Originea unirii (I)

Viata, o indelunga cautare!


Viata este o indelunga cautare, un drum mai lung sau mai scurt dupa cum este destinul fiecaruia, dar un drum cu o misiune pentru oamenii buni (ceilalti nu se 'chinuie ei'), ce-si urmeaza destinul (pentru ca Dumnezeu a fixat pentru fiecare numai un destin bun - 'diferenta' o fac doar oamenii, atat!) si cu un scop ce se pot urma pe mai multe cai (individualizate) dupa cati oameni au aceeasi misiune. Misiunea mai mereu are scopul presupus in ea, diferenta facand-o chiar departajarea aceasta automata; pleacand de la general se formeaza pentru/in fiecare individ in parte misiuni/ activitati/ actiuni specifice fiecaruia in parte/ gen/ sex/ individualitate in parte.
 
 "Se spune ca o boala ('diferenta destinului', concret departarea omului de destinul/ misiunea sa) este cu atat mai greu de tratat cu cat mai multe leacuri i se gasesc!" (probabil, o vorba din popor?). Dar, aceasta nu inseamna ca ar fi echivalent cu faptul ca daca sunt / exista foarte multi oameni, solutiile salvgardante pentru ei daca la fel sunt multe n-ar fi eficace, ci dimpotriva, deoarece omul intr-adevar poate sa-si indplineasca misiunea pe mai multe cai, dar numai cateva sunt adevarate si reale de a ne duce la indeplinirea ei. Destin-menire-chemare-cale de urmat, care reiese astfel singura in evidenta, odata cu constiinzarea misiunii de indeplinit! Altfel, ce-am mai putea spune de bolile ce nu au macar tratament inca in "medicina alopata"? Poate ca din cauza ca omul devine de cele mai multe ori un mecanism?! Uitandu-se de cele mai multe ori ca insufletirea omului (atunci cand exista cu adevarat!) face tot posibilul! Nici nu vreau sa afirm cumva ca medicina actuala nu ar lucra cumva si asupra motivatiei de a trai a omului! Cam nu prea departe de mine acesta afirmatie! Atat in medicina, cat si in viata, avem de constientizat menirea personala si a tuturor lucrurilor inconjuratoare, numindu-le pentru noi insine pentru a avea valoarea specifica noua, si deci de a nu "trece nevalorificand', dar incercand sa le acordam in continuare valoarea pentru care s-au zamislit toate! De aceeia, viata este o alegere pentru ca este o valoare, de fapt, cea mai mare valoare a omului!Determinarea omului - alegerea!

Alegerea, este deci cea care-i determina cu adevarat destinul omului, aceasta reprezentand de fapt imbratisarea sau nu a destinului, ceea ce inseamna in concret imbratisarea 'matricei de fericire' a destinului personal planificat de catre Dumnezeu! EL, din prea marea Sa bunatate, nu avea cum sa 'aplice' fiintelor pe care le-a creat un destin sumbru, fara presupunerea fericirii si/ sau a unei impliniri adecvate fiecarei persoane! Atunci nu ar fi existat nicio logica pe pamant.... Dimpotriva, ar fi existat un haos total!! Iubirea Lui Dumnezeu este Logica Suprema de la care se desprind toate celelalte si o presupune intotdeauna pe aceasta, inclusiv si mai ales acelea care incearca sa o contrazica din start, insa cumva subconstient tot o presupun!

Revenind la alegere, aceasta se face pe baza unor predispozitii interioare existente (ce se includ in aceasta Logica Suprema - in Sinele), dar si pe baza unor judecati personal-individuale ce tin de o educatie specifica, adica de rezultatul influientelor tuturor actiunilor educative (acelora acordate de parinti, profesori si mai ales a aceleia pe care ne-am acordat-o personal la varsta maturitatii), educatia influientand cel mai mult in acest caz, pentru ca actioneaza astfel procesul de selectie! Dar, educatia omului nu face decat sa elucideze si sa scoata la suprafata constientizarii ceea ce este deja in sufletul omului, constientizarea valorilor ce salasluiesc acolo ca un "dat divin", scotand astfel la suprafata insasi misiunea de indeplinit ("Voia Domnului"- Carl Gustav Jung, cu oarecare corespondenta nihilisticea ale autorilor mari de altfel ca: "Vointa..." - Friedrich Nietzsche, "Lumea ca vointa..."- Schopenhauer, s.a.m.d), fara de care nu exista fericire! Tin sa precizez aceasta, deoarece un om nefericit nu poate iubi, de fapt nici pe el nu se poate,  toate mergand in viata omului ca in cel mai sinistru cerc vicios!

 

Liberul arbitru

Misiunea nu e impusa, a se vedea aceasta foarte clar! Incepand inca de la modul cum se reveleaza in sufletul omului si pana poate fi indeplinita, este numai un exercitiu liber de cunoastere, desi poate fi pentru toata viata omului, ori chiar mai mult! Este insasi libertatea, aceea a autocunoasterii, a iubirii si a armoniei. Asa, nu dupa cum au vazut aceia care de altfel au profitat la modul concret de Bunavointa Divina, dar din pacate au contrazis-o pentru a-si spori un merit personal!? Oare? Insa, asa cum isi fac treaba toti oamenii ce stiu sa-si duca misiunea la bun sfarsit, chiar de "stie lumea" aceasta sau nu! Iata ca au reusit nihilisti, din pacate, dar numai din cauza tuturor 'apucaturilor' rele ce prodomina toate societatile, si in mod special a acelei fiinte malefice datorita careia sunt tot timpul conflicte si dezbinari in societate! Insa, revenid la noi, misiunea noastra nu este niciodata impusa, ea se manifesta liber prin alegerile pe care le facem zi de zi, prin anumite mesaje ale viselor si/ sau revelate in stare de veghe, prin mesaje ale "viselor previziuni", prin anumite corespondente care se inlantuie de-a lungul vietii pentru a ne aduce iar si iar in vedere misiunea ce o avem de indeplinit! Tot ce trebuie este sa le ascultam, ca nici nu este ceva care ne-ar displacea, dimpotriva ne-ar impaca cu noi insine, pentru ca ne redau noua insine!! De aceea ni s-a dat "liberul arbitru", fiind pe langa educatie si dat-ul interior tot ceea ce intregeste tabloul unui om!! "Liberul arbitru" este tot ceea ce inseamna un om si culmea - culmilor lui interioare!

Pe baza educatiei individul actioneaza astfel selectiv, pentru a gasi solutia la o anumita problema ivita in calea destinului personal - individual. Iar, in problematica cea mai acuta a omului, aceea a singuratatii si a opusului ei, aceea a fuziunii cu o fiinta, tot timpul se constata iar si iar de un infinit de ori doar o singura solutie, cu toate ca aceste timpuri "de-menta"/ iale incearca sa introduca alte idei sub forma contrazicerii asa-zisului 'stereotip-traditional', nu exista decat o singura solutie - aceea a relationarii/ iubirii/ fuziunii cu un 'seaman', dar numai pe baza intrepatrunderii polaritatii dintre feminin si masculin!

Similiditudinea ancorandu-se, de altfel, pe baza aspiratiilor profunde, caci in rest "viva la diference!",  intregul univers este creat pe baza acestei polaritati, la fel ca si EL-Creeatorul, dupa cum am mai vazut, iar Logica Suprema la fel o presupune, altfel ar fi insotita in permanenta de echivocul haosului, si nu ar exista! Intrebarea ce urmeaza, totusi, intr-un scenariu nefericit, mai este aceasta o solutie adecvata timpurilor? Ca sa nu zicem ca suntem traditionalisti ori ca, mai este ea de gasit aceasta ca o solutie eficienta la problematica profunda a omului?

Sa incepem cu Inceputul!

Originea unirii intre/dintre sexe!  

Dumnezeu a facut lumea in sase zile, iar pe om L-a creat in ziua a sasea, dupa cum afirma Biblia ca asa s-au inceput  "Inceputurile Lumii"! Aceasta nu inseamna ca nu este ceva simbolic, "ziua" de atunci putand insemnand o vesnicie pentru zilele noastre, deoarece posibil ca si toata 'lumea astronomica' inca nu era 'pusa pe roate' ca si acum?! Vedem "de ce?"! Omul traia acum intr-un paradis, dupa cum atesta Biblia (aceasta presupunand un anumit timp, nu numai de o zi asa cum avem azi), un paradis ce-i oferea tot ceea ce-si putea dori el, in ceea ce priveste frumusetea vizuala, incantarea sufleteasca si implinirea spirituala!

Dar, omul parca era nemultumit. "Dumnezeu a vazut (dupa un anumit timp - alt timp indeterminant de timpul nostru - dar, foarte posibil in aceeasi zi - Biblia nu are cum sa minta!) inima omului pe care L-a creat" si a vazut ceva care L-a pus pe ganduri! Si-a dat astfel seama ca ceva lipsea din inima si din viata omului, in ciuda tuturor 'binefacerilor' in care traia el in paradis. Asa ca Dumnezeu a zis: "Voi face pentru el un ajutor potrivit" (cf. Genezei cap2, vers18)!

Un articol de: Valerian Mihoc

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2002 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 08 Ianuarie 2013

Etichete pentru acest articol:

originea vietii, originea unirii intre sexe, despre iubire


S-ar putea sa va intereseze si:

A doua sansa… De cate ori nu te-ai intrebat daca merita sa acorzi a doua sansa unei [..]
citeste si comenteaza
De cele mai multe ori, cand iti alegi un iubit, la inceput ai senzatia ca alegerea este [..]
citeste si comenteaza
Viata de cuplu este un subiect intens dezbatut si abordat din toate unghiurile, [..]
citeste si comenteaza
Ce este romantismul? Teoretic poate fi descris, dar nu si definit. Pentru fiecare [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Sofi Oksanen, nascuta in 1977, este considerata cea mai importanta nuvelista in viata din Finlanda. [..]
citeste si comenteaza
In ultimii an, a devenit de domeniul evidentei faptul ca multe dintre produsele pe care le consumam [..]
citeste si comenteaza
Intotdeauna am visat sa calatoresc. Uitandu-ma la sute de fotografii cu locuri superbe din toata [..]
citeste si comenteaza
Uitandu-ne in jurul nostru, vedem zilnic studenti, someri, freelanceri, ba mai nou, chiar elevi de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate