Interviu cu Alina Cosmoiu, realizatoarea emisiunii “Barcuta cu povesti”

alina_cosmoiu

A mostenit atentia pentru detalii si perfectionismul de la mama sa care este contabil, iar dorinta de aventura si curajul de la tatal ei care este aviator si instructor de zbor. Poate de aceea, timp de trei ani, Alina a practicat in cadrul Aeroclubului Romaniei, parasutismul sportiv. Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o inca din liceu, pe cand era doar o pustoaica. Acum, Alina Cosmoiu a strans o experienta de 10 ani de munca in televiziune.

Este realizatoarea emisiunii “Barcuta cu povesti”, de la Neptun Tv, din Constanta. A crescut si ea odata cu Barcuta pentru ca nu stia foarte multe despre televiziune cand a inceput. “Cel mai frumos lucru este acela ca, Barcuta intinzandu-se pe mai multi ani, am ocazia sa scot la lumina si sa urmaresc un copil pe durata unui drum mai lung, sa il descopar, de exemplu in faza de “pepiniera”, de copil care promite si apoi sa ii fiu alaturi la concursurile nationale sau chiar internationale la care participa”, spune Alina. In cadrul emisiunii sale, Alina se implica in toate etapele, de la gasirea subiectelor, la scenariu, interviuri cu copiii, prezentare, pana la produsul final. Prin Barcuta se intampla sa treaca saptamanal si 100 de copii, in functie de subiectele reportajelor. Astfel ca multe prietenii se leaga intre Alina si copii, prietenii care continua si dincolo de camera de filmat. Mai mult decat atat, este invitata la zilele lor de nastere si copiii o tin la curent cu reusitele lor din cadrul concursurilor la care participa. “Lucrul cu copiii e mereu plin de surprize. Sunt multe replici haioase ale celor mici, care ma iau prin surprindere si atunci trebuie sa merg mai departe, sa nu ma mir sau sa nu izbucnesc in ras.”, spune realizatoarea tv. Insa, viata Alinei s-a schimbat de cand a inceput sa faca filme si sa fie invitata impreuna cu echipa sa prin festivaluri internationale. De multe ori, subiectele care devin filme sunt descoperite tot prin Barcuta. “E o alta lume, sunt intalniri cu regizori din intreaga lume, e un mediu creativ si asta te face sa vrei mai mult, sa faci mai mult. Filmele noastre sunt fara buget si este mare lucru sa vezi ca sunt competitive, ca iau premii alaturi de filme cu bugete uriase”, marturiseste Alina. La capitolul dorinte, in acest an, realizatoarea tv isi doreste ca emisiunea “Barcuta cu povesti” sa-si continue drumul. Iar anul 2013 a inceput bine pentru ea, in luna ianuarie, a terminat un alt scurt-metraj, “Life is sport. Life is love” – un film de fictiune, fara dialoguri, doar pe muzica si imagine. In prezent, Alina pregateste o alta surpriza, lucreaza intens la o carte pentru copii pe care isi doreste sa o lanseze in curand. Va invit sa descoperim impreuna un om frumos, un om complex cu preocupari culturale si cu mare dedicatie pentru film si televiziune.

FemeiaStie.ro: Buna Alina! Iti multumesc pentru ca ai acceptat invitatia pentru a realiza impreuna, interviul de fata. Aduci in atentia telespectatorilor constanteni tinerele talente din diverse domenii. Te atasezi de acesti copii, ii insotesti la spectacole sau concursuri?

Alina: Multumesc si eu. Prin Barcuta se intampla sa treaca saptamanal si 100 de copii, in functie de subiectele reportajelor, deci este greu sa ma atasez chiar de toti. Insa, ma bucur de multele prietenii care s-au nascut, ma bucur ca, de multe ori, relatia mea cu ei continua si dincolo de  camera de filmat. Unii m-au invitat la ziua lor de nastere, iar altii, in momente mai neplacute, i-am vizitat la spital, impartim si momentele frumoase si cele mai putin frumoase, pe cat posibil. Tin legatura cu foarte multi copii si este extraordinar, de exemplu, sa primesti un mesaj pe telefon, pe la 10 seara, cu textul “Runia a obtinut locul I la concursul de balet din Croatia!”.  Nu ii putem insoti la toate concursurile, este vorba de foarte multi copii, din domenii variate, gimnastica, inot, handbal sau, pur si simplu, copiii din gradinite sau scoli, dar este fantastic sa vad ca ei considera ca trebuie sa ma anunte de reusitele lor pe unde merg.

 

FemeiaStie.ro: Prezinti “Barcuta cu povesti” si esti in TV de multa vreme. Ce-ti place cel mai mult la munca in televiziune? De cati ani practici aceasta meserie?

Alina: Cam de 10 ani. Am crescut si eu odata cu Barcuta, nu stiam foarte multe despre televiziune cand am inceput. Cel care m-a facut sa realizez puterea imaginii a fost Florin Orezeanu, un extraordinar om de cultura, cinema si televiziune, mentorul meu si un foarte bun prieten, caruia ii multumesc pentru ca mi-a deschis acest drum in viata si mi-a descoperit vocatia, de care nici eu poate nu eram constienta atunci. Cel mai frumos lucru este acela ca, Barcuta intinzandu-se pe mai multi ani, am ocazia sa scot la lumina si sa urmaresc un copil pe durata unui drum mai lung, sa il descopar, de exemplu in faza de “pepiniera”, de copil care promite si apoi sa ii fiu alaturi la concursurile nationale sau chiar internationale la care participa. Asa s-a intamplat cu fetele de la sectia de gimnastica aerobic de la Clubul Farul, Bianca Gorgovan si Lavinia Panaete. A fost extraordinar sa vad, din galerie, ca fetele pe care le urmaream la antrenamente si concursuri de cativa ani, reprezinta acum Romania la Europene, si ca datorita lor s-a cantat acolo imnul nostru.

 

FemeiaStie.ro: Care poveste te-a impresionat cel mai mult?

Alina: Categoric povestea unor mici gimnaste care isi doreau sa ajunga campioane, poveste care a facut subiectul filmului Antrenamentul, al lui Florin Orezeanu si al meu, film premiat in cadrul festivalurilor din Italia, Rusia, Spania… A fost un film care s-a convertit intr-o lectie de viata, care ne-a fost “predata” de 4 fetite de 9-11 ani, care faceau un antrenament epuizant, de patru ore zilnic, cu palme rupte, uneori insangerate din cauza exercitiilor la paralele, uneori cu lacrimi… Dar nu se opreau, pentru ca isi doreau sa ajunga in varf si stiau ca alta cale nu exista. Si stiau si ca pentru ele, mediocritatea nu este o optiune, desi este mai la indemana. Desi filmul a fost realizat in 2007, mesajul fetelor din film este cel care ma indeamna sa merg mai departe cand dau de greu, cand ma simt obosita.

 

FemeiaStie.ro: Emisiunea se transmite in direct? Ai emotii?

Alina: Nu, este emisiune de reportaje legate intre ele de o poveste originala adusa in fata copiilor de mine si de Catalina Agapie, colaboratoarea noastra. Emisiunea are un scenariu, se editeaza. Dar acest fapt nu are nicio legatura cu intrebarea a doua. Da, am emotii, la fiecare filmare, probabil pentru ca imi doresc sa iasa bine, sa nu ratez niciun element ce ar putea aduce un plus in reportaj. Nu am invatat cum sa scap total de emotii, dar daca rezultatul final este bun, probabil au si emotiile rolul lor.

 

FemeiaStie.ro: Din cand in cand, Barcuta pleaca in calatorii si cunoaste copiii altor locuri si povestile oraselor lor. Este vorba despre copii romani, spune-mi putin despre aceste calatorii, ce ai descoperit?

Alina: Este o imbinare a utilului cu placutul. Cand suntem invitati cu scurt-metrajele noastre pe la diverse festivaluri internationale, pentru ca petrecem acolo cateva zile, profitam de ocazie ca sa si filmam cate ceva. Incercam atunci sa facem astfel incat locuri noi, cu povestile si cu istoria lor, sa fie prezentate micilor telespectatori intr-o maniera originala, nu este clasica emisiune de turism. Aflati la festivalul de film sportiv de la Milano, am prezentat Italia din punctul de vedere al ghetutelor mele noi, care de abia parasisera vitrina magazinului si trebuiau sa descopere lumea. In Santiago de Compostela, Spania, am plecat de la citatul lui Mircea Eliade “Galicia este ca o fosila vie”, inventand astfel o poveste oarecum absurda, dar amuzanta – pentru ca fosila inseamna un rest al unui animal care a trait mai demult, de exemplu o coada de dinozaur, am prezentat orasul spaniol cu toate legendele sale, asteptandu-ma ca dupa fiecare colt de strada sa imi apara brusc in fata un dinozaur viu, o “fosila vie”.

  

 FemeiaStie.ro: Cum ai descoperit ca jurnalismul este domeniul in care iti doresti sa profesezi? Ce varsta aveai atunci?

Alina: Eram in clasa a X-a la Liceul Teoretic Ovidius cand am facut o vizita la cercul de jurnalism. Atunci am luat primul contact cu ce inseamna un articol de ziar, care sunt genurile publicistice – ne vorbea despre fiecare in parte Aurelia Lapusan – o doamna cu traditie si cu multe realizari in domeniul acesta in Constanta. Tot atunci am intrat in colectivul de redactie al revistei liceului, Revista “Ovidius” cu care am obtinut premiul I la concursul national Tinere Condeie, alaturi de colegii mei si am inceput si colaborarea cu cotidianul “Cuget Liber” – in limita timpului meu liber. Nu stiu daca eram foarte hotarata sa fac doar asta ca meserie, eram indragostita de limba engleza si imi doream sa merg la Litere, ceea ce s-a si intamplat. La facultate apoi am descoperit limba si cultura spaniola, pe care o stiam pana atunci doar din poezia lui Lorca, si care a devenit o alta pasiune de-a mea. Uneori plecam de la cursurile mele un pic mai devreme ca sa pot ajunge si la cursul de Texte fundamentale, sustinut de Adrian Paunescu la Facultatea de jurnalism. A fost o perioada a vietii in care am acumulat foarte mult, in special in domeniul literaturii universale, lucru care mi-a dat un avantaj extraordinar in viata.

 

FemeiaStie.ro: Mai tii minte ce ai facut cu primii bani pe care i-ai castigat?

Alina: Nu mai tin minte, stiu ca au fost banii primiti pentru articolele mele la cotidianul constantean si ca au fost foarte putini.

 

FemeiaStie.ro: In afara de televiziune, ai incerca(t) presa scrisa sau radio?

Alina: Radio nu, niciodata. In presa scrisa m-am axat pe articole culturale, la un moment dat realizam si Barcuta cu Povesti si eram si colaborator ocazional, corespondent din Constanta, la “Flacara lui Adrian Paunescu”. Insa scenariile pentru Barcuta imi consumau aproape toata inspiratia, si la un moment dat a trebuit sa aleg, nu le mai puteam face pe amandoua.

 

FemeiaStie.ro: Ai schimba registrul actual, sa spunem ca te-am muta la pupitrul stirilor sau sa fii moderatorul unei emisiuni de divertisment?

Alina: Imi place ce fac acum. Eu in televiziune am inceput la pupitrul stirilor de dimineata, am facut asta o scurta vreme, pana mi s-a propus sa realizez o emisiune pentru copii. Consider ca sunt meserii diferite, pentru fiecare iti trebuie alte calitati. La emisiunea mea sau la documentarele si scurt-metrajele pe care le realizam, primeaza gasirea unei povesti, a unui scenariu potrivit care sa o puna in valoare, sa capete greutate si sa prezinte un univers, o lume, deci nu doar sa informeze. Sa aiba un mesaj. Iar la Barcuta munca este complexa, pentru ca ma implic in toate etapele, de la gasirea subiectelor, la scenariu, interviuri cu copiii, prezentare, pana la produsul final. Nu sunt singura in demersul meu, contez pe ajutorul lui Bogdan Malciu (imagine si montaj) si al Catalinei Agapie, co-prezentatoarea Barcutei. Uneori, in functie de filmari, mai apelez si la alti colaboratori, dar, in principal, suntem trei oameni responsabili de aceasta emisiune saptamanala, produsa de Action Tv Production si care poate fi urmarita in fiecare duminica la ora 10 pe Neptun TV sau live pe internet.

jurnalisti romani

 

FemeiaStie.ro: Spune-mi despre pasiunea ta pentru film. Cand nu filmezi pentru emisiune, realizezi filme documentare si scurtmetraje. Mai mult decat atat, alaturi de echipa ta, ai obtinut premii importante la festivalurile de film din tara si din strainatate.

Alina: De multe ori subiectele care ne devin filme sunt descoperite tot prin Barcuta. Si atunci hotaram sa le tratam altfel, nu ca pe un reportaj intr-o emisiune mai ampla, ci ca pe un documentar care trebuie sa aiba forta in sine, sa aiba mesaj. Primul film insa, a fost Sometimes Paganini, film premiat la numai o luna dupa terminare, in cadrul Festivalului National 7 Arte la sectiunea “eseu cinematografic”. Este semnat de Florin Orezeanu si de mine, si cred ca asta ne-a deschis apetitul pentru alte creatii, noua, ca echipa. Lucrand in aceeasi echipa, au urmat “Antrenamentul”, “Echipa” - pentru care am primit distintii in Italia, Republica Ceha, Vietnam, Rusia, Spania, si un film de suflet, poate cel mai drag, “Paganini’s Watercolours”, care a fost recompensat cu Premiul Uniunii Cineastilor pe anul 2009, pentru film-eseu. Este ultimul film semnat de aceasta echipa si este un testament artistic, incredibil de drag mie. Dupa plecarea “dincolo” a lui Florin Orezeanu, am ales sa preiau eu compania, nu am vrut sa renunt, desi mi-a fost foarte greu, nu stiam sigur daca voi reusi, dar mi se parea ca am o datorie fata de cel care mi-a fost mentor. Acum stiu ca a meritat efortul, lucrez intr-o echipa mica, dar frumoasa, alaturi de Bogdan Malciu, caruia ii multumesc ca din “lupta” mea a facut si lupta lui. Impreuna am realizat filmul “Incercarea” - povestea unei adolescente de 13 ani dintr-un sat sarac din judetul Constanta, care incearca sa isi creeze un viitor prin sport, prin haltere, cu ajutorul unei mame intelepte si a unui antrenor dedicat. Am fost multumiti de rezultatul final, dar simteam si nevoia unei confirmari, care a venit dublu, cand filmul a fost premiat la Milano si Palermo, in 2011. Iar anul 2013 a inceput bine, in luna ianuarie am terminat un alt scurt-metraj, “Life is sport. Life is love” – un film de fictiune , fara dialoguri, doar pe muzica si imagine. Este tot un film fara buget, toata lumea a lucrat gratis si ma bucur ca am reusit sa ne strecuram cu filmarile si cu montajul printre Barcutele saptamanale pe care nu le puteam intrerupe. A luat deja drumul festivalurilor, speram sa convingem si de aceasta data.

 

FemeiaStie.ro: Ce dorinte ai pentru acest an?

Alina: Multe si amestecate. In primul rand, sanatate pentru mine si cei dragi, pentru toata lumea. Daca avem sanatate, restul se mai rezolva. Apoi mi-ar placea ca Barcuta sa mearga mai departe pe linia aceasta si ca filmul nostru cel mai recent sa aiba o cariera frumoasa… Si sa termin cartea pentru copii la care lucrez de ceva vreme, printre picaturi. Tot la capitolul sanatate, imi doresc sa nu imi imbolnaveasca nimeni Marea Neagra prin exploatari riscante de gaze de sist, nu inteleg de unde atata graba, de ce trebuie tot acum si nu peste cativa ani cand vor fi proceduri mai sigure…

 

FemeiaStie.ro: Cum te-ai descrie?

Alina: Sunt cam agitata, si la bucurie, si la suparare. Inca mai topai de bucurie cand vad ceva frumos, o floare, o mare, o lebada. Inca mai citesc Micul Print si caut stele care rad. Uneori fac din tantar armasar, si desi incerc sa imi readuc in minte un sfat primit cand eram mai mica “Lucrurile au valoarea pe care le-o dai” este greu sa il pun in practica intotdeauna. Sau mai mereu.

 

FemeiaStie.ro: Ai o viata profesionala activa. La fel este si cea personala?

Alina: Da, declar solemn ca sunt implinita si in viata profesionala, si in cea personala.

 

FemeiaStie.ro: Cum descrii traseul televiziunii romanesti din ultimii ani. Asistam la o schimbare in bine sau in rau?

Alina: Eu nu inteleg goana dupa senzational, sau mai exact nu inteleg care sunt criteriile care fac ca un subiect sa fie caracterizat de cuvantul “senzational”. Mie mi se pare extraordinar ca, in conditii grele, uneori de saracie adanca, sa avem inca varfuri, oameni competitivi la nivel inalt. Asta e senzational, nu cine si cum a reusit sa slabeasca sau sa divorteze. Si in general, eu cred ca televiziunea trebuie sa isi mai si formeze publicul. Mi-a placut mult cand Florian Pittis fusese intrebat de ce nu difuzeaza muzica mai comerciala pe postul sau de Radio, asa cum ar cere audienta, a raspuns imediat: “Care audienta? Cand i-au intrebat ce aleg, l-au omorat pe Iisus!” Nu inseamna ca nu ma intereseaza audienta, dar cred ca daca o emisiune este buna, cu putin efort, cu promovare, cu o ora buna de difuzare si cu ceva timp, este imposibil sa nu isi gaseasca un public al ei.

 

FemeiaStie.ro: Alina, ce alte emisiuni urmaresti?

Alina: Nu prea urmaresc constant emisiuni. Iubeam inainte emisiunea Conciertazo de pe Tv Español, acum nu o mai vad. Ma uit la documentare si filme, si uneori la stiri.

 

FemeiaStie.ro: Care sunt calitatile unui bun jurnalist?

Alina: Acum vorbesc din punctul de vedere al realizatorului de emisiuni. Sa stie sa se exprime. Si acest lucru nu este posibil daca nu ai citit destul de mult. Sa caute nu doar sa informeze, ci sa lase si un mesaj, sa ramai cu ceva dupa ce ai vazut emisiunea respectiva, eventual sa iti dea si idei de a face ceva. M-am bucurat foarte mult cand mama unui copil care tocmai castigase prima medalie a sa la inot, mi-a spus ca ajunsese la bazin dupa ce a vazut la Barcuta un reportaj cu micii inotatori.

 

FemeiaStie.ro: Care a fost cea mai mare gafa sau balba a ta? Cum ai depasit momentul?

Alina: Emisiunea nefiind transmisa in direct, balbele nu prea au cum sa ajunga pe micul ecran. Raman in “familia” noastra, ne amuzam de ele la montaj, uneori le mai postam si pe pagina noastra de facebook si eventual devin subiecte de glume pe o perioada.

 

FemeiaStie.ro: Esti o fire perfectionista?                                      

Alina: Depinde. Cand este vorba de partea profesionala, cand lucram la un film, da, sunt perfectionista. Pentru ca daca filmul nu ma convinge, in primul rand, pe mine prin fiecare cadru, nu as putea sa il trimit si sa sper sa convinga vreun juriu international. Aici, da, sunt perfectionista. Daca, insa, ma refer la felul cum sunt asezate hainele in sifonier la mine, nu cred ca “perfectionist” este cuvantul care m-ar descrie.

 

FemeiaStie.ro: Ce l-ai sfatui pe un tanar care ar dori sa-ti calce pe urme?

Alina: Sa citeasca, sa isi gaseasca vocatia si sa o urmeze. Sa invete de la cei mai buni, si sa invete mereu. Si sa isi asculte instinctele.

 

FemeiaStie.ro: Multe tinere viseaza la o cariera in televiziune si cred ca frumusetea este de ajuns pentru a reusi. In afara de beneficiile de a te face cunoscut, munca in televiziune presupune si sacrificii personale. Cat de multa munca se ascunde in spatele pregatirii unei emisiuni?

Alina: Nu cred ca este vorba, in special, de munca in televiziune. Orice vrei sa faci din ce in ce mai bine, presupune dedicatie si un anumit sacrificiu, in orice domeniu, matematica, balet, pian, constructii…  Pana la “genunchiul broastei” totul e usor.

 

FemeiaStie.ro: Iti amintesti o intamplare haioasa petrecuta in cadrul unei filmari pentru emisiunea ta?

Alina: Sunt foarte multe, lucrul cu copiii e mereu plin de surprize. Sunt multe replici haioase ale celor mici, care ma iau prin surprindere si atunci trebuie sa merg mai departe, sa nu ma mir sau sa nu izbucnesc in ras. Din intamplarile noastre, ca echipa, imi amintesc mereu momentul cand am plecat ca sa insotim copiii de la scoala de dans New Force of Dance la concursul international de hip-hop de la Oradea. Ne-am pregatit aparatura in amanunt, camera, carduri, acumulatori, incarcatoare, lavaliere pentru captarea sunetului din mixer, cabluri, trepied, dolly. Eram disperati sa nu cumva sa uitam ceva, verificasem totul de mai multe ori, pentru ca Oradea este atat de departe de Constanta si nu ne-am fi putut intoarce. Si cand in sfarsit le-am vazut pe toate in autocar, bine aranjate, ne-am hotarat sa ne urcam si noi sa putem pleca. De abia atunci am realizat ca bagajul cu lucrurile personale, haine, periuta de dinti, ramasese acasa. 

 

FemeiaStie.ro: De cand apari pe micul ecran, cum s-a schimbat viata ta?

Alina: As spune mai degraba ca mi s-a schimbat de cand am inceput sa facem filme si sa fim invitati prin festivaluri. E o alta lume, sunt intalniri cu regizori din intreaga lume, e un mediu creativ si asta te face sa vrei mai mult, sa faci mai mult. Filmele noastre sunt fara buget si este mare lucru sa vezi ca sunt competitive, ca iau premii alaturi de filme cu bugete uriase.

 

FemeiaStie.ro: Ce te face fericita?

Alina: Marea, plaja, iubirea, o carte buna, sa merg la iarba verde cu familia mea, sa fac filme, fotografii, Barcuta, sa fac surprize celor dragi…

 

Emisiunea “Barcuta cu povesti” se difuzeaza in fiecare  duminica, la ora 10, pe Neptun TV, insa poate fi urmarita si online.

 

Prezentare Alina Cosmoiu

 

Data nasterii: 6 mai, 1978

Locul nasterii: Calarasi

Locuieste in: Constanta

Ocupatie: Realizator TV

Studii: Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (Engleza-Spaniola), Universitatea Spiru Haret Bucuresti

 

Premii obtinute:

2006 - Premiul pentru eseu la Festivalul National de film “7 Arte” pentru filmul “Sometimes Paganini” (regia: F. Orezeanu & A. Cosmoiu)

Filmul “Antrenamentul” (regia: F. Orezeanu & A. Cosmoiu)

-   Premiul pentru documentar la Festivalul International de scurt-metraj “Mecal” - Barcelona- 2007

-   Trofeul “Paladino d’Oro” pentru scenariu in cadrul Festivalului International de Film Sportiv – Palermo 2007

-   Trofeul Festivalului International “Atlant” - Lipetsk, Rusia, 2009

-   Mention d’Honneur la Festivalul “Sports Movies & Tv” - Milano 2007

 

Filmul “Echipa” (regia: F. Orezeanu & A. Cosmoiu)

- Premiul Special al Juriului – Palermo Sport Film Festival 2008

- Premiul pentru documentar - Hanoi Sport Film Festival 2008

- Premiul Special al Juriului - Festivalul International de Film –Liberec, Cehia, 2008

- Premiul pentru scurt metraj – “Dreamfest Slatina” 2010

 

“Paganini’s Watercolours” (regia: F. Orezeanu & A. Cosmoiu) - Premiul Uniunii Cineastilor din Romania pentru film-eseu

 

“Incercarea” – (Regia: Alina Cosmoiu & Bogdan Malciu)

- Trofeul “Paladino d’Oro” pentru cel mai bun personaj – Palermo International Sport Film Festival 2011

- Mention d’Honneur la Festivalul “Sports Movies & Tv” - Milano 2011

 

Am mai obtinut Alaturi de Bogdan Malciu, premii nationale pentru videoclipul “Cantecele inimii” (muzica si text: Maria Ene, interpret Elena Paunescu)

Membra a Uniunii Cineastilor din Romania, Asociatia Scenaristilor

Membra in Asociatia Europeana de Film pentru Copii (Bruxelles)

 

Foto: arhiva personala Alina Cosmoiu

Interviu realizat de: Andreea Samoila

Nota obtinuta:
10 (40 voturi)
5345 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Andreea-Samoila Miercuri, 13 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

interviu, Alina Cosmoiu, Barcuta cu povesti, emisiune, copii, talent, sportivi tineri


S-ar putea sa va intereseze si:

Sa fii medic nu este usor. Rapoarte, vizite, consultari, prezentari, efectuarea garzilor, [..]
citeste si comenteaza
Necesitatea primordiala a artei autentice este existenta idealului. Daca poetul insusi [..]
citeste si comenteaza
Lavinia Matei este o tanara de 32 de ani care a avut puterea si inspiratia ca, imediat [..]
citeste si comenteaza
Interviu cu Debbie Lesko, membra in Camera Reprezentantilor din Congresul SUA [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

De cele mai multe ori, viata in lumina reflectoarelor nu este chiar atat de roz precum pare. Pentru [..]
citeste si comenteaza
Desi nu este inca foarte raspandita in fata publicului romanesc, tehnica spiralarii fasiilor de [..]
citeste si comenteaza
Imaginati-va cum ar fi sa puteti pastra forma manutei sau a piciorusului bebelusului vostru la doar [..]
citeste si comenteaza
Cand pui alaturi doua minti creative, rezultatul nu poate fi decat unul nemaipomenit. Poarta [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate