Hipoacuzia la copii
Ce va spune termenul de hipoacuzie? V-ati lovit probabil de cateva ori de el dar numai informativ. Este bine sa stiti - mai ales in cazul in care aveti un copil cu varsta pana in 2 ani - cateva lucruri despre acest defect auditiv.
Diminuarea capacitatii auditive
Hipoacuzia reprezinta diminuarea capacitatii auditive. Aceasta poate fi usoara, medie, severa sau in cazuri nefericite, profunda. In functie de gradul de gravitate, hipoacuzia incepe sa creeze probleme in ce priveste integrarea copilului din cauza faptului ca acesta nu poate comunica la fel de bine, sunetele emise corect ajungand la el distorsionate.
Cum stii daca si copilul tau sufera de aceasta boala?
Copilul care sufera de hipoacuzie nu va reactiona asa cum ar trebui sa o faca in mod normal. Este posibil sa il strigati, sa ii comunicati ceva, sa il intrebati ceva si el sa nu va raspunda, fie pentru ca este la cativa pasi distanta, fie ca in acele momente il tineti in brate. El nu reactioneaza pentru ca nu va aude. Se poate usor ignora aceasta boala pentru ca fiind mic, de multe ori sub an, puneti pe seama varstei aceasta lipsa de reactii si nu va ganditi ca poate fi vorba de o problema.
Mergeti la un medic pediatru!
Daca sesizati totusi semne persistente ale bolii cum ar fi: lipsa comunicarii, a reactiilor copilului, faptul ca o perioada indelungata de timp nu raspunde atunci cand il strigati, dupa caz, fiind mic, nu intoarce capul catre dumneavoastra la auzul numelui, consultati medicul pediatru. S-au descoperit in ultimul timp numeroase cazuri de hipoacuzie, dar si mai multe sunt cele existente si nedescoperite, acolo unde parintii ori sesizeaza si refuza ideea, ori nu isi dau seama.
Tratamentul
Tratamentul este destul si usor si suportabil pentru cei mici. Se plaseaza in urechea copilului un aerator transtimpanic (yoyo) si doar in cazurile grave se intervine chirurgical.
Mergeti la un control inainte ca boala sa devina severa!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 12 Ianuarie 2011
hipoacuzie, copii, capacitate auditiva
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?