului


S-ar putea sa va intereseze si:

Ce va spune termenul de hipoacuzie? V-ati lovit probabil de cateva ori de el dar numai [..]
citeste si comenteaza
Vacanta de vara inseamna pentru cei mai multi copii un prilej de bucurie si o oaza de [..]
citeste si comenteaza
Azi mi-au operat baietelul! Baietelul… da, baietelul!!!... Toti rad cand aud cand si [..]
citeste si comenteaza
Organizarea este o notiune care nu are prea multe in comun cu copiii. Dar cu multa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Este esential sa te iubesti. Ca om, cred ca ai, cu adevarat, o singura datorie morala: sa te [..]
citeste si comenteaza
Puterea naturii isi spune inca o data cuvantul si ne atentioneaza asupra a ceea ce am uitat si [..]
citeste si comenteaza
Mentalitatea potrivit careia femeia trebuie sa se marite pana in 30 de ani, sa se aseze la casa ei, [..]
citeste si comenteaza
Alaptarea - subiect de mare interes. Pentru unii - ocazie sa mai fie vazuti, sa se simta ascultati, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate