Doar femeia stie

Doar femeia stie deja tot ce n-a citit si nici nu va citi din scrisul dintotdeauna al inteleptilor lumii: ca-i inutil sa facem liste si clasificari pentru ingredientele fericirii.

Doar femeia stie ca-n viata, ca sa "iasa bine", trebuie sa ai o reteta, pe care fie o urmezi intocmai, fie o mai ajustezi, imbunatatind-o si adaptand-o datelor tale.

Nimic, dar nimic nu merge de la sine, fara implicare, fara sacrificii, fara munca, fara daruire si toate astea necesitand permanent efort,multa munca si mult, foarte mult devotament sincer, pornind din ceea ce  avem noi mai de pret: sufletul, inima.

Doar femeia stie ca reteta nu trebuie selectata dintre cele ce contin ingredientele fericirii, ci mult mai la-ndemana si sufletul nostru sunt cele ce contin ingredientele starii de bine, din afara nefericirii.

Nu militam nici pe departe in abandonarea traseului spre fericire, dar, femei fiind, suntem cele mai dulci visatoare realiste! Viata ne-a croit asa, si-i foarte bine, pentru ca doar asa doar femeia stie cat este de important, cat de bine este sa nu fim nefericite si sa ne asiguram fagasul spre si de bine.

Doar femeia stie ca-n primul rand sa vezi viata prin partea plina a paharului pe jumatate gol, sa ai o atitudine pozitiva este unul din cele mai importante ingrediente. Din nimic sigur nu vom obtine altceva decat nimic, si-atunci, oricat de greu ar fi, oricat de putin sau de palid acel ceva existent, agatandu-ne de el, cu mainile noastre pricepute si cu sufletele noastre pline de dorinta de bine, sigur avem o baza de "lucru", un minunat ingredient.

Doar femeia stie si cred ca pastreaza bine de cand lume acest secret, ca nu exista partenerul ideal, exista partenerul ei, pe care la un moment dat l-a sperat si poate si perceput ideal. Exista partenerul ei cu care trebuie sa mearga inainte, pe drumul vietii. Si mai stie doar femeia ca asa cum este, e al ei si-i datoare sa-l pastreze si sa-l trateze ca pe-un bun ce i-a fost dat, desi l-a ales. Intre noi, dragele mele, nu-i om, oricare i-or fi fiind defectele, sa nu aiba si parti bune. (Excludem din start cazurile patologice de agresivitate, violenta, unde discutia trebuie lamurita de cadre de specialitate medicala). Scotand la suprafata doar ceea ce este bun in partenerul nostru si cultivand acestea, reamintindu-i obsesiv cat de bine este ca este asa, nu vom da gres in a avea o relatie buna, usor de intretinut. Daca ne vom agata cu mainile noastre pricepute si cu sufletele noastre pline de dorinta de bine de ce-i bun in partenerul nostru, sigur intarim baza de "lucru" in reteta noastra spre indepartarea de nefericire cu un alt ingredient minunat.

Doar femeia stie ca se spune ca mult mai importanta decat frumusetea este sanatatea. Dar tot revin si spun ca doar femeia stie ca sanatatea este frumoasa si-atunci, un pic facem si noi ce putem sa le intretinem pe amandoua ca pe-un tot unitar si avem grija de noi si de cei dragi noua, nefacand niciun rabat de la efortul de a arata celorlalti cat de frumosi suntem noi, sanatosi fiind. Daca ne vom agata cu mainile noastre pricepute si cu sufletele noastre pline de dorinta de bine si de acest aspect, iata un alt minunat ingredient pentru baza noastra de lucru, adaugat in reteta indepartarii de nefericire.

Doar femeia stie cat de important este sa interactioneze cu ceilalti, rude, prieteni, colegi: nu este foarte greu: o vorba buna, un zambet, un gand bun, o mana intinsa atunci cand nevoia o cere...nu ne vor saraci: dimpotriva, vom fi mai bogate, pentru ca daruind in primul si in primul rand primim in noi, esenta rostului nostru de empatizare: agatandu-ne cu mainile noastre pricepute si cu sufletele noastre pline de dorinta de bine si de acest ingredient, vom tresari in bucuria de a descoperi cate ingrediente avem aproape pentru baza noastra de lucru, cu reteta indepartarii de nefericire.

Doar femeia stie si ca nu are rost sa continuie in a se intreba "dar eu de ce nu sunt..." sau "dar eu de ce nu am"?... ci-i mult mai inteleapta si-i mandra de ce este si de ce are...si agatandu-ne cu mainile noastre pricepute si cu sufletele noastre pline de dorinta de bine...avem un alt minunat ingredient pentru "baza" noastra de lucru in reteta pentru indepartarea de nefericire.

Doar femeia stie cat are de lucru, dar are cele mai bune ingrediente, usor de procurat, deloc costisitoare si datatoare de noroc in reteta indepartarii de nefericire. Primul pas firesc, nefortat spre fericire este - asa cum v-am mai spus - lipsa nefericirii: spor la lucru mai departe, dragele mele si...drum bun!

Un articol de: Luminita Constantin

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
2065 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 24 August 2013

Etichete pentru acest articol:

despre fericire, reteta fericirii, femeia stieS-ar putea sa va intereseze si:

Cu pumnul strans bati la poarta mare a anului 2013. Emotia necunoscutului te determina sa [..]
citeste si comenteaza
Fiecare concediu ar trebui sa fie, in primul rand, despre experientele traite. Insa, din [..]
citeste si comenteaza
Vine un moment in viata, cand ne intrebam “incotro”? In gand, in soapta si mai apoi [..]
citeste si comenteaza
Intrevad o raza de lumina calda care isi croieste drum catre inima mea si ma intreb, in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cand va veni ceasul "judecatii", ei, "alesii" vor fi cei care vor sta alaturi [..]
citeste si comenteaza
Tot mai multe persoane se confrunta cu stari de anxietate si atacuri de panica, principalii factori [..]
citeste si comenteaza
Cred ca aceasta intrebare a dat de gandit si mai ales de imaginat multora dintre noi, de exemplu eu [..]
citeste si comenteaza
Ce se intelege prin hartuire? Ce este hartuirea sexuala? Hartuirea sexuala nu este o problema [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate